Bosch Active Line fietsaccu's en Bosch Active Line plus middenmotor

In de wereld van elektrische fietsen en de daarbij horende aandrijfsystemen zijn er een aantal grote merken in de markt aanwezig. Zonder twijfel hoort Bosch in dit rijtje van grote merken thuis. Sinds de introductie van hun Bosch Active Line aandrijfsysteem zijn ze niet meer weg te denken uit de markt voor elektrische fietsen. Veel grote fietsmerken zoals Sparta, Batavus, Gazelle en inmiddels ook Stella kiezen er dan ook voor om hun elektrische fietsen uit te rusten met het Bosch aandrijfsysteem. Waarbij de Bosch Active Line en de nieuwere compactere Bosch Active line plus met afstand het meeste worden verkocht. Het complete aandrijfsysteem bestaat uit drie componenten: de middenmotor, fietsaccu en boordcomputer zorgen samen voor een aandrijfsysteem van kwalitatief zeer hoge kwaliteit. In dit artikel krijgt u meer informatie over de verschillende Bosch fietsaccu’s die geschikt zijn voor het Bosch Active line en Bosch Active line plus aandrijfsysteem.

Bosch PowerPack

De bekendste Bosch fietsaccu voor het Active line aandrijfsysteem is de Bosch PowerPack. De Bosch PowerPack is verkrijgbaar in twee verschillende types, deze twee types onderscheiden zich door de plaatsing van de fietsaccu op de elektrische fiets. De populairste van de twee is de Bosch PowerPack die achter in de bagagedrager geklikt dient te worden. Het andere type is geplaatst voor op het frame van uw elektrische fiets vlak boven de Bosch middenmotor.

Bosch Active Line: PowerPack 300, 400 en 500

De E-bike Bosch Active Line Plus fietsaccu voor de bagagedrager is verkrijgbaar in drie verschillende capaciteiten: de Bosch PowerPack 300, Bosch PowerPack 400 en de Bosch PowerPack 500. Waarbij het getal iets zegt over het energieverbruik van de fietsaccu. Misschien wat technisch, maar het energieverbruik (Wh) van een fietsaccu is gemakkelijk te berekenen door het voltage (V) te vermenigvuldigen met de capaciteit (Ah). Zo heeft de Bosch PowerPack 400 een voltage van 36(V) en een capaciteit van 11(Ah) wat samen resulteert in een energieverbruik van 396(Wh) wat afgerond 400 is en op de Bosch PowerPack accu staat. Van de Bosch PowerPack fietsaccu’s is de Bosch PowerPack 500 dan ook het krachtigste type. De Bosch PowerPack 500 is naast het Active model ook verkrijgbaar in het zwart als Performance model. Echter hebben beide fietsaccu’s dezelfde capaciteit, er is dus enkel een uiterlijk verschil, het verschil in kleur.

Bosch PowerPack 500 Active bagagedrager

Bosch PowerPack frame

De Bosch PowerPack fietsaccu voor op het frame is verkrijgbaar in twee verschillende capaciteiten: de Bosch PowerPack 400 en de Bosch PowerPack 500. Beide capaciteiten van deze fietsaccu zijn er zowel als Active en Performance fietsaccu, waarbij het verschil net als bij de Bosch PowerPack bagagedrager enkel uiterlijk is.

Bosch PowerPack 500 Active frame

Bosch PowerTube

Het nieuwste model Bosch fietsaccu is de Bosch PowerTube. De PowerTube wordt in het frame van de elektrische fiets geplaatst. De plaatsing in het frame kent meerdere voordelen. Zo zit de Bosch fietsaccu heel dicht bij de middenmotor, waardoor er geen bekabeling nodig is. Daarnaast is de Bosch fietsaccu door de plaatsing in het frame beschermd tegen weer/wind en diefstal. De Bosch PowerTube is verkrijgbaar in een horizontale en een verticale variant. Het verschil tussen deze twee varianten zit hem in de plaatsing in het frame die op twee manieren mogelijk is. Zowel de Bosch Powertube horizontaal als de Bosch PowerTube verticaal zijn in de capaciteiten 400Wh, 500Wh en 625Wh verkrijgbaar.

Bosch PowerTube 500

Bekijk onze originele Bosch fietsaccu's »

Nog vragen over Bosch Active Line?

Mocht u na het lezen van dit artikel over de Bosch active Line nog met vragen zitten, of het er gewoon even met een van onze klantenservice medewerkers over willen hebben? Natuurlijk kan dit! Onze klantenservice is op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur geopend om u zo snel en vakkundig mogelijk verder te helpen. U kunt gemakkelijk naar onze klantenservice pagina gaan door op de link te klikken. Daarnaast is ons mailadres onder aan deze pagina vindbaar, waarnaar u gemakkelijk een mailtje kunt sturen door op het mailadres te klikken. Wij kijken vooruit naar uw bericht en helpen u heel graag verder met uitleg en advies omtrent uw vraagstuk.