Filteren
Selectie verfijnen
Type

Accu bescherming

Het goed onderhouden en beschermen van uw elektrische fiets en fietsaccu is erg belangrijk. Vindt hier onze selectie van de juiste accessoires voor de beste bescherming van uw e-bike. Meer handige tips over het onderhouden van uw fietsaccu vindt u hier.

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
 1. Contec Neo protect drive unit protection
  Contec Neo protect drive unit protection
  34,95
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Contec Neo protect universal frame protection
  Waardering:
  93%
  (3)
  Contec Neo protect universal frame protection
  27,95
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
Pagina
per pagina

Onderhoud van fietsen

We weten allemaal dat e-bikes, en vooral accu's, erg duur zijn. Daarom willen we schade aan uw e-bike tijdens het gebruik voorkomen. Nou kunnen e-bikes over het algemeen wel tegen een stootje, maar ze hebben toch goed onderhoud nodig. Vooral de fietsaccu, want de accu is het meest kwetsbare onderdeel van een e-bike. Maar accu's zijn meestal gemaakt van stevig materiaal en gaan niet snel kapot als je de accu erin en eruit haalt. Toch moet je voorzichtig zijn bij het vervoeren van de accu of tijdens het fietsen. Goed fietsonderhoud van je e-bike of fietsaccu is daarom een belangrijk onderdeel van het hebben van een e-bike.

 

Onderhoud van e-bikes

Allereerst is het belangrijk dat u uw e-bike zo min mogelijk buiten laat staan bij extreem koude of warme temperaturen. Fietsaccu's verdragen extreme kou of direct zonlicht namelijk niet goed en kunnen beschadigd raken als ze te lang aan hitte of warm zonlicht worden blootgesteld. Een accu op een droge, koele plaats of op kamertemperatuur bewaren is een goede eerste stap om uw e-bike goed te onderhouden. Daarnaast kunt u uw accu altijd extra beschermen door een accutas of beschermhoes te kopen.

 

Batterijen in de winter

In de winter gebruiken veel mensen hun e-bike minder. Als dit ook voor u geldt, kunt u uw accu het beste bewaren in een droge ruimte bij minimaal 10 graden Celsius. Bijna alle accu's zijn eenvoudig uit uw e-bike te halen. U kunt de accu dus naar binnen brengen om hem daar te overwinteren. Als u uw accu toch overwintert, raden wij u aan deze op te laden tot ongeveer 60%. Laat de accu nooit helemaal leeglopen, dat is niet goed voor de accu. Controleer ten minste eenmaal per maand de prestaties van de accu en laad de accu regelmatig op zodat deze niet leeg raakt.  Zo voorkomt u schade aan de accu en gaat hij veel langer mee.

Onderhoud van de accu

Bij e-bikeaccu.nl hebben we verschillende soorten accutassen en hoezen die speciaal ontworpen zijn om uw fietsaccu te beschermen. Een accutas is bijvoorbeeld perfect om je accu in te doen als je de accu uit je e-bike haalt om bijvoorbeeld ergens naar binnen te gaan als je fiets buiten staat. Met een accutas kun je je accu makkelijker meenemen en vervoeren. Dankzij de zachte kussens in de accutas is uw kostbare fietsaccu goed beschermd tegen schokken van buitenaf. Het waterafstotende materiaal rondom de accutas minimaliseert vocht- of waterschade aan de accu tijdens opslag.

 

Onderhoud van e-bike accu's

Een ander geweldig fietsaccu-accessoire voor het onderhoud van uw e-bike is de accubeschermhoes. Deze beschermhoes omsluit en beschermt uw fietsaccu wanneer deze in uw e-bike is geplaatst, bijvoorbeeld tijdens een rit. Als het tijdens uw rit regent, zorgt deze accuhoes ervoor dat vocht- of waterschade aan uw fietsaccu tot een minimum wordt beperkt. Ook dient de accuhoes als extra beschermlaag tegen mogelijke schade door stenen en ander puin op de weg. Zo loopt uw accu minder kans op krassen en behoudt hij langer zijn kwaliteit.

 

Onderhoud van e-bikes

Goed onderhoud is erg belangrijk als u het maximale uit uw e-bike wilt halen. Elektrische fietsen zelf gaan doorgaans lang mee, vooral als ze goed worden onderhouden en niet te veel buiten staan. De fietsaccu's daarentegen gaan minder lang mee en moeten zeker goed onderhouden worden. Fietsaccu's zijn zelfs iets kwetsbaarder dan de e-bike zelf en moeten met zorg worden behandeld.

 

Onderhoud en verzorging

Eens in de zoveel tijd heeft uw e-bike een onderhoudsbeurt nodig. De hele e-bike wordt gecontroleerd en eventuele kapotte of versleten onderdelen worden gerepareerd of vernieuwd. Het is erg belangrijk om uw e-bike regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, zodat u zo lang mogelijk van uw e-bike kunt genieten. Een onderhoudsbeurt kunt u eenvoudig laten uitvoeren bij uw lokale fietsenmaker.

 

Onderhoud van de fietsaccu

Ook fietsaccu's verouderen na verloop van tijd en de accucellen moeten soms gecontroleerd worden. Vaak is het zo dat de fietsaccu na veel gebruik vaker opgeladen moet worden. Dit kan betekenen dat de cellen minder goed presteren en toe zijn aan een opfrisbeurt. Een fietsaccu reviseren betekent dat de oude cellen in de accu worden vervangen door nieuwe cellen, waardoor de accu hopelijk weer beter gaat werken. In sommige gevallen is de accu gewoon te oud of niet goed onderhouden, in dat geval heeft revisie ook geen zin. In dat geval is het enige goede alternatief de aanschaf van een nieuwe accu.

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg direct antwoord op uw vraag

08:30 - 16:30

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

09:00 - 13:00

Bel ons op +31 850003741