Blog

Welkom op onze blogpagina! Kom hier alles te weten over e-bikes en hoe u uw elektrische fiets en fietsaccu het beste kunt onderhouden, of laat u inspireren door de vele mooie fietsroutes in zowel Nederland als in het buitenland.

Bekijk onze meest recente blogs:

 1. De belangrijkste fietsaccu termen zoals Wattuur en ampère: een simpele uitleg!

  De belangrijkste fietsaccu termen zoals Wattuur en ampère: een simpele uitleg!

  Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe fietsaccu, lader of elektrische fiets dan komt u al gauw termen tegen die u wellicht niet veel zeggen. Denk bijvoorbeeld aan Watturen, ampère en capaciteit. De betekenis weten van deze termen kan u zeker helpen bij het kiezen van de juiste accu of lader voor uw elektrische fiets! In deze blog leggen we u precies uit wat de verschillende termen betekenen, hoe ze verschillen en waarom ze belangrijk zijn voor het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu.  

   

  Lees meer
 2. Fietsaccu reviseren: wat is dat en hoe moet het?

  Fietsaccu reviseren: wat is dat en hoe moet het?

  Fietsaccu reviseren, u hoort en ziet het de laatste tijd overal. Maar wat houdt het precies in? Wanneer moet u uw fietsaccu reviseren en is het wel de juiste oplossing? In deze blog leggen we u alles uit over het laten reviseren van uw fietsaccu.

  Lees meer
 3. Fietsroute De Waddeneilanden

  Fietsroute De Waddeneilanden

  Een vakantie naar het buitenland vergt vandaag de dag nog altijd de nodige rompslomp. Dat is jammer, maar het hoeft helemáál niet erg te zijn. Want waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Vandaag tipt e-bikeacu.nl u een fietsvakantie op niets minder dan onze eigen Waddeneilanden. Heeft u even? Want deze fietsvakantie gidst u binnen 8 dagen door zowel Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland als Texel en biedt u het ultieme vakantiegevoel.

  Lees meer
 4. Actieradius elektrische fiets; hoe zit dat nu precies?

  Actieradius elektrische fiets; hoe zit dat nu precies?

  U staat op het punt om een nieuwe fietsaccu aan te schaffen en enkele vragen rondom de actieradius blijven bij u rondcirkelen, wat kan ik nou verwachten van mijn nieuwe fietsaccu? Hoeveel km kan ik er mee afleggen? Welke factoren zijn er van belang? In deze blog proberen wij u hierin wegwijs te maken.

  Lees meer
 5. Op reis met de e-bike: tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Op reis met de e-bike: tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Vindt u het heerlijk om te fietsen op vakantie, maar wilt u ook nog genoeg energie overhouden om na een lange fietstocht mooie steden te bezoeken en wat cultuur te snuiven? Dan is een fietsvakantie op de e-bike de perfecte oplossing! Voor optimaal genot van uw lang verlangde fietsvakantie is het essentieel om altijd goed voorbereid op pad te gaan en om uw fietsaccu onderweg zorgvuldig te onderhouden. In deze blog geven we u de beste tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Lees meer
 6. Ontdek Europa vanaf de pedalen tijdens de ideale vakantie voor uw e-bike!

  Ontdek Europa vanaf de pedalen tijdens de ideale vakantie voor uw e-bike!

  Nog geen keuze kunnen maken over uw vakantiebestemming? Het zonnige Italië, het adembenemende Slovenië of toch het avontuurlijke Kroatië? Lastig… Maar waarom kiezen als u het ook allemaal in één vakantie kan? In deze blog presenteren wij u de fietsroute van uw dromen, welke u leidt door de pracht en praal van alle drie de landen.

  Lees meer
 7. Bescherm uw fietsaccu tegen de hitte!

  Bescherm uw fietsaccu tegen de hitte!

  Accu’s kunnen over het algemeen niet goed tegen hitte, en moeten dus altijd zorgvuldig worden onderhouden in de zomer. Extreme temperaturen kunnen er namelijk voor zorgen dat de actieradius van uw accu achteruitgaat, of dat er andere schade aan uw kostbare accu ontstaat. Lees hier onze handige tips over hoe u uw accu het beste tegen de hitte beschermt.

  Lees meer
 8. 7 voordelen van de e-bike

  7 voordelen van de e-bike

  De laatste jaren is de e-bike enorm gestegen in zijn populariteit. Niet zo vreemd, gezien alle voordelen die een elektrische fiets met zich meebrengt. Twijfelt u nog om een elektrische fiets aan te schaffen? Hier zijn 7 redenen om het wel te doen!

  Lees meer
 9. Wat is een speed pedelec?

  Wat is een speed pedelec?

  Een speed pedelec; u heeft er vast wel eens van gehoord. Deze nieuwe soort elektrische fiets is erg populair, vooral onder de woon-werkverkeer fietsers. Wilt u alles over de speed pedelec te weten komen en kijken of deze geschikt is voor uzelf? Lees dan deze blog!

  Lees meer
 10. E-bike koopgids: waar op letten bij aankoop elektrische fiets?

  E-bike koopgids: waar op letten bij aankoop elektrische fiets?

  Het aanschafproces van een e-bike kan nog wel eens ingewikkeld zijn omdat u met zoveel dingen rekening moet houden. Daarom hebben wij speciaal voor u een koopgids samengesteld waarin we precies vertellen waar u op moet letten tijdens het kopen van een elektrische fiets.

  Lees meer
 11. Woon-werkverkeer op de e-bike

  Woon-werkverkeer op de e-bike

  Het aantal mensen dat regelmatig op de fiets naar het werk gaat neemt toe en komt grotendeels door de groeiende populariteit van de e-bike. Waarom zou u overstappen naar het gebruiken van een e-bike voor uw woon-werk verkeer? We hebben de belangrijkste argumenten hieronder voor u op een rijtje gezet!

  Lees meer
 12. Calorieën verbranden met elektrisch fietsen: zo zit het!

  Calorieën verbranden met elektrisch fietsen: zo zit het!

  Dat fietsen goed is voor de gezondheid weten we allemaal wel. Maar hoe zit het nou precies met het aantal verbrande calorieën op een elektrische fiets? En is een e-bike wel net zo gezond als een gewone fiets? We hebben het voor u uitgezocht.

  Lees meer
 13. Wat kost een fiets accu?

  Wat kost een fiets accu?

  De prijs van een nieuwe e-bike accu wordt bepaald door het merk, soort accu of het vermogen en kan dus heel erg verschillen. In deze blog leggen we uit wat de gemiddelde prijs van een fietsaccu is, en waarom deze prijs zo kan verschillen.

  Lees meer
 14. Genieten van moeder natuur in het Veluwse landschap

  Genieten van moeder natuur in het Veluwse landschap

  Op zoek naar wild in de omgeving van Epe! Deze route voert je door prachtige bossen en heidevelden. De bossen zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen.

  Lees meer
 15. Help uw fietsaccu de winter door!

  Help uw fietsaccu de winter door!

  Net als uzelf, is de fietsaccu van uw e-bike gevoelig voor kou. Waar ons lichaam harder moet werken wanneer de kou ons lichaam bekruipt, gebeurt bij de fietsaccu hetzelfde: Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Dit kan ervoor zorgen dat de actieradius van uw fietsaccu met lage temperaturen kleiner is dan normaliter. Om de levensduur van uw fietsaccu in stand te houden, is het belangrijk om uw fietsaccu goed te verzorgen in deze periode.

  Lees meer
 16. Prachtig fietsen in het land van de Baronie en de Buulder Aa

  Prachtig fietsen in het land van de Baronie en de Buulder Aa

  Even lekker de deur uit? Met de e-bikeaccu.nl fietsroute van deze week beloven wij u een herfstachtig spektakel door het land van de Baronie en de Buulder Aa. Een historisch gebied waar de vaderlandse flora en fauna floreert. E-bikeaccu.nl neemt u mee naar het prachtige Noord-Brabant!

  Lees meer
 17. Is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

  Is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

  Hoe weet u wanneer uw fietsaccu aan vervanging toe is? Lees het snel in onze nieuwste blogartikel!

  Lees meer
 18. Maak de juiste keuze voor uw elektrische fiets

  Maak de juiste keuze voor uw elektrische fiets

  Hoe maakt u de juiste keuze voor uw elektrische fiets? Wat is belangrijk? Klik snel verder en lees het in onze nieuwe blogpost!

  Lees meer
 19. Rondje Amsterdam: Mokum op zijn mooist!

  Rondje Amsterdam: Mokum op zijn mooist!

  Op zijn tijd plaatst e-bikeaccu.nl een mooie fietsroute. Niets mooier dan een mooie fietsroute in de herfstperiode. Deze week speciaal voor u: Rondje Amsterdam!

  Lees meer
 20. Een (gedeeltelijke) lockdown… Kan ik nog zorgeloos met de fiets op pad?

  Een (gedeeltelijke) lockdown… Kan ik nog zorgeloos met de fiets op pad?

  Onlangs zijn er weer nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Kunt u nog wel zorgeloos op pad met de fiets? Lees dit in onze blog!

  Lees meer
Pagina
Toon per pagina