Bosch fietsaccu

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame energiebron voor uw elektrische fiets, is de Bosch fietsaccu  een uitstekende keuze. Deze fietsaccu's combineren lichtgewicht materialen met een eenvoudig ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Daarom werken wij samen met deze marktleider om een keuze aan betrouwbare en veilige oplossingen te bieden.

Producten 1-12 van 49

Van hoog naar laag sorteren
 1. Bosch PowerTube 500 | Vertical | 36V 13.4Ah
  Bosch PowerTube 500 | Vertical | 36V 13.4Ah
  799,00 499,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Bosch PowerPack 500 | Performance/Active | frame
  Bosch PowerPack 500 | Performance/Active | frame
  779,00 571,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 3. Bosch PowerTube 625 | Verticaal
  Bosch PowerTube 625 | Verticaal
  899,00 615,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 4. Bosch PowerPack 400 | Performance/Active | bagagedrager
  Bosch PowerPack 400 | Performance/Active | bagagedrager
  649,00 471,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 5. Bosch PowerPack 500 | Performance/Active | bagagedrager
  Bosch PowerPack 500 | Performance/Active | bagagedrager
  709,00 579,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 6. Bosch Powertube 625 Verticaal E-bike Vision Fietsaccu
  Bosch Powertube 625 Verticaal E-bike Vision Fietsaccu
  649,00 529,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 7. Bosch Powertube 500 Horizontaal E-bike Vision Fietsaccu
  Bosch Powertube 500 Horizontaal E-bike Vision Fietsaccu
  509,00 399,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 8. Bosch PowerPack 300 | Performance/Active | bagage
  Bosch PowerPack 300 | Performance/Active | bagage
  469,00 419,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 9. Bosch PowerPack 400 | Classic | 36V 11Ah
  Bosch PowerPack 400 | Classic | 36V 11Ah
  479,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 10. Bosch PowerTube 750 | Smart System | Horizontaal
  Bosch PowerTube 750 | Smart System | Horizontaal
  949,00 819,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 11. Bosch PowerPack frame 720Wh Active / Performance 36V 20Ah E-Bike Vision Fietsaccu
  Bosch PowerPack frame 720Wh Active / Performance 36V 20Ah E-Bike Vision Fietsaccu
  799,00 769,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 12. Bosch Powertube 625 Horizontaal E-bike Vision Fietsaccu
  Bosch Powertube 625 Horizontaal E-bike Vision Fietsaccu
  649,00 529,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
Pagina
per pagina

Fietsaccu Bosch: krachtige prestaties in elke uitvoering

Bosch fietsaccu’s komen in verschillende uitvoeringen, waaronder frame-accu's (Bosch Powerpacks), bagagedrager-accu's (Bosch Powerpack) en geïntegreerde accu's (Bosch Powertube).

De populaire PowerPack Frame-modellen worden vaak extern aan de zitbuis of onderbuis van het frame bevestigd. Deze zijn niet alleen gemakkelijk te verwijderen dankzij een draagbeugel, maar ze verbeteren ook de algehele stabiliteit en het rijgedrag van uw e-bike. De bagagedrager Bosch fietsaccu is ideaal voor e-bikes met een lage instap. De accu's zijn gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen en bieden extra comfort tijdens het op- en afstappen. Het hogere plaatsingspunt beschermt de Bosch accu fiets bovendien tegen opspattend water.

Bosch Powertube gemonteerd op een elektrische fiets

Voor degenen die zowel prestaties als esthetiek belangrijk vinden, zijn er de Bosch PowerTubes. Deze Bosch e-bike accu's worden naadloos in de framebuis geplaatst en zijn verkrijgbaar in zowel horizontale als verticale varianten. Voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen kunt u terecht op de specifieke pagina's die bovenaan deze pagina zijn weergegeven.

Van Bosch Classic line naar Bosch performance en Active line

Sinds 2011 is Bosch actief in de markt voor elektrische fietsen, met initieel de Bosch Classic Line fietsaccu's. In 2014 introduceerde het bedrijf geavanceerde aandrijfsystemen, zoals de Active en Performance Line, die zorgen voor efficiëntie en dynamiek tijdens elke rit. Bosch benadrukt dat hun nieuwe aandrijfsystemen en aanvullende accu's bijdragen aan een grotere actieradius en een efficiëntere fietservaring.

 

bosch prestatiemotor in een elektrische fiets

Fietsaccu Bosch (v. 2400): vooruitstrevend in techniek

Bosch staat bekend om de technologische verbeteringen in hun producten. Zo beschermt het intelligente Battery Management System (BMS) de Bosch fietsaccu tegen mogelijke schade en garandeert zo een lange levensduur en een uitgebreide actieradius. Verder garandeert Bosch mechanische en elektrische isolatie door het gebruik van vlam vertragende kunststof en een geïntegreerde zekering in de fietsaccu. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u onze blog raadplegen of contact opnemen met één van onze experts.

 

Afbeelding van de Bosch Powertube, waarop ook de binnenkant van de accu te zien is.

De samenwerking tussen Bosch fietsaccu’s en het Bosch SMART systeem

Het SMART-systeem van Bosch eBike Systems uw fietservaring compleet. Deze technologie maakt gebruik van de eBike Flow app en verschillende eBike-componenten om uw rit naar een hoger niveau te tillen. Met deze app blijft u altijd verbonden met uw Bosch SMART accu, zodat u klaar bent voor nieuwe avonturen. Let wel op de compatibiliteit van deze SMART accu's met uw e-bike systeem.  Lees   in onze blog meer over het Bosch SMART systeem , en hoe dit invloed heeft op uw accu keuze en actieradius.

Afbeelding van een telefoon met de Bosch E-bike Flow app. Met een elektrische fiets met telefoonhouder op de achtergrond.

Actieradius: hoe ver kunt u nu eigenlijk met een fietsaccu van Bosch?

Het berekenen hoe ver u kunt fietsen met een fietsaccu van Bosch is best ingewikkeld. Dat komt omdat veel factoren invloed hebben op hoe ver u kunt gaan. Denk aan het weer, de wind en hoeveel extra trapkracht u kiest op de fiets. Op een Bosch elektrische fiets kunt u kiezen uit verschillende standen. Elke stand gebruikt meer of minder van de accu, waardoor u korter of langer kunt fietsen. Voor meer informatie hierover kunt u onze blog over actieradius raadplegen.

 

Om dit makkelijker te begrijpen, kan onderstaande grafiek handig zijn. Daarop kunt u zien hoe ver u kunt fietsen in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als het weer goed is (aangegeven met lichtblauw) of juist minder goed (donkerblauw). Zo kunt u beter plannen hoe ver u kunt gaan met uw fietsaccu.

 

 

Deze afbeelding geeft aan hoe ver u kunt fietsen met uw elektrische fiets, wanneer deze voorzien is van een Bosch fietsaccu. Er wordt hier zelfs benoemd met welke stand van de ebike je welke afstand af kunt leggen

 

 

Als u een betere indicatie wilt van hoe ver u kunt fietsen met uw elektrische fiets in verschillende situaties, dan kunt u het beste de actieradius-tool op de Bosch website gebruiken. Deze tool is makkelijk in gebruik en helpt u om beter te plannen hoe ver u kunt gaan met uw accu.

 

Als je nog vragen hebt, klik dan hier om contact op te nemen met onze klantenservice-experts.

 

 

De Bosch powerpack varianten

De bagagedrager-variant van de Bosch PowerPacks wordt bevestigd op of onder de bagagedrager en is gunstig voor eBikes met een laag frame. Dit maakt het op- en afstappen gemakkelijker en biedt meer bewegingsvrijheid. Dankzij de hogere plaatsing op de fiets kunnen deze accu's moeiteloos en comfortabel worden bevestigd en verwijderd. Een extra voordeel is de verhoogde afstand tot de weg, die de fietsaccu's beschermt tegen opspattend water of rondvliegende steentjes.

De afbeelding accentueert de accu en beschrijft welke accu's op dit type fiets passen.

De PowerPack Frame-accu's zijn doorgaans bevestigd aan de buitenkant van het frame, op de zitbuis of onderbuis. Een van de meest opvallende voordelen is de draagbeugel, die het verwijderen en dragen van de accu makkelijker maakt. Daarnaast verbetert de plaatsing bij het zwaartepunt van de fiets de rijstabiliteit, wat zorgt voor een comfortabelere en veiligere rit. Een ander voordeel is de universele houder voor de smart-systemen; u kunt eenvoudig een andere accu plaatsen, mits uw eBike-geometrie dit toelaat. Let op: de nieuwe PowerPack 400 Frame is vanaf de herfst beschikbaar binnen het smart systeem.

Bosch Powerpack geïntegreerd in een elektrische fiets. Hier volgt uitleg over de accu in de fiets en welke accu's geschikt zijn voor dit type fiets.

Het Bosch Powerpack assortiment

De Bosch Powerpack staat bekend om zijn kwaliteit en innovatie. In het assortiment zijn er drie modellen : de powerpack 500, de Powerpack 400, en het instapmodel, de Powerpack 300.

 

Het topmodel, de Bosch PowerPack 500 heeft een capaciteit van 500Wh. Dit model is gemaakt voor de meest actieve fietsers en avonturiers die geen opofferingen willen doen als het gaat om bereik en prestaties. Lange fietstochten, heuvelachtig terrein of zelfs meerdaagse fietstochten zijn geen probleem voor deze fietsaccu.

 

 

Tabel met verschillende Bosch Powerpacks en verschillende specificaties per accu. Onderdelen die worden vergeleken zijn montage, capaciteit, gewicht en oplaadtijd. Bron: https://www.bosch-ebike.com/es/servicio/folletos-de-los-productos

De Bosch Powerpack 400 is de standaard van het assortiment en biedt een sterke prijs-kwaliteits verhouding. Met een capaciteit van 400Wh is deze accu ontworpen voor de meer ambitieuze fietser die langere ritten niet schuwt. Deze versie is dan ook een uitstekende keuze voor diegenen die behoefte hebben aan een ruimere actieradius zonder daarbij diep in de buidel te hoeven tasten.

 

Let op: De Bosch Powerpack 400 en de Bosch Powerpack 500 zijn vanaf de herfst van 2023 beschikbaar in zowel smart als non-smart uitvoeringen. Wilt u meer te weten te komen over het SMART systeem, of bent u onzeker over welke uitvoering u nodig heeft? Raadpleeg dan onze blog of neem contact op met een van onze experts van de klantenservice.

De Powerpack 300 is een model met een capiciteit van 300Wh en is uitermate geschikt voor de alledaagse fietser die korte afstanden aflegt. Of het nu gaat om een ritje naar de supermarkt of het pendelen naar werk, deze accu biedt voldoende vermogen voor dergelijke taken. Bovendien is deze variant vanwege zijn compacte afmetingen en lichtgewicht ook zeer geschikt als reserve-accu. Handig voor als u een extra energiebron bij u wilt hebben op langere tochten.

Het is belangrijk om te weten dat de Bosch PowerPacks achterwaarts compatibel zijn. Dit betekent dat elke PowerPack past in elk PowerPack-systeem. Natuurlijk is er wel een onderscheid tussen de batterijen voor bagagedragers en voor het frame

De Bosch Powerpack compatibles

Compatibele Powerpacks zijn accu's die niet door Bosch zijn gemaakt. Ze zijn voordeliger en maken het vervangen van de fietsaccu voor veel mensen weer betaalbaar. Wij bieden bijvoorbeeld de Bosch Powerpack 300 Classic en de Powerpacks 600 en 700 van E-bike Vision aan. Voordat deze fietsaccu's in onze winkel komen, testen wij deze uitgebreid. We willen er zeker van zijn dat u een betrouwbare fietsaccu krijgt.  Uiteraard geven wij op compatible powerpacks ook 2 jaar garantie.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze blog. Heeft u nog vragen? Dan kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts staan klaar om u te helpen.

Actieradius: hoe ver fiets ik met mijn Bosch Powerpack?

Bent u nieuwsgierig naar welke Powerpack het beste bij u past? Maak dan gebruik van de Actieradius calculator van Bosch. Deze handige tool geeft een schatting van hoe ver u kunt fietsen met verschillende Bosch Powerpacks. De calculator neemt verschillende factoren mee in de berekening, zoals de eigenschappen van de fietser, de fiets en de accu, maar ook omgevingsfactoren zoals het terrein en de wind.  Voor meer informatie en een handleiding kunt u terecht op onze blog, waar onze experts alles in detail uitleggen.

Op welke fietsen worden deze batterijen geïnstalleerd?

Veel verschillende fietsmerken maken gebruik van Bosch fietsaccu's. Er zijn echter veel verschillende modellen, dus controleer het onderdeelnummer van uw batterij. Voor meer informatie kunt u de productpagina's raadplegen. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons deskundige klantenserviceteam.

 

 

Welke Bosch Powertube heb ik nodig?

De Bosch PowerTubes worden altijd in het frame van uw fiets geïnstalleerd. Let op: er bestaan wel verschillende soorten PowerTubes. Om te kijken welke accu u nodig heeft, kunt u het beste kijken naar uw oude accu. Zo is het belangrijk om te kijken of u nu over een SMART PowerTube of een non-SMART PowerTube beschikt. Wanneer u nu over een SMART PowerTube beschikt is het belangrijk dat u nu ook voor een SMART PowerTube gaat. Hetzelfde geldt voor andersom. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of u een horizontale of een verticale PowerTube nodig heeft. Dit kunt u zien door te kijken naar de afbeelding hiernaast.

 

 

Deze afbeelding laat grafisch zien hoe een Bosch Powertube is aangesloten als hij SMART is en als hij niet SMART is. Het toont ook grafisch wanneer een Bosch Powertube horizontaal en verticaal is.

 

Nadat u het bovenstaande heeft gecheckt, kijkt u naar de capaciteit (hoe ver kunt u fietsen op een enkel lading). De Bosch PowerTubes worden gemaakt in vier verschillende capaciteiten, namelijk 400Wh, 500Wh, 625Wh en 750Wh.

Let op: de Bosch PowerTube 400 en 500 zijn van dezelfde lengte en zijn dus uitwisselbaar met elkaar. De Bosch PowerTube 625 is langer en is dus niet te vervangen door een Bosch PowerTube 500 of 400.

Afbeeldingen van de logo's merken Sparta, Gazelle en Stella, daarbij staat geschreven dat deze populaire merken vaak gebruik maken van Bosch Powertubes.

 

Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn experts op het gebied van fietsaccu's en staan klaar om je te helpen.

Hoe ver kunt u fietsen met een fietsaccu van Bosch?

Het uitrekenen van de afstand die u kunt afleggen met een Bosch fietsaccu kan vrij complex zijn. Dit is te wijten aan verschillende elementen die een rol spelen in de afstand die u kunt bereiken. Zo kan de actieradius al verschillen door onder andere: het klimaat, de wind en de mate van elektrische ondersteuning die u kiest tijdens het fietsen. Elektrische fietsen die gebruikmaken van Bosch systemen, bieden diverse ondersteuningsniveaus. Afhankelijk van de gekozen modus, verbruikt u meer of minder batterij vermogen, wat resulteert in een variërende fietsafstand. Voor gedetailleerde informatie hieromtrent verwijzen we u graag naar onze blog over de actieradius.

Voor een nauwkeuriger beeld van de afstand die u kunt afleggen met uw elektrische fiets onder verschillende omstandigheden, adviseren wij het gebruik van de actieradius-calculator op de Bosch website. Deze handige tool assisteert u bij het plannen van uw reikwijdte met de accu.

Vervangers voor de Bosch Powertubes

Naast de PowerTubes van Bosch, zijn er ook andere partijen die deze PowerTubes “namaken”. Deze bedrijven zorgen ervoor dat het vervangen van een fietsaccu voor iedereen betaalbaar blijft. Dat deze accu’s van een andere partij komen, betekent niet dat deze accu’s minder goed zijn. Voordat dat wij deze accu’s verkopen, worden de accu’s uitgebreid getest. U hoeft u dus ook niet druk te maken om de kwaliteit van deze accu’s. Ook bieden wij u standaard 2 jaar garantie op deze vervangende PowerTubes. Voor meer informatie over vervangende fietsaccu’s kunt u de video hiernaast bekijken of onze blog lezen.

Heeft u vragen over de Bosch PowerTubes of een andere vraag over uw fietsaccu? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij bezitten de expertise die u nodig heeft om een juiste keuze te maken.

 

 

Wat is het verschil tussen originele en compatible fietsaccu’s?

Wanneer u een originele Bosch accu aanschaft, is daar uiteraard niks mis mee. Bosch is namelijk een van de meest betrouwbare merken op de markt. Zo betaalt u voor een veilige, betrouwbare, maar ook een iets duurdere optie.


Compatible accu’s worden door een andere producent gefabriceerd. Dit brengt natuurlijk onzekerheid met zich mee. Echter zijn deze vervangende accu’s uitgebreid getest door onze experts. Er zijn namelijk ook producenten die slechte exemplaren op de markt brengen, hierom zijn wij extra kritisch als wij kijken naar deze compatible accu’s.

Het grootste voordeel aan een compatible accu, is uiteraard de prijs. Deze accu’s zijn namelijk vaak aanzienlijk goedkoper dan de originele accu’s. Ook maken deze producenten vaak accu’s met een hogere capaciteit dan de originele accu’s. Bij deze accu’s ligt de prijs dan ook weleens iets hoger, maar daar krijgt u dan ook wel een accu voor terug met een erg hoge capaciteit.Wij garanderen de kwaliteit van zowel originele als compatible accu’s, daarom bieden wij op beide soorten 2 jaar fabrieksgarantie. Heeft u nog vragen over onze fietsaccu’s? Dan kunt u altijd terecht bij onze deskundige klantenservice.

 

Soorten compatible accu’s 

Voor elke Bosch fietsaccu is wel een vervangende accu gemaakt. Dit geldt voor zowel de Bosch PowerTubes en de Bosch PowerPacks.

En zijn de volgende Bosch Classic accu’s het populairste in de categorie PowerPacks:

 

Een deel van de afbeelding is uitvergroot en de accu van de fiets is uitgelicht. De mogelijke accu's voor deze elektrische fiets worden ook genoemd. Ze zijn Powerpack classic bosch compatibel.

EYXON fietsaccu’s

Een aantal van deze compatible accu’s zijn bijvoorbeeld van het merk EYXON. Dit is een opkomend merk in de markt van fietsaccu’s. EYXON staat voor hoge kwaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid voor iedereen. Zij laten zien dat je voor kwalitatief goede accu’s niet altijd de hoofdprijs moet betalen. Daarom verkopen wij hun compatible accu’s voor een groot aantal merken, zoals Stella, Giant, Phylion en Bosch. De populairste EYXON accu als vervanger voor een Bosch accu, is de PowerPack 400 Classic EYXON (Bosch PowerPack 400 alternatief). Deze accu is speciaal gemaakt om de Bosch PowerPack Classic te vervangen. Zo betaal je voor deze EYXON accu, maar liefst €150 minder voor dezelfde capaciteit.

E-Bike Vision fietsaccu’s

Een ander betrouwbaar merk als het om compatible accu’s gaat is: E-Bike Vision. Dit is een Duits bedrijf dat in 2011 is opgericht en dus al een tijdje meegaat in de fietsaccu wereld. E-Bik Vision staat vooral bekend door zijn accu’s met een ontzettend hoge capaciteit. Zo bieden zij bijvoorbeeld PowerPack frame accu’s met een vermogen van 720 Wh en PowerPack bagagedrager accu’s met 720Wh.

 

vergelijkingstabel tussen bosch powertube 625, e-bike vision powertube 625, bosch powerpack 400 en e-bike vision powerpack 400 op de volgende punten: prijs, vermogen en garantie.

 

 

Heeft u nog vragen over compatible accu’s of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de juiste accu!

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg op werkdagen,
direct antwoord op uw vraag

09:30 - 16:00

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

Op werkdagen:
09:30 - 16:00

Bel ons op +31 850003741