Productadvies

De adviespagina biedt overzichtelijk antwoorden op de meestgestelde vragen over e-bike accu's en laders.

FAQ Accu's

Hoe vind ik de juiste accu voor mijn fiets?

U zou het beste de originele accu erbij kunnen pakken en even kunnen controleren of er een uniek partnummer op staat. Indien dit zo is kunt u dit partnummer in de zoekbalk ingeven en u zou vervolgens bij het product uit moeten komen. Indien u geen gebruik maakt van een zoektocht via partnummer, dan kunt u het beste zoeken op basis van het merk en de specificaties, om vervolgens het uiterlijk van uw originele accu te vergelijken met de productafbeeldingen en -teksten. Let hierbij goed op dat u de juiste accu bestelt, aangezien in sommige gevallen de aansluiting van de accu afwijkt terwijl de accu verdacht veel op uw originele lijkt. Indien u niet zeker bent van uw keuze, kunt u het beste even contact opnemen met de klantenservice.

Wat is een partnummer en waar kan ik het vinden?

Een partnummer is een uniek nummer dat op de originele accu is terug te vinden. Het nummer is vaak per merk en model anders en is regelmatig terug te vinden op een label aan de onderkant van de accu.

Ik heb de keuze tussen een originele en een compatibel accu, wat is de beste optie?

Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. In de basis komt het vaak aan op uw perceptie ten aanzien van de prijs-/kwaliteitsverhouding. Met een origineel product weet u vaak wat u kunt verwachten doordat u het product naar alle waarschijnlijkheid heeft mogen ervaren. Het compatibel product is vaak ietwat goedkoper. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een andere kwaliteit behuizing, een ander merk accucellen, geen onderzoekskosten voor ontwikkeling, etc.

Wat is voltage (V), ampère-uur (Ah) en wattuur (Wh)?

Het voltage (V) is spanningseenheid, de totale elektrische spanning van uw accu. Ampère-uur (Ah) is een eenheid voor elektrische lading. De totale elektrische lading die bij één ampère in één uur heeft gestroomd. Het is een gebruikelijke duiding van de capaciteit van een accu. Hoe meer ampère-uur, hoe groter de capaciteit van de accu. Wattuur (Wh) op uw accu toont over hoeveel elektrische energie de accu beschikt. Het leveren van een vermogen van één Watt gedurende één uur levert een energie op van één wattuur (Wh).

Kan ik een accu kiezen met een ander voltage (V) dan het origineel?

Nee. In een uitzonderlijk geval wijkt het voltage één volt af van een originele accu.

Kan ik een accu kiezen met een hoger of lager ampère-uur (Ah) of wattuur (Wh)?

Ja, dit is mogelijk. Hoe hoger het ampère-uur (Ah), hoe groter de capaciteit, des te groter de actieradius. U kunt met deze accu daardoor meer kilometers fietsen op een lading.

Ik heb de keuze tussen verschillende capaciteiten (Ah), welke kan ik kiezen?

Hierin kunt u een afweging maken tussen de prijs en de actieradius.

Hoe lang gaat een accu gemiddeld mee?

Dat verschilt sterk per merk en type, de kwaliteit van de accu en hoe u de accu behandelt. Gemiddeld gaat een accu zo’n drie tot zeven jaar mee.

Wat kan ik doen met mijn oude accu?

Deze kunt u inleveren bij een van de Bebat inzamelpunten.

Mijn accu is niet terug te vinden in jullie assortiment, wat kan ik doen?

Wij controleren graag voor u of wij de accu alsnog kunnen leveren. Wanneer u dit wenst kunt u het beste duidelijke foto’s van de originele accu maken waarbij het label op de accu leesbaar is. Deze kunt u vervolgens doorzetten naar onze klantenservice.

FAQ Laders

Hoe vind ik de juiste lader voor mijn accu?

Soms komt het voor dat er een partnummer ofwel modelnummer op de originele lader staat. Dit nummer is niet altijd uniek, maar u zou kunnen verifiëren of u het juiste vindt op basis van dit nummer. Kijk hiervoor goed naar het uiterlijk, de specificaties en de aansluiting. Indien het partnummer ofwel modelnummer geen uitkomst biedt, kunt u het beste gaan zoeken op basis van het merk. Vervolgens kunt u de juiste lader selecteren op basis van de specificaties en het uiterlijk. Indien u niet zeker bent dat u de juiste lader heeft gevonden, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice.

Mijn lader heeft een partnummer, is deze uniek?

Dit kan niet gegarandeerd worden. Het komt regelmatig voor dat een lader over een nummer beschikt dat op meerdere laders met andere specificaties wordt getoond.

Wat is output voltage (V) en output stroom (A)?

Het output voltage (V) is het voltage of wel elektrische spanning die de lader levert. Output stroom (A) toont hoeveel elektriciteit de accu nodig heeft.

Kan ik een lader kiezen met een afwijkend output voltage (V)?

Nee, dit is niet mogelijk. Een afwijkend voltage kan schade toebrengen aan uw producten.

Kan ik een lader kiezen met een hogere of lagere output stroom (A) dan mijn originele lader?

Lager niet, hoger wel.

Ik heb de keuze tussen een originele en compatibel lader, welke is de beste optie?

Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. In de basis komt het vaak aan op uw perceptie ten aanzien van de prijs-/kwaliteitsverhouding. Met een origineel product weet u vaak wat u kunt verwachten doordat u het product naar alle waarschijnlijkheid heeft mogen ervaren. Het compatibel product is vaak ietwat goedkoper. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals onder andere de kwaliteit, ander materiaal, geen onderzoekskosten voor ontwikkeling, etc.

Hoe heet de stekker van mijn lader?

Vaak wordt een stekker genoemd naar het aantal contactpunten (ook polen of polig) genoemd. In een paar gevallen wordt hiervan afgeweken.

Welke lader is geschikt voor mijn 24V accu?

Bij een 24V accu hoort een 29.4V lader. U hoeft enkel nog de juiste aansluiting te selecteren en eventueel een keuze te maken voor de gewenste output stroom (A).

Welke lader is geschikt voor mijn 36V accu?

Bij een 36V accu hoort een 42V lader. U hoeft enkel nog de juiste aansluiting te selecteren en eventueel een keuze te maken voor de gewenste output stroom (A).

Wat kan ik doen met mijn oude lader?

Wij adviseren u de lader die u niet meer gebruikt naar een klein elektrisch afval inzamelpunt te brengen.

Mijn lader is niet terug te vinden in jullie assortiment, wat kan ik doen?

Wij controleren graag voor u of wij de lader alsnog kunnen leveren. Wanneer u dit wenst kunt u het beste duidelijke foto’s van de originele lader maken waarbij het label op de lader leesbaar is. Daarnaast ontvangen wij graag een duidelijke afbeelding van de aansluiting. Deze kunt u vervolgens doorzetten naar onze klantenservice.

FAQ Accessoires

Waar kan ik de accessoires vinden?

Wij bieden een brede selectie van hoogwaardige fiets accessoires. Al onze accessoires zijn geschikt voor elektrische fietsen en maken uw fiets helemaal af.

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u de vraag over uw accu of lader niet kunnen vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de chat of mail. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen via het mailadres wat onder deze tekst wordt getoond. Heeft u een vraag over bestellen, verzending en levering, garantie en retouren? Dan adviseren wij u om eerst een kijkje te nemen op de klantenservice pagina.

Contactgegevens

AdresScheiweg 26, 5421XL, Gemert (postadres)
KVK74561715
BTWNL859948833B01
Mailklantenservice@e-bikeaccu.nlContactformulier