Batavus accu

Batavus elektrische fietsaccu: hoge kwaliteits accu's 

Als het gaat om Batavus elektrische fiets accu, dan komen er nogal wat termen op u af, zoals capaciteit, diepteontlading, actieradius en Wattuur. Bij elke accu wordt een hoeveelheid Wattuur vermeldt. Een Batavus accu heeft deze van 300 tot 600 Wattuur. Maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld? En is het mogelijk om zelf te kiezen voor een accu in uw e-bike?

Producten 1-12 van 20

Van hoog naar laag sorteren
 1. Phylion Wall-ES 37V 14.5Ah fietsaccu + gratis lader
  Phylion Wall-ES 37V 14.5Ah fietsaccu + gratis lader
  536,00 457,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Batavus / Koga / Sparta ION accu PMU2 24V 10Ah Gen1 NiMH 29110739
  Batavus / Koga / Sparta ION accu PMU2 24V 10Ah Gen1 NiMH 29110739
  659,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 3. Batavus/ Sparta Ion NiMH 24V 11Ah fietsaccu frame (banaan) 29110630
  Batavus/ Sparta Ion NiMH 24V 11Ah fietsaccu frame (banaan) 29110630
  589,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 4. Sparta E-Motion Remove 36V 9.6Ah Batavus accu
  Sparta E-Motion Remove 36V 9.6Ah Batavus accu
  649,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 5. Buitenkansje: Bosch powerpack 300 36V 10Ah e-bike vision frame
  Buitenkansje: Bosch powerpack 300 36V 10Ah e-bike vision frame
  339,00 289,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
Pagina
per pagina

Batavus accu en de actieradius

De actieradius wil eigenlijk zeggen hoe ver u kunt fietsen met een volle accu. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, naast uiteraard de accu capaciteit zelf. In de winter komt u met precies dezelfde Batavus accu bijvoorbeeld veel minder ver van wanneer u in de zomer zou gaan fietsen. Ook hebben viaducten, heuvels en bergen invloed op de actieradius. Zelf kunt u ook invloed uitoefenen op de actieradius. Door bijvoorbeeld op een bepaalde manier te schakelen kunt u veel energie besparen. De Batavus fietsaccu’s worden aangeboden in de verschillende capaciteit groottes. U kunt de levensduur van uw elektrische Batavus fietsaccu op verschillende manieren verbeteren, op deze blog vindt u hier meer informatie over.

 

Batavus accu vervangen

Een Batavas accu kunt u gemakkelijk vervangen. Als u de accu echter op de juiste manier gebruikt en laadt, gaat deze een stuk langer mee. Factoren als laadtijd en temperatuur spelen een rol bij het opladen van uw accu. Met een sleutel kunt u heel gemakkelijk de behuizing ontgrendelen, waardoor u de accu uit de behuizing kunt halen om deze op te laden. Wanneer de accu opgeladen is, schuift u deze op precies dezelfde manier er weer in. Fietsaccu batavus is een van de gebruiksvriendelijkste e-bike accu’s die er op de markt zijn. Het gaat bij de Batavus accu ‘s dan ook om plug and play. Na het ontvangen van uw nieuwe Batavus elektrische fiets accu dient u de Batavus accu volledig op te laden, hierna kunt u op pad met uw herboren elektrische fiets.

 

Accu Batavus opladen

Het duurt gemiddeld 6 uur om de accu van uw elektrische fiets op te laden; soms 4 uur en in andere gevallen 8 uur. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Zo hangt het af van het type accu dat u heeft, maar ook duurt het langer om de accu op te laden wanneer deze bijvoorbeeld helemaal leeg is. En als het koud is buiten, duurt het ook langer om de fietsaccu op te laden, of als u uw fiets al een tijdje niet hebt gebruikt. Het is het beste om na gebruik van de e-bike de accu mee naar binnen te nemen en deze direct op te laden. Zo gaat u altijd goed voorbereid op pad en kost het u niet zoveel tijd om de accu op te laden. Het opladen van de Batavus accu kan worden gedaan met de originele acculader van uw Batavus accu, mits u dezelfde accu ter vervanging koopt. Hierbij kunt u uw e-bike accu van Batavus ook met een van de Sparta/Batavus opladers opladen en eventueel ook met een Universele acculader die we bij e-bikeaccu.nl aanbieden. Op de productpagina van de fiets accu’s staat welke lader geschikt is voor de Batavus elektrische fietsaccu.

 

Batavus accu resetten

De Batavus accu resetten kunt u geheel eenvoudig én zelf doen. Wij leggen u graag uit hoe dit in werking gaat: zorg ervoor dat uw Batavus accu volledig opgeladen is. Zet uw elektrische fiets aan en houd de aan/uit knop op het display minimaal 20 seconden ingedrukt. Hierna zult u merken dat het voor- en achterlicht heel snel achter elkaar gaan knipperen. Dit betekent dat het resetten van de Batavus accu succesvol is verlopen De Batavus fietsaccu geeft hierna als het goed is weer de juiste vullingsgraad op het display aan. U kunt voor het resetten van de Batavus accu  altijd terecht bij een fietsspecialist, alhoewel dit niet per se nodig is. Als u vragen heeft over het resetten van de Batavus accu kunt u terecht bij onze klantenservice.

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg op werkdagen,
direct antwoord op uw vraag

09:30 - 16:00

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

Op werkdagen:
09:30 - 16:00

Bel ons op +31 850003741