Fietsaccu reviseren: Waar moet ik op letten?

Fietsaccu reviseren: Waar moet ik op letten?

- Overweegt u om uw fietsaccu te reviseren? Of wilt u meer weten over de voordelen en nadelen van fietsaccu revisie? Dan kunt u hier meer informatie vinden over fietsaccu schade en het reviseren van een fietsaccu. U kunt verschillende dingen doen wanneer uw e-bike accu defect raakt. Ook kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt: “Wat kost een accu voor een elektrische fiets?’’. Informatie over een elektrische fiets accu revisie, de gevaren van beschadigde fietsaccu’s en mogelijke alternatieven op het reviseren van een elektrische fiets accu vindt u dan ook allemaal op deze pagina!

 

Fiets accu reviseren

Wilt u uw accu reviseren, maar bent u niet bekend met de e-bike accu revisie? Dan bent u hier op de juiste plek. Het reviseren van een fietsaccu wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Echter zijn de voordelen en nadelen van fietsaccu revisie niet altijd voor iedereen even helder. Een fietsbatterij reviseren kan namelijk ook erg verkeerd uitpakken als de revisie bijvoorbeeld uitgevoerd wordt door iemand die niet de juiste deskundige kennis in huis heeft om een e-bike accu revisie te realiseren. Goedkoop kan in een dergelijk geval al snel duurkoop worden.

Accucellen e-bike accu reviseren

 

Voordelen en nadelen fiets accu reviseren

Voordelen:

 • In sommige gevallen is het reviseren van een fietsaccu iets goedkoper dan het vervangen van een fietsaccu
 • Wanneer de fietsaccu die u nodig heeft niet meer beschikbaar is, is dit een goedkoper alternatief dan het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets

Nadelen:

 • Een beschadigde accu leidt tot een verhoogde kans op brandgevaar. Wanneer een fietsaccu revisie niet volledig goed uitgevoerd wordt is de kans dat uw fietsaccu ontbrandt aanzienlijk groter. Als de accucellen aan de binnenkant van uw fietsaccu te veel verschuiven of beschadigd raken kan dit namelijk al snel kortsluiting veroorzaken.
 • Er zit zeer veel verschil in de deskundigheid van verschillende accu revisie locaties. Het kan zijn dat een accu revisie ergens op verkeerde wijze uitgevoerd wordt waardoor niet alleen de kans op ontbranding een stuk groter wordt, maar de gereviseerde accu ook niet presteert als een nieuwe fietsaccu. Ook de levensduur van de gereviseerde accu is in dat geval niet zoals die van een nieuwe accu.
 • In enkele gevallen is de prijs ongeveer gelijk aan of zelfs hoger dan de aanschaf van een nieuwe fietsaccu. In dat geval is het belangrijk om uzelf af te vragen of u het hogere risico dat revisie met zich meebrengt niet beter kunt voorkomen door een nieuwe fietsaccu aan te schaffen.

 

Fietsaccu reviseren kosten

Wat zijn de kosten van het reviseren van de accu van uw elektrische fiets? Dit is erg afhankelijk van de specifieke accu die u wilt laten reviseren. Er zit namelijk erg veel verschil in de prijzen van de accucellen van verschillende fietsaccu’s. Ook kan het zo zijn dat er voor een bepaalde fietsaccu niet gemakkelijk losse accucellen aangeschaft kunnen worden, waardoor de revisie van een dergelijke fietsaccu in veel gevallen nog duurder wordt. Echter is het over het algemeen zo dat de revisie van een fietsaccu gemiddeld ergens tussen de 300 en 500 euro kost. Waar nieuwe fietsaccu’s ongeveer tussen de 200 en 800 euro kunnen kosten is het in sommige gevallen dus zeker voordeliger om uw fietsaccu te laten reviseren in plaats van vervangen. Aangezien dit niet altijd het geval is, is het dus belangrijk om de kosten van een accu revisie en het vervangen van een fietsaccu altijd vooraf te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk dat u het verhoogde brandgevaar dat met een gereviseerde fietsaccu samengaat ook meeneemt in uw afweging. Het kan erg verkeerd uitpakken als u besluit uw fietsaccu te laten reviseren bij iemand die een zeer voordelige accu revisie aanbiedt maar niet de juiste kennis heeft. De laatste jaren zijn het aantal branden veroorzaakt door beschadigde fietsaccu’s dan ook flink toegenomen.

 

E-bike accu revisie: Waar moet ik op letten?

Wanneer u een elektrische fiets accu revisie laat uitvoeren, dan worden de accucellen uit uw fietsaccu vervangen. Vervolgens worden de nieuwe accucellen gebruikt om de oude cellen uit uw fietsaccu te vervangen. Uw fiets accu zou op dit moment weer moeten presteren alsof de fietsaccu volledig nieuw is. Er zijn een aantal dingen erg belangrijk wanneer u uw e-bike accu reviseren laat. Laat u dus uw accu reviseren? Let dan op de volgende dingen:

 • Heeft u een slimme accu met een sterk ontwikkeld BMS-systeem (Batterij Management Systeem)? Dan kan het zijn dat de accu niet meer zal werken nadat de accu cellen kapot gaan, zelfs niet wanneer u de losse cellen laat vervangen. Het BMS-systeem kan bovendien vaak niet samen met de accucellen mee vervangen worden. Als u twijfelt of uw fietsaccu over een slim BMS-systeem beschikt, dan is het misschien verstandig om hier vooraf naar te vragen voordat u uw fietsaccu laat reviseren.
 • Welke accucellen worden er gebruikt om uw oude defecte accucellen te vervangen? Kwalitatief minder goede accucellen zullen de levensduur van uw fietsaccu een stuk minder lang verlengen dan een variant van hogere kwaliteit.
 • Worden alle accucellen vervangen? Het is namelijk belangrijk dat niet alleen de defecte accucellen vervangen worden maar alle accucellen vervangen worden. Wanneer slechts een deel van de accucellen vervangen wordt kan dit tot complicaties leiden.
 • Ga in geen enkel geval proberen zelf uw fietsaccu te reviseren. Dit is erg gevaarlijk en kan direct of na verloop van tijd tot ernstige situaties leiden. Het aantal branden veroorzaakt door beschadigde fietsaccu’s neemt ieder jaar toe, onder andere door slecht uitgevoerde accu revisies.

 

Uit dit alles kunnen we concluderen dat er bepaalde dingen zijn waar u goed op moet letten wanneer u voor een accu revisie kiest in plaats van het vervangen van uw fietsaccu. Zo is het vooral belangrijk om er zeker van te zijn dat uw accu revisie uitgevoerd wordt door een deskundig bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de voordelen en nadelen van fietsaccu revisie. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice! Zij helpen u graag.

Lees ook:
 1. Het opvoeren van uw e-bike, is het verboden?

  Het opvoeren van uw e-bike, is het verboden?

  Lees meer
 2. Hoe werkt een fietsaccu nou eigenlijk precies?

  Hoe werkt een fietsaccu nou eigenlijk precies?

  Lees meer
 3. Fietsaccu reviseren: wat is dat en hoe moet het?

  Fietsaccu reviseren: wat is dat en hoe moet het?

  Lees meer