magnaicons/hamburger

Menu

Verlanglijst

Blog

Welkom op onze blogpagina! Kom hier alles te weten over e-bikes en hoe u uw elektrische fiets en fietsaccu het beste kunt onderhouden, of laat u inspireren door de vele mooie fietsroutes in zowel Nederland als in het buitenland.

Uitgelichte berichten

De belangrijkste fietsaccu termen zoals Wattuur en ampère: een simpele uitleg!

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe fietsaccu, lader of elektrische fiets dan komt u al gauw termen tegen die u wellicht niet veel zeggen. Denk bijvoorbeeld aan Watturen, ampère en capaciteit. De betekenis weten van deze termen kan u zeker helpen bij het kiezen van de juiste accu of lader voor uw elektrische fiets! In deze blog leggen we u precies uit wat de verschillende termen betekenen, hoe ze verschillen en waarom ze belangrijk zijn voor het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu.  

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9TG56a3lBN285WE0mdD0xMnMi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XYXRlcnNjaGFkZV92b29ya29tZW5fLnBuZyIsImFsdCI6IllvdVR1YmUiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

 

Wat is de gemiddelde actieradius van een e-bike?

 

Weet u wat de actieradius van een elektrische fiets is? Wilt u weten welke actieradius u kunt behalen met uw fietsaccu? Of bent u miscchien op zoek naar nieuwe manieren om alles uit uw elektrische fiets te halen? Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat het begrip actieradius exact inhoudt. Ook zijn veel mensen er niet van op de hoogte dat u de actieradius van een fietsaccu zelf zeer gemakkelijk in grote lijnen kunt inschatten. Daarnaast heeft u als gebruiker van een elektrische fiets zelf ook invloed op de actieradius van uw elektrische fiets. De antwoorden op al deze vragen en meer vindt u in deze blog! 

{{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:PHN0cm9uZz5JbiBoZXQga29ydDo8XC9zdHJvbmc: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:Qm9zY2ggQWN0aWVyYWRpdXMgQ2FsY3VsYXRvcjxcL3N0cm9uZz48XC9hPiBiZXNjaGlrYmFhci4gTWV0IGRlemUgY2FsY3VsYXRvciBrcmlqZyBqZSBlZW4gZ29lZCBiZWVsZCB2YW4gaG9lIHZlciBqZSBvbmdldmVlciBtZXQgXHUwMGU5XHUwMGU5biBsYWRpbmcga3VudCBmaWV0c2VuLjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XZXJrYmVzdGFuZF9maWV0c21lcmtfTmllbHNfMjhfLnBuZyIsImFsdCI6ImFmYmVlbGRpbmcgZGllIGxpbmt0IG5hYXIgZWVuIHlvdXR1YmUgdmlkZW8gb3ZlciBkZSBhY3RpZXJhZGl1cyB2YW4gZWVuIGVsZWt0cmlzY2hlIGZpZXRzIiwid2lkdGgiOiIxOTIwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTEwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9ZExDRHVDNHVLTWsi" _dataEncoded="1"}}

 

Wat betekent actieradius bij een elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets beschrijft het bereik dat deze elektrische fiets kan afleggen met een volledig opgeladen fietsaccu. De actieradius vertelt u dus iets meer over hoe ver u kunt fietsen met een volle accu. Verder geldt dat een fietsaccu met een grotere capaciteit voor een grotere actieradius zorgt. Deze capaciteit wordt gemeten in Ampère-uur (Ah) en u kunt de capaciteit van uw fietsaccu doorgaans terugvinden op het label van uw accu.Echter kunt u niet volledig uitgaan van de gegeven aantal kilometers, omdat er heel veel factoren zijn die een invloed uitoefenen op de actieradius van een fietsaccu. De weergegeven aantal kilometers op de display zijn alleen van toepassing als de omstandigheden perfect zijn. Dus geen tegenwind, een glad wegdek en een constante snelheid.  

 

Actieradius Elektrische Fiets afhankelijk van verschillende factoren

Over het algemeen is het moeilijk om aan te geven hoeveel de actieradius van een elektrische fiets gaat zijn met een bepaalde fietsaccu. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende factoren die invloed uit kunnen oefenen op de actieradius van uw e-bike. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze factoren en over het begrip actieradius. Belangrijk om te weten is dat er niet zoiets is als een exacte actieradius die u behaalt met een fietsaccu met een bepaald vermogen.

Ook is het erg belangrijk om in te schatten welke actieradius u nodig heeft. Wanneer u een accu elektrische fiets kiest, is het natuurlijk wel handig als deze fietsaccu ook voldoende capaciteit biedt om in uw fiets behoeften te voorzien. Over het algemeen geldt dat een goedkope fiets accu een lagere capaciteit heeft dan een duurdere fiets accu. U betaalt vaak meer voor een hogere capaciteit waar u langer mee kunt fietsen. Als u zich afvraagt: ''Wat kost een accu voor een elektrische fiets?'', dan is het antwoord vooral erg afhankelijk van het specifieke fietsaccu model dat u zoekt, maar daarnaast heeft ook de accu capaciteit een grote invloed op de prijs van een fietsaccu. Het willen behalen van een zo groot mogelijke actieradius is hierachter dan ook een grote drijfveer.

 

Wat bepaalt de actieradius van een elektrische fiets?

Voornamelijk de capaciteit van een fietsaccu bepaalt hoe groot de actieradius van een elektrische fiets is. Hoe hoger de capaciteit van een fietsaccu, hoe meer kilometers men met een volle accu af kan leggen. Oftewel, een hogere capaciteit fietsaccu leidt tot een hogere actieradius.

De meeste fietsaccu's zijn van het type fiets accu 36V. Dit betekent dat ze een spanning hebben van 36 Volt en wanneer je deze spanning vermenigvuldigt met de capaciteit van de fietsaccu dan krijg je het totale vermogen van de fietsaccu. Dit totale vermogen in Wh (Wattuur) geeft aan hoeveel energie de fietsaccu kan leveren. Bovendien geldt dat hoe meer energie de fietsaccu kan leveren, hoe groter de actieradius van de elektrische fiets is. Echter zijn bijna alle fietsaccu's van het type fiets accu 36V, waar de capaciteit in Ah wel degelijk veel variëert tussen verschillende fietsaccu's. Het is daarom dat men kijkt naar de capaciteit van een fiets accu om de gemiddelde actieradius van de accu te bepalen.

Er zijn enkele fietsaccu's met een spanning van 24 Volt. Deze 24V accu's behalen een minder grote actieradius dan een 36V accu met precies dezelfde capaciteit, omdat deze over een lager totaal vermogen beschikken. Denkt u dat uw elektrische fiets een 24V accu bevat, dan zou u er rekening mee kunnen houden dat de werkelijke actieradius van uw fiets wellicht lager uitvalt dan die van een elektrische fiets die een 36V accu heeft met dezelfde capaciteit. Hoewel er enkele fietsaccu's zijn met een spanning van 24 Volt, zijn deze fietsaccu's wel een uitzondering op de regel. De kans is dus erg klein dat uw fietsaccu daadwerkelijk een 24V accu betreft.

Naast het totale vermogen dat vooral bepaalt wordt door de capaciteit van uw fietsaccu, zijn er echter nog zeer veel verschillende factoren die de actieradius van uw elektrische fiets beïnvloeden. We hebben het hier dan vooral over externe factoren die de fietsaccu. Hieronder vindt u meer informatie over de externe factoren die van invloed zijn op de actieradius van uw e-bike. Vervolgens vindt u helemaal onderaan deze pagina ook hoe u een schatting kunt maken van uw gemiddelde actieradius.

 

Het verschil in actieradius tussen originele en compatible accu’s

De compatible accu is als u kijkt naar actieradius/prijs verhouding beter dan de originele accu’s. De compatible accu’s zijn namelijk vaak goedkoper, terwijl zij ook nog eens een betere actieradius bieden. Als u meer wilt weten over het verschil tussen originele en compatible accu’s, raden wij u aan om de volgende blog te lezen: Vervangende of originele fietsaccu?

 

Er zijn veel factoren van invloed op de actieradius van je elektrische fietsaccu. Let wanneer u de volgende keer op weg gaat goed op de volgende tips om zover mogelijk te kunnen fietsen.

Ben spaarzaam met de ondersteuningsniveausDe eco ondersteuningsstand gebruik een stuk minder energie dan de turbo modus. Dit kan wel tot tientallen kilometers verschillen. Opstartfrequentie beperkenProbeer om lange stukken te rijden, zonder dat u de hele tijd moet remmen. Hoe vaker u moet remmen of stil moet staan, hoe minder zuinig de accu benut wordt. Schakelen en snelheidProbeer zo efficiënt mogelijk te schakelen. Rijd weg in een lage versnelling en schakel op wanneer u hogere snelheden bereikt. Probeer zelf zoveel mogelijk mee te trappenHoe sneller u uw trappers rond laat gaan, hoe verder u kunt fietsen met uw fietsaccu. Als u weinig mee trapt zal er namelijk meer energie nodig zijn om dezelfde snelheid te kunnen fietsen. Neem zo weinig mogelijk spullen meeHoe meer gewicht er op de fiets zit, hoe meer moeite de accu moet doen om zich voort te bewegen. Probeer daarom het totaalgewicht te beperken. Terrein en ondergrondHet terrein en de ondergrond waar u op fietst maakt ook verschil in uw actieradius. Bergop of op een zandweg verbruikt de accu meer energie dan op een vlakke en geasfalteerde weg. Let op uw bandenspanningOm de e-bike actieradius te verhogen, is het belangrijk dat u met de hoogst mogelijke bandenspanning rijdt. 

Bron: Bosch

Ondanks dat er erg veel externe factoren zijn die de actieradius elektrische fiets sterk kan beïnvloeden. Kan men wel spreken over een gemiddelde actieradius die men kan behalen met fietsaccu’s van een bepaald vermogen. U vindt hieronder meer informatie over de gemiddelde actieradius die u kunt behalen met verschillende capaciteiten fietsaccu’s.

 

Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee

 

De formule die gebruikt wordt voor het berekenen van de fietsafstand is het vermogen in Wh/100 x 15 voor de minimale afstand en het vermogen in Wh/100 x 30 voor de maximale afstand. Dit zijn schattingen.In bovenstaande tabel zijn een paar voorbeelden te zien.Met een 300 Wh accu kun je 45 tot 90 km fietsen. Met een 400 Wh accu kun je 60 tot 120 km fietsen.Met een 500 Wh accu kun je 75 tot 150 km fietsen.Met een 600 Wh accu kun je 90 tot 180 km fietsen.Met een 700 Wh accu kun je 105 tot 210 km fietsen.

Berekenen capaciteit accu  

Het is dus lastig om te bepalen wat de precieze afstand is die u af kunt leggen met een fietsaccu door deze factoren. Wij maken daarom liever een vergelijking om het verschil aan te kunnen geven. U kunt het totale vermogen van een accu gemakkelijk berekenen aan de hand van de volgende formule:

 

Voltage (V) x ampère hour (Ah) = Energieverbruik in watt-hour (Wh) 

 

Aan de hand van het voltage, de spanning van de accu, en het aantal ampère per uur wordt de capaciteit van de accu berekend. Het aantal geeft aan hoeveel ampère de accu aan de motor van de elektrische fiets kan geven. Dus hoe hoger het aantal watt-hour, hoe hoger de capaciteit van de fietsaccu.   

Stel uw huidige accu heeft 36V en 10Ah, dan is de totale capaciteit van de huidige fietsaccu 360Wh. Onze accu met bijvoorbeeld 36V en 14Ah heeft een totaal aantal 504Wh.  504/360= 1,4 * 100% = 140%. De nieuwe accu van ons met 14Ah heeft dan 40% meer capaciteit dan de oude accu met 10Ah. Wanneer u met de oude accu in het begin (toen hij nieuw was) op een volle lading (en gemiddelde trapondersteuning) 60km kon fietsen, dan is dat bij de nieuwe 14Ah accu dus *1,4 = 84km.

Conditie van de fietsaccu

Dat een accu slijt is niet iets nieuws. In sommige gevallen valt hier niets tegen te beginnen. Wel zijn er verschillende manieren om het te beperken. Het is bekend dat de capaciteit van een accu per jaar zo’n 10% achteruit kan gaan. Daar heeft een accu in de winter nog meer last van. Koude temperaturen kunnen zorgen voor een verschil van wel 30% capaciteit, in negatieve zin.

Een accu die niet veel wordt gebruikt gaat minder lang mee. Een luie accu, zoals deze ook wel wordt genoemd, heeft last van het feit dat de cellen met weinig regelmaat worden geactiveerd.

Externe elementen actieradius e-bike

Naast de capaciteit, ondersteuning en uw schakelvaardigheden, zijn er nog verschillende externe factoren die invloed kunnen uitoefenen op de actieradius van uw fietsaccu. Neem bijvoorbeeld de weersomstandigheden, de route en het gewicht dat meegedragen wordt.

Bij een sterke wind zal de fiets meer energie moeten verbruiken om de gewenste snelheid te bereiken en andersom wordt het vanzelfsprekend makkelijker voor de accu waardoor de actieradius hoger zou moeten zijn. Hetzelfde geld voor het gewicht dat wordt meegedragen. Hoe zwaarder het gewicht, des te meer energie er zal worden verbruikt en vice versa.

Ook kan de route bepalend zijn. Rijdt u op een onverharde weg, dan zal de actieradius lager uitpakken. Hetzelfde geld voor heuvelachtige ritten. Veel stoplichten of kruispunten kunnen ook een last zijn. Door het vele stoppen moet de accu harder werken om telkens de elektrische fiets van z’n plek af te krijgen. Lange stukken waar ongehinderd gefietst kan worden zijn dus ideaal als het gaat om de actieradius. Zorg er ook voor dat de bandenspanning rijmt met de ondergrond waarop u fietst.

Hieronder volgt een opsomming van de verschillende factoren: 

Weersomstandigheden   Het landschap  Bandenspanning  Kwaliteit van de weg  Gewicht e-bike  Leeftijd accu   Gemiddelde snelheid   Ondersteuningsniveau   Efficiënt schakelen/ de versnelling   Type trapkracht sensor  Een zwaardere accu  

Een zwaardere accu in uw e-bike is een oplossing om een grotere actieradius te bereiken met uw e-bike. Maar wat is een zwaardere accu? Het allerbelangrijkste is dat het voltage gelijk blijft. Kijk dus altijd op uw huidige accu wat het huidige voltage van uw accu is. Wanneer u een nieuw accu koopt moet dit altijd hetzelfde blijven.  

U kunt wel omhoog in het aantal ampère hour, aangeduid als Ah op onze website. Stel u heeft momenteel een 36V 10.6Ah e-bike accu, maar u wilt graag een nieuwe accu met meer capaciteit, dan kunt u gaan voor een 36V accu met een hogere Ah. Bij een nieuwe accu kunt u dus gebruik maken van de bovenstaande formule om een indicatie te krijgen van het aantal kilometers die u af kunt leggen met een volle accu. Hou hierbij dus wel rekening met de verschillende factoren die invloed hebben op de actieradius van de e-bike accu.

 

Bosch Actieradius Calculator

Naast de bovenstaande manier om uw actieradius te berekenen is er ook nog een geavanceerde tool beschikbaar om dit te berekenen, namelijk de Bosch Actieradius Calculator.

De Bosch Actieradius Calculator is een slimme tool die gebruikers van elektrische fietsen helpt te kijken welke afstand zij kunnen afleggen met hun elektrische fiets. Zo kunt u uw fietsrit gemakkelijk plannen en kunt u het maximale uit uw elektrische fiets halen. Deze calculator maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en real-time gegevens om een nauwkeurige schatting te geven van de hoeveelheid energie die beschikbaar is voor een bepaalde rit, evenals de geschatte reistijd en laadstops.

Een van de unieke kenmerken van de Bosch Actieradius Calculator is de mogelijkheid om rekening te houden met verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de actieradius van een elektrisch voertuig. Dit omvat niet alleen de huidige staat van de batterij, maar ook externe factoren zoals het weer, de temperatuur, de topografie van de route en het rijgedrag van de bestuurder. Door al deze gegevens in overweging te nemen, kan de calculator een zeer nauwkeurige voorspelling doen van hoe ver een elektrische fiets kan fietsen, voordat hij moet worden opgeladen.

Bron: Bosch

Recente berichten

 1. Ontdek de Pracht van Amsterdam: Een Unieke Grachten Fietstocht!

  Altijd al de rijke historie en adembenemende schoonheid van Amsterdam willen ontdekken? Dit kan met de Amsterdamse Grachten fietsroute! Deze schilderachtige tocht van 35,9 kilometer start in het Noorderpark en biedt een unieke ervaring terwijl je door de iconische grachten en charmante straatjes fietst. Of je nu een toerist bent of een local, deze route laat je de stad op een actieve en ontspannen manier verkennen. 

   

  De Amsterdamse Grachten fietsroute is een schilderachtige tocht die de schoonheid en historie van Amsterdam perfect weet te vangen. Deze route van 35,9 kilometer begint in het Noorderpark, een groen toevluchtsoord aan de noordkant van de stad. Vanuit het Noorderpark neem je de veerpont over het IJ naar Amsterdam Centraal, een ervaring op zich die je een prachtig uitzicht op de stad en haar waterwegen biedt. Fietsers worden vervolgens meegenomen langs de iconische grachten die Amsterdam wereldwijd beroemd hebben gemaakt. Terwijl je door de charmante straatjes en langs pittoreske grachtenpanden fietst, ervaar je de unieke mix van oude architectuur en moderne stedelijke cultuur. De gehele route duurt ongeveer 2 uur en 23 minuten, wat het een ideale activiteit maakt voor zowel toeristen als locals die de stad op een actieve en ontspannen manier willen verkennen. Wil je liever niet met de veerpont? Dat kan, dan start je namelijk bij Amsterdam Centraal (het groene wijzertje in de afbeelding). De route is dan 32,2 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur en 9 minuten. Klik hier of op de afbeelding om de route te verkrijgen. Heeft u op de afbeelding of link geklikt? Druk dan op ‘Een kopie van deze Tour maken’ en maak een gratis account aan om de route te fietsen.

  Rijksmuseum

  Na 6,29 kilometer op jouw elektrische fiets kom je aan bij punt 2: het Rijksmuseum. Gelegen in het hart van Amsterdam, is dit een van de meest prestigieuze kunst- en geschiedenis musea ter wereld. Het indrukwekkende gebouw, ontworpen door Pierre Cuypers en geopend in 1885, herbergt een schat aan kunstwerken en historische artefacten die de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland tonen. Binnen kun je genieten van meesterwerken van beroemde Nederlandse schilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het hoogtepunt is natuurlijk Rembrandts "De Nachtwacht", dat jaarlijks duizenden kunstliefhebbers trekt.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBkYXRhLWNvbnRyYXN0PVwibm9uZVwiPk5hYXN0IHNjaGlsZGVyaWplbiBiaWVkdCBoZXQgUmlqa3NtdXNldW0gb29rIHByYWNodGlnZSBzY3VscHR1cmVuLCBtZXViZWxzLCBtb2RlIGVuIHZlZWwgbWVlci4gSGV0IG11c2V1bSBpcyBlZW4gbGV2ZW5kaWdlIHBsZWsgd2FhciBoZXQgdmVybGVkZW4gZW4gaGV0IGhlZGVuIHNhbWVua29tZW4sIG1ldCByZWdlbG1hdGlnIHdpc3NlbGVuZGUgdGVudG9vbnN0ZWxsaW5nZW4gZW4gY3VsdHVyZWxlIGV2ZW5lbWVudGVuLiBIaWVyZG9vciBpcyBoZXQgUmlqa3NtdXNldW0gem93ZWwgcG9wdWxhaXIgb25kZXIgdG9lcmlzdGVuIGFscyBsb2NhbHMgZGllIHN0ZWVkcyBpZXRzIG5pZXV3cyB3aWxsZW4gb250ZGVra2VuLjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9SaWprc211c2V1bS5zdmciLCJhbHQiOiJoZXQgcmlqa3NtdXNldW0gIiwid2lkdGgiOiI0NjIiLCJoZWlnaHQiOiIyMjYifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Vondelpark 

  Bij punt 7, na 15,6 kilometer fietsen, bereik je het prachtige Vondelpark. Dit groene juweel in het hart van Amsterdam is een essentieel onderdeel van de "Amsterdamse Grachtenroute". Terwijl je door de weelderige paden van het park fietst, word je omringd door schilderachtige vijvers, bloeiende tuinen en majestueuze bomen. Het Vondelpark biedt een perfecte pauze van de stedelijke drukte.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PHNwYW4gZGF0YS1jY3AtcHJvcHM9XCJ7XCI:Jm5ic3A7PFwvc3Bhbj48XC9wPiI-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Wb25kZWxwYXJrLnN2ZyIsImFsdCI6ImhldCBWb25kZWxwYXJrIiwid2lkdGgiOiI0NjIiLCJoZWlnaHQiOiIyMjYifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Spiegelgracht 

  Bij punt 10, na 20,4 kilometer fietsen, kom je aan bij de betoverende Spiegelgracht. Deze schilderachtige straat, gelegen tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht, biedt fietsers de kans om te genieten van de rijke verzameling kunstgalerijen, antiekwinkels en boetieks. Terwijl je langs de historische grachtenpanden fietst, kun je even afstappen om de vele kunstwerken en antieke schatten te bewonderen die in de etalages pronken: De nabijheid van het beroemde Rijksmuseum maakt deze stop extra aantrekkelijk, omdat je de kunstervaring kunt voortzetten buiten het museum. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9TcGllZ2VsZ3JhY2h0LnN2ZyIsImFsdCI6IkRlIFNwaWVnZWxncmFjaHQiLCJ3aWR0aCI6IjQ2MiIsImhlaWdodCI6IjIyNiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  De Amsterdamse Grachtengordel 

  De Amsterdamse Grachtengordel, een UNESCO-werelderfgoed, vormt een adembenemend hoogtepunt op de "Amsterdamse Grachtenroute". Dit is nummer 11 op de kaart en een plek waar je betoverd wordt door de pracht van Amsterdam. De schilderachtige fietstocht voert je langs de iconische, met bomen omzoomde grachten die sinds de 17e eeuw het hart van de stad sieren. Terwijl je over de karakteristieke bruggen en langs elegante herenhuizen fietst, krijg je een prachtig uitzicht op de historische architectuur en de levendige waterwegen.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9BbXN0ZXJkYW1zZV9ncmFjaHRlbmdvcmRlbC5zdmciLCJhbHQiOiJEZSBBbXN0ZXJkYW1zZSBHcmFjaHRlbmdvcmRlbCIsIndpZHRoIjoiNDYyIiwiaGVpZ2h0IjoiMjI2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Prinsengracht 

  De Prinsengracht (14) is 24,1 km verwijderd van het startpunt en is een van de bekendste grachten van Amsterdam. Terwijl je over de kinderkopjes langs de Prinsengracht fietst, passeer je talloze iconische bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, de Westerkerk en de kleurrijke gevels van de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden. De levendige sfeer van deze gracht, met zijn gezellige cafés, unieke boetiekjes en woonboten die zachtjes op het water wiegen, biedt een authentieke Amsterdamse ervaring. Deze route geeft fietsers de kans om te genieten van zowel de historische als hedendaagse charmes van de stad.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Qcmluc2VuZ3JhY2h0LnN2ZyIsImFsdCI6IkRlIFByaW5zZW5ncmFjaHQiLCJ3aWR0aCI6IjQ2MiIsImhlaWdodCI6IjIyNiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Looiersgracht 

  De Looiersgracht, nummer 17 op de kaart, is een rustige en charmante waterweg in het hart van Amsterdam. Deze route biedt fietsers de kans om de minder bekende, maar even betoverende delen van de stad te ontdekken. Terwijl je langs de Looiersgracht fietst, ervaar je een serene en authentieke sfeer, weg van de drukte van de meer toeristische grachten. De historische pakhuisgevels en kunstzinnige ateliers langs de gracht vertellen verhalen van een tijd waarin dit gebied het centrum van de leerlooiersindustrie was.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Mb29pZXJzZ3JhY2h0LnN2ZyIsImFsdCI6IkRlIExvb2llcnNncmFjaHQiLCJ3aWR0aCI6IjQ2MiIsImhlaWdodCI6IjIyNiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Herengracht 

  De Herengracht, een van de meest prestigieuze grachten van Amsterdam, vormt een indrukwekkend onderdeel van deze fietsroute. De Herengracht bevindt zich op 29,0 km van het startpunt en is nummer 21 op de kaart. Deze fietstocht voert je langs de elegante en statige herenhuizen die getuigen van de rijke geschiedenis en welvaart van de stad tijdens de Gouden Eeuw. Terwijl je over de gladde kasseien van de Herengracht fietst, passeer je talloze monumentale panden, waaronder het beroemde Huis met de Hoofden en het Museum Het Grachtenhuis. De weelderige gevels en sierlijke details van de gebouwen langs de Herengracht stralen een tijdloze grandeur uit die de unieke charme van Amsterdam benadrukt.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9IZXJlbmdyYWNodC5zdmciLCJhbHQiOiJEZSBIZXJlbmdyYWNodCIsIndpZHRoIjoiNDYyIiwiaGVpZ2h0IjoiMjI2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Groenburgwal 

  De Groenburgwal is bijna aan het einde van je route, namelijk op 30,2 km vanaf het beginpunt. De Groenburgwal is een idyllische en schilderachtige gracht in het hart van Amsterdam. Terwijl je langs de Groenburgwal fietst, word je omringd door charmante 17e-eeuwse gevels en historische bruggen, met een prachtig uitzicht op de Zuiderkerk die majestueus op de achtergrond oprijst. De rustige sfeer en het pittoreske water maken de Groenburgwal een perfecte plek om even af te stappen en te genieten van de tijdloze schoonheid van Amsterdam.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Hcm9lbmJ1cmd3YWwuc3ZnIiwiYWx0IjoiR3JvZW5idXJnd2FsIiwid2lkdGgiOiI0NjIiLCJoZWlnaHQiOiIyMjYifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Conclusie 

  De Amsterdamse Grachten fietsroute biedt een unieke en onvergetelijke manier om de rijke historie en adembenemende schoonheid van Amsterdam te ontdekken. Deze route van 35,9 kilometer, die begint in het Noorderpark en je via een veerpont over het IJ naar het hart van de stad brengt, neemt je mee langs de iconische grachten, schilderachtige straatjes en historische panden. Onderweg kun je genieten van bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Spiegelgracht en vele andere culturele hoogtepunten. Of je nu een toerist bent die de stad voor de eerste keer verkent of een local die Amsterdam op een nieuwe manier wil ervaren, deze route biedt een perfecte balans tussen stedelijke energie en rustige natuur. Met een totale duur van ongeveer 2 uur en 23 minuten (of 2 uur en 9 minuten zonder de veerpont) is het een ideale activiteit voor een dagje uit. De route is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een culturele reis door de tijdloze schoonheid en het levendige heden van Amsterdam. Kortom, de Amsterdamse Grachten fietsroute is een echte aanrader voor iedereen die de ziel van deze prachtige stad wil voelen. 

   

 2. Bescherm je elektrische fiets als een ware fietskampioen tegen diefstal!

  Wist je dat er in Nederland 85.190 fietsen gestolen zijn in 2023? Dat houdt in dat er bijna 10 (9.75) fietsen per uur gestolen worden. Het AD meldt dit aan de hand van de data van het CBS en de politie. Dit is natuurlijk een gigantisch groot aantal en jij vraagt je nu waarschijnlijk af wat je ertegen kunt doen. Lees dan snel verder over wat jij zelf kan doen om diefstal van jouw e-bike te voorkomen. 

   

  Tips 1. Tweede fietsslot: liever veilig dan spijtig! 2. Zet je fiets correct op slot en dwarsboom de dieven 3. Waar kan ik mijn e-bike parkeren zonder zorgen? 4. Accubeveiliging: Zorg dat je accu niet de benen neemt 5. Verzeker je e-bike en zet dieven buitenspel Help, mijn e-bike is gestolen! Wat moet ik nu doen?  Conclusie 

   

  1. Tweede fietsslot: liever veilig dan spijtig!

  Een fietsendief wil snel en makkelijk een fiets stelen en gebruikt vaak een zogenoemde Poolse sleutel (ook wel Power Key of Poolse loper genoemd) om een ringslot open te breken. Daarom is het gebruik van een tweede slot om je elektrische fiets te beveiligen een slimme zet. Terwijl een enkel slot al enige bescherming biedt, zorgt een tweede slot voor een flinke extra uitdaging voor dieven. Ze moeten immers extra tijd en moeite steken in het kraken van je fiets. En laten we eerlijk zijn, niemand heeft zin om langer te werken dan nodig, zelfs dieven niet! Fietsendieven zijn vaak gespecialiseerd in één type slot, dus het combineren van verschillende sloten, zoals een ringslot, beugelslot of kettingslot, is een uitstekend idee. Bevestig je e-bike idealiter aan een vast object zoals een fietsenrek of een paal. Met deze dubbele beveiliging kan je potentiële dieven behoorlijk ontmoedigen, alsof je hen uitdaagt voor een potje sloten kraken dat ze liever overslaan. En zeg nou zelf, als je een fietsendief zo lang bezig kunt houden dat hij bijna koffie moet gaan zetten, dan ben je goed bezig (Centrum Fietsdiefstal: Voor Fietseigenaren, z.d.)! 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PHNwYW4gY2xhc3M9XCJOb3JtYWxUZXh0UnVuIFNDWFcyMjg2NDg5MjggQkNYMFwiIGRhdGEtY2NwLXBhcmFzdHlsZT1cIk5vIFNwYWNpbmdcIj5TdGljaHRpbmcgQVJULCAyMDI0PFwvc3Bhbj48XC9hPjxzcGFuIGNsYXNzPVwiTm9ybWFsVGV4dFJ1biBTQ1hXMjI4NjQ4OTI4IEJDWDBcIiBkYXRhLWNjcC1wYXJhc3R5bGU9XCJObyBTcGFjaW5nXCI:KTxcL3NwYW4:PHNwYW4gY2xhc3M9XCJUZXh0UnVuIFNDWFcyMjg2NDg5MjggQkNYMFwiIGxhbmc9XCJOTC1OTFwiIHhtbDpsYW5nPVwiTkwtTkxcIiBkYXRhLWNvbnRyYXN0PVwiYXV0b1wiPjxzcGFuIGNsYXNzPVwiTm9ybWFsVGV4dFJ1biBTQ1hXMjI4NjQ4OTI4IEJDWDBcIiBkYXRhLWNjcC1wYXJhc3R5bGU9XCJObyBTcGFjaW5nXCI:LjxcL3NwYW4:PFwvc3Bhbj48XC9zcGFuPjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9GbG9vcl9hcnRfMV8uc3ZnIiwiYWx0IjoiS2V1cm1lcmsgQVJUICB2b29yIG9uZGVyIGFuZGVyZSBmaWV0c3Nsb3RlbiIsIndpZHRoIjoiMTAwMCIsImhlaWdodCI6IjcwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  2. Zet je fiets correct op slot en dwarsboom de dieven

  Zoals hierboven al is gezegd, is het erg belangrijk om je e-bike met een tweede slot vast te zetten. Maar hoe maak je je fiets nu correct vast met dat tweede sterke slot? Een effectieve manier om je elektrische fiets beter te beveiligen is door een extra slot door het frame en het voorwiel te halen. Dit maakt het voor dieven moeilijker om bepaalde onderdelen van de e-bike, zoals het voorwiel, te stelen. Het is ook belangrijk om je fiets altijd vast te zetten aan een stabiel object, zoals een boom, paal of fietsenrek. Door je e-bike op deze manier vast te zetten, zorg je ervoor dat dieven hem niet eenvoudig kunnen optillen en meenemen. Hoe moeilijker je het een dief maakt, hoe kleiner de kans dat ze je elektrische fiets stelen.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBjbGFzcz1cIlRleHRSdW4gSGlnaGxpZ2h0IFNDWFc5MTk5MzYxMCBCQ1gwXCIgbGFuZz1cIk5MLU5MXCIgeG1sOmxhbmc9XCJOTC1OTFwiIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJub25lXCI:PHNwYW4gY2xhc3M9XCJOb3JtYWxUZXh0UnVuIFNDWFc5MTk5MzYxMCBCQ1gwXCI:QWxzIGplIGFsbGVlbiBoZXQgdm9vcndpZWwgdmFuIGplIGZpZXRzIHZhc3R6ZXQsIGlzIGRlIGthbnMgZ3JvdGVyIGRhdCBkZSByZXN0IHZhbiBkZSBlLWJpa2Ugd29yZHQgZ2VzdG9sZW4gZW4gZGF0IGFsbGVlbiBoZXQgb25iZWR1aWRlbmRlIHZvb3J3aWVsIGluIGhldCBmaWV0c2VucmVrIDxcL3NwYW4:PHNwYW4gY2xhc3M9XCJOb3JtYWxUZXh0UnVuIFNDWFc5MTk5MzYxMCBCQ1gwXCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9aZXRfaGVtX2VyZ2Vuc19hYW5fdmFzdF9tZXRfZXh0cmFfc2xvdC53ZWJwIiwiYWx0IjoiSGV0IG9wIHNsb3QgemV0dGVuIHZhbiBqZSBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0cyBkb29yICBtaWRkZWwgdmFuIGVlbiB0d2VlZGUgc2xvdCBlbiBhYW4gZWVuIHZhc3Qgb2JqZWN0Iiwid2lkdGgiOiI0MzIiLCJoZWlnaHQiOiIyODgifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Als je e-bike goed is vastgemaakt aan een stabiel object, zullen dieven meer tijd en moeite moeten besteden om hem los te krijgen, wat vaak genoeg is om hen af te schrikken en hun aandacht naar een gemakkelijker doelwit te verleggen. Het gebruik van deze technieken kan het verschil betekenen tussen een gestolen fiets en een fiets die veilig blijft. 

   

  3. Waar kan ik mijn e-bike parkeren zonder zorgen?

  Een goede manier om je elektrische fiets te beveiligen is door hem altijd in het zicht te zetten. Plaatsen waar veel mensen komen, zoals drukke straten, winkelgebieden of goed verlichte plekken, zijn ideaal. Dit ontmoedigt dieven omdat de kans groter is dat ze worden opgemerkt tijdens hun poging om je e-bike te stelen. Voor de ultieme veiligheid kun je je e-bike binnen zetten. Denk aan een garage, kelder of zelfs je woonkamer. Geen binnenruimte beschikbaar? Zoek naar alternatieven zoals bewaakte fietsenstallingen of fietsenrekken die in het zicht van bewakingscamera's staan. Kijk op veiligstallen.nl voor de dichtstbijzijnde beveiligde stalling. Zorg ervoor dat je e-bike op een goed verlichte plek staat, want een goed verlichte plek is de nachtmerrie van iedere fietsendief. Het nemen van deze extra stappen kan het verschil maken tussen een gestolen fiets en een fiets die veilig en intact blijft. 

   

  4. Accubeveiliging: Zorg dat je accu niet de benen neemt

  Het is belangrijk om je accu goed te beschermen tegen diefstal. Bijna alle moderne fietsaccu's hebben een ingebouwd slot, dus zorg ervoor dat je hier gebruik van maakt indien jouw accu hierover beschikt. We raden aan om, wanneer je je fiets op openbare plekken stalt of van plan bent om je fiets langer te laten staan, de accu uit de fiets te halen. Bewaar de accu bij voorkeur in een accutas voor extra bescherming. 

  Als je je accu niet uit je elektrische fiets wilt halen, is er een speciaal beveiligingssysteem beschikbaar: het Lockride Accuslot.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBjbGFzcz1cIlRleHRSdW4gU0NYVzE0NTU0NjQzMSBCQ1gwXCIgbGFuZz1cIk5MLU5MXCIgeG1sOmxhbmc9XCJOTC1OTFwiIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI: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:LiBIZXQgQWNjdXNsb3QgaXMgZWVudm91ZGlnIHRlIGluc3RhbGxlcmVuIGVuIHdlcmt0IG5hYWRsb29zIHNhbWVuIG1ldCBiZXN0YWFuZGUgPFwvc3Bhbj48c3BhbiBjbGFzcz1cIk5vcm1hbFRleHRSdW4gU0NYVzE0NTU0NjQzMSBCQ1gwXCIgZGF0YS1jY3AtcGFyYXN0eWxlPVwiTm8gU3BhY2luZ1wiPmZpZXRzYmV2ZWlsaWdpbmc8XC9zcGFuPjxzcGFuIGNsYXNzPVwiTm9ybWFsVGV4dFJ1biBTQ1hXMTQ1NTQ2NDMxIEJDWDBcIiBkYXRhLWNjcC1wYXJhc3R5bGU9XCJObyBTcGFjaW5nXCI:c3N5c3RlbWVuPFwvc3Bhbj48c3BhbiBjbGFzcz1cIk5vcm1hbFRleHRSdW4gQ29tbWVudFN0YXJ0IFNDWFcxNDU1NDY0MzEgQkNYMFwiIGRhdGEtY2NwLXBhcmFzdHlsZT1cIk5vIFNwYWNpbmdcIj4uIEJvdmVuZGllbiBiZXNjaGlrdCBoZXQgb3ZlciBlZW4gc2xpbSBhbGFybXN5c3RlZW0gZGF0IGRpcmVjdCBlZW4gbHVpZGUgc2lyZW5lIGFmIGxhYXQgZ2FhbiBiaWogZWxrZSBwb2dpbmcgdG90IG1hbmlwdWxhdGllLCB3YWFyZG9vciBkZSBhYW5kYWNodCB2YW4gb21zdGFuZGVycyB3b3JkdCBnZXRyb2trZW4gZW4gZGUgZGllZiB3b3JkdCBhZmdlc2NocmlrdC4mbmJzcDs8XC9zcGFuPjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Mb2NrcmlkZS53ZWJwIiwiYWx0IjoiTG9ja3JpZGUgIGFjY3Ugc2xvdCIsIndpZHRoIjoiOTgwIiwiaGVpZ2h0IjoiNzM1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Met het Lockride Accuslot kun je je elektrische fiets met een gerust hart achterlaten, wetende dat je accu veilig en goed beschermd is.

   

  5. Verzeker je e-bike en zet dieven buitenspel

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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_IFZlcnpla2VyIGplIGZpZXRzIGVuIGZpZXRzIG1ldCBlZW4gZ2xpbWxhY2ghPFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PbnR3ZXJwX3pvbmRlcl90aXRlbF8yXy5zdmciLCJhbHQiOiJWZXJ6ZWtlcmluZ3Nmb3JtdWxpZXIgdmFuIGRlIGVsZWt0cmlzY2hlIGZpZXRzIiwid2lkdGgiOiI5MjQiLCJoZWlnaHQiOiI5MjQifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Help, mijn e-bike is gestolen! Wat moet ik nu doen? 

  Dus, je e-bike is gestolen? Blijf kalm en adem diep in – je innerlijke Sherlock Holmes staat op het punt te ontwaken! Hier is wat je moet doen: 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3Ryb25nPjxzcGFuIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI:MS4gTWVsZCBkZSBkaWVmc3RhbCBiaWogZGUgcG9saXRpZTxcL3NwYW4:PFwvc3Ryb25nPjxzcGFuIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI:OiBTdGFwIG5hYXIgZGUgcG9saXRpZSBlbiBkb2UgPFwvc3Bhbj48YSBocmVmPVwiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5wb2xpdGllLm5sXC9hYW5naWZ0ZS1vZi1tZWxkaW5nLWRvZW5cL2FhbmdpZnRlLXZhbi1kaWVmc3RhbC1maWV0cy5odG1sXCI:PHNwYW4gZGF0YS1jb250cmFzdD1cIm5vbmVcIj5hYW5naWZ0ZTxcL3NwYW4:PFwvYT48c3BhbiBkYXRhLWNvbnRyYXN0PVwiYXV0b1wiPi4gR2VlZiB6ZSBhbGxlIGJlbGFuZ3JpamtlIGRldGFpbHMsIHpvYWxzIGhldCBzZXJpZW51bW1lciwgbWVyaywgbW9kZWwgZW4gZGUgdW5pZWtlIGtlbm1lcmtlbiB2YW4gamUgZmlldHMuIFdlZXMgZGUgYmVzdGUgaW5mb3JtYW50IGRpZSBqZSBrdW50IHppam4hPFwvc3Bhbj48XC9wPlxyXG48cCBzdHlsZT1cInRleHQtYWxpZ246IGp1c3RpZnk7XCI:PHN0cm9uZz48c3BhbiBkYXRhLWNvbnRyYXN0PVwiYXV0b1wiPjIuIENvbnRhY3RlZXIgamUgdmVyemVrZXJpbmdzbWFhdHNjaGFwcGlqPFwvc3Bhbj48XC9zdHJvbmc:PHNwYW4gZGF0YS1jb250cmFzdD1cImF1dG9cIj46IEJlbCBqZSB2ZXJ6ZWtlcmFhciBlbiBtZWxkIGRlIGRpZWZzdGFsLiBTdGFydCBoZXQgY2xhaW1wcm9jZXMgZW4gem9yZyBkYXQgamUgYWxsZSBiZW5vZGlnZGUgZG9jdW1lbnRlbiwgem9hbHMgaGV0IGFhbmtvb3BiZXdpanMgZW4gaGV0IHBvbGl0aWVwcm9jZXMtdmVyYmFhbCwgYmlqIGRlIGhhbmQgaGVidC4gVGlqZCBvbSBqZSBpbm5lcmxpamtlIGFkbWluaXN0cmF0aWV2ZSBzdXBlcmhlbGQgdGUgdG9uZW4hPFwvc3Bhbj48XC9wPiI-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9hYW5naXRlX2ZpZXRzZGllZnN0YWwud2VicCIsImFsdCI6IkFhbmdpZnRlIGRvZW4gYmlqIGRlIHBvbGl0aWUgb3ZlciBkaWVmc3RhbCB2YW4gdXcgZWxla3RyaXNjaGUgZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3Ryb25nPjxzcGFuIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI:My4gQ2hlY2sgYmV3YWtpbmdzY2FtZXJhXHUyMDE5czxcL3NwYW4:PFwvc3Ryb25nPjxzcGFuIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI:OiBLaWprIG9mIGVyIGluIGRlIGJ1dXJ0IGJld2FraW5nc2NhbWVyYSdzIHppam4gZGllIGRlIGRpZWZzdGFsIGhlYmJlbiB2YXN0Z2VsZWdkLiBNaXNzY2hpZW4ga3VuIGplIGVlbiBnbGltcCBvcHZhbmdlbiB2YW4gZGUgZmlldHNlbmRpZWYgaW4gYWN0aWUuIEhldCBrYW4gem9tYWFyIGplIG5pZXV3ZSBmYXZvcmlldGUgcmVhbGl0eXNob3cgd29yZGVuITxcL3NwYW4:PFwvcD5cclxuPHAgc3R5bGU9XCJ0ZXh0LWFsaWduOiBqdXN0aWZ5O1wiPjxzdHJvbmc:PHNwYW4gZGF0YS1jb250cmFzdD1cImF1dG9cIj40LiBJbmZvcm1lZXIgYmlqIGxva2FsZSBmaWV0c3dpbmtlbHMgZW4gb25saW5lIG1hcmt0cGxhYXRzZW48XC9zcGFuPjxcL3N0cm9uZz48c3BhbiBkYXRhLWNvbnRyYXN0PVwiYXV0b1wiPjogSG91ZCBkZSB0d2VlZGVoYW5kc21hcmt0ZW4gZW4gbG9rYWxlIGZpZXRzd2lua2VscyBpbiBkZSBnYXRlbi4gV2llIHdlZXQgZHVpa3QgamUgZ2VsaWVmZGUgZS1iaWtlIGRhYXIgd2VlciBvcC4mbmJzcDs8XC9zcGFuPjxzcGFuIGRhdGEtY2NwLXByb3BzPVwie1wiPiZuYnNwOzxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9iZXdha2luZ3NjYW1lcmEuanBnIiwiYWx0IjoiYmV3YWtpbmdzY2FtZXJhIHdhYXIgaWVtYW5kIGVlbiBmaWV0cyBzdGVlbHQiLCJ3aWR0aCI6IjY0MCIsImhlaWdodCI6IjQxMSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Door snel en slim te handelen, vergroot je de kans om je e-bike terug te vinden. En als dat niet lukt, kun je via je verzekering snel een nieuwe fiets regelen. Zo ben je in no-time weer onderweg, klaar voor nieuwe avonturen – zonder dieven in de buurt! 

   

  Conclusie 

  Het beschermen van je elektrische fiets tegen diefstal vereist enkele strategische maatregelen. Begin met een tweede slot, bij voorkeur een ART-gecertificeerd exemplaar, want zeg nou zelf, twee sloten zijn altijd beter dan één! Fietsendieven zijn net als luiwammesen: hoe meer moeite je hen laat doen, hoe sneller ze opgeven. Zorg ervoor dat je fiets altijd in het zicht staat op drukke, goed verlichte plekken. Dieven houden niet van spotlights. Behandel je accu als een VIP: haal hem eruit als je lang parkeert of gebruik een Lockride Accuslot. Vergeet niet je e-bike te verzekeren. Een verzekering afsluiten is een stuk makkelijker dan elke fietsendief persoonlijk te moeten overmeesteren. Plus, met een goede verzekering kun je met een gerust hart slapen, wetende dat je financieel gedekt bent. Mocht je fiets toch gestolen worden, blijf kalm en volg de juiste stappen. Meld de diefstal bij de politie en je verzekeringsmaatschappij. Geef alle relevante informatie door en kijk of er bewakingscamera’s in de buurt zijn. En wie weet, misschien duikt je fiets ergens op een online marktplaats weer op. Dus, met deze tips maak je het dieven lastig en zorg je ervoor dat je e-bike veilig en wel blijft. Veel succes en veilige ritten! 

   

 3. Fietsvakantie in Spanje: Ontdek het adembenemende Andalusië

  Heeft u altijd al eens op fietsvakantie willen gaan in Spanje en bent u nu helemaal klaar voor zo'n avontuurlijke fietstocht? Dan bent u hier op de juiste plek!  In deze blog nemen we u mee op een prachtige e-bike route door het prachtige Andalusië, een van de mooiste regio's in heel Spanje. Het mooie aan deze route is dat er onderweg veel te zien en beleven is. Ook hebben de meeste steden en dorpen die deze route doorkruist een zeer rijke historie. Dit maakt de route voor veel verschillende typen fietsers geschikt. Of u nou liever op een zeer sportieve en fanatieke wijze de route zo snel mogelijk aflegt, of als u vooral wilt genieten van een ontspannen rit door de natuur en de historische stadjes, deze route biedt voor ieder wat wils. Wacht dus niet langer, ontdek nu de schilderachtige landschappen, pittoreske dorpjes en culturele bezienswaardigheden van Andalusië!

    Startpunt in Sevilla

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9wbGF6YV9kZV9zZXZpbGxhLmpwZyIsImFsdCI6InNldmlsbGEgcGxhemEiLCJ3aWR0aCI6IjIwNDgiLCJoZWlnaHQiOiIxMzY2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 1: Van Sevilla naar Carmona

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9hbGNhemFyX3B1ZXJ0YV9kZV9zZXZpbGxhLmpwZyIsImFsdCI6ImFsY2F6YXIgcHVlcnRhIGRlIHNldmlsbGEiLCJ3aWR0aCI6IjEwMjQiLCJoZWlnaHQiOiI3NjgifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 2: Van Carmona naar Écija

  Fiets vanuit Carmona verder naar het oosten naar het pittoreske stadje Écija, ook wel bekend als "De stad van de torens" vanwege de vele kerktorens, forten en paleizen. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9fY2lqYS5qcGciLCJhbHQiOiJcdTAwYzljaWphIiwid2lkdGgiOiIzNjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMjQwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 3: Van Écija naar Córdoba

  Als u genoeg heeft gezien van Ecija, dan kunt u uw fietstocht voortzetten. Uw avontuur gaat verder wanneer u van Ecija naar de volgende historische stad fietst, Cordoba. Cordoba is met 325.000 inwoners de op twee na grootste stad van Andalusië. De route volgt rustige landwegen voordat u de oude stad bereikt. Cordoba is beroemd om zijn rijke Moorse erfgoed. In de 8e eeuw beleefde Córdoba zijn meest indrukwekkende en benoemenswaardige periode na de Moorse verovering. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Db3Jkb2JhLWF0LXN1bnNldC5qcGciLCJhbHQiOiJDb3Jkb2JhIEJyaWRnZSIsIndpZHRoIjoiMTIwMCIsImhlaWdodCI6IjgwMSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 4: Van Córdoba naar Zuheros

  Na Cordoba verkend te hebben, fiets je door het prachtige landschap van de Sierra Subbeticas (het nationale park van de provincie Cordoba) naar het pittoreske dorpje Zuheros. Dit dorp bestaat voornamelijk uit witgekalkte huizen en ligt bovenop een steile klif, waardoor het er erg indrukwekkend uitziet. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9adWhlcm9zLmpwZyIsImFsdCI6Ilp1aGVyb3MgTW91bnRhaW50b3AiLCJ3aWR0aCI6IjI5MDAiLCJoZWlnaHQiOiIxNTk3In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 5: Van Zuheros naar Ronda

  Over mooie plaatsen gesproken, wanneer u genoeg gezien van Zuheros, dan kunt u uw weg vervolgen richting de stad Ronda. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Sb25kYV9LbG9vZl9lbl9CcnVnLmpwZyIsImFsdCI6IlJvbmRhIEtsb29mIGVuIEJydWciLCJ3aWR0aCI6IjEyMDAiLCJoZWlnaHQiOiI4MDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Ronda heeft tussen de 30.000 en 35.000 inwoners, dus het is niet een van de grootste steden in de regio. Desalniettemin biedt Ronda een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van heel Andalusië. Fietsend over de oude bruggen en door de smalle straatjes kunt u in Ronda veel tijd doorbrengen om de plaatselijke geschiedenis en cultuur te leren kennen. We raden u in ieder geval aan om de oude brug over de karakteristieke Ronda kloof te bezoeken. Daarnaast is het Plaza de Toros de Ronda ook bijzonder om te zien. Hier werden vroeger stierengevechten gehouden. Tegenwoordig wordt de kolossale arena vooral gebruikt als museum om de verhalen van de Spaanse geschiedenis rond het stierenvechten te vertellen.

   

  Etappe 6: Van Ronda naar Málaga: Einde van het fietsavontuur in Málaga

  Wanneer u Ronda voldoende verkent heeft, dan kunt u aan de laatste etappe van dit fietsavontuur beginnen. Deze laatste etappe brengt u naar de bruisende stad Málaga, gelegen aan de zonnige Costa del Sol. 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9NX2xhZ2EuanBnIiwiYWx0IjoiTVx1MDBlMWxhZ2EiLCJ3aWR0aCI6IjI1NjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMTk0In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Als u besluit om meer van de cultuur en geschiedenis van Málaga te ontdekken, dan zou u bijvoorbeeld het indrukwekkende Alcazaba, het Picasso Museum of de prachtige kathedraal van Málaga kunnen gaan bekijken. Ook kunt u uw reis afsluiten met een verfrissende duik in de Middellandse Zee, waaraan de mediterrane stad van Málaga gelegen is. In ieder geval kunnen we concluderen dat Málaga een mooie eindbestemming is voor de fietsreis door de prachtige omgeving van Andalusië. Zoals we al eens eerder vermeld hadden, deze route in Andalusië biedt voor ieder wat wils, van historische steden en charmante dorpjes tot adembenemende landschappen en culturele bezienswaardigheden. We zouden u dan ook zeker aanraden om deze fietsreis door Andalusië in overweging te nemen wanneer u nog eens op fietsvakantie wilt gaan in Spanje! 

   

  Routekaart en extra informatie

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9CbG9nX0NvbnRlbnRfQWZiZWVsZGluZ2VuX09udHdlcnBlbl8zXy5qcGciLCJhbHQiOiJyb3V0ZWthYXJ0IGZpZXRzdmFrYW50aWUiLCJ3aWR0aCI6IjIwMDAiLCJoZWlnaHQiOiIyMDAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Heeft u nog vragen of heeft u wellicht nog tips om dit e-bike avontuur nog bijzonderder te maken? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

 4. Op fietsvakantie in Europa: Met welke lokale wet- en regelgeving moet ik rekening houden?

  Wanneer je op vakantie bent in een ander land kan het zomaar zijn dat de lokale regels daar iets anders zijn dan in je eigen land. Zo zien de verkeersborden er vaak net iets anders uit en ook gelden er vaak andere regels met betreffing tot snelheidslimieten en veiligheidsregels. Bent u nou van plan om in een ander land in Europa op fietsvakantie te gaan? Dan is deze blog misschien relevant voor u! In deze blog vertellen we u namelijk meer over de verkeersregels, snelheidslimieten en  andere lokale wet- en regelgeving binnen verschillende Europese landen.

   

  Op fietsvakantie in Europa: Met welke lokale wet- en regelgeving moet ik rekening houden?

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c3Zha2FudGllX2V1cm9wYS5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3Zha2FudGllIGV1cm9wYSIsIndpZHRoIjoiMTI4MCIsImhlaWdodCI6Ijg1NCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Nederland

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c19uZWRlcmxhbmRfdmVya2VlcnNyZWdlbHMuanBnIiwiYWx0IjoiZmlldHN2YWthbnRpZSBldXJvcGEiLCJ3aWR0aCI6IjY5MCIsImhlaWdodCI6IjM2NiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  België

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c3Zha2FudGllX2JlbGdpZV8xLmpwZyIsImFsdCI6ImZpZXRzdmFrYW50aWUgZXVyb3BhIiwid2lkdGgiOiI0NjAiLCJoZWlnaHQiOiIzNDUifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Frankrijk

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9mcmFua3JpamtfZmlldHN2YWthbnRpZS5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3Zha2FudGllIGV1cm9wYSIsIndpZHRoIjoiNTUwIiwiaGVpZ2h0IjoiMzMwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Duitsland

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9MYW5ncy1kZS1FbGJlLWZpZXRzZW4taW4tRHVpdHNsYW5kLWZpZXRzdmFrYW50aWUuanBnIiwiYWx0IjoiZmlldHN2YWthbnRpZSBldXJvcGEiLCJ3aWR0aCI6IjEyODAiLCJoZWlnaHQiOiI3MjAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Denemarken

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9kZW5lbWFya2VuX2ZpZXRzdmFrYW50aS5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3Zha2FudGllIGV1cm9wYSIsIndpZHRoIjoiOTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNjAxIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Spanje

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c3Zha2FudGllX3NwYW5qZS5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3Zha2FudGllIGV1cm9wYSIsIndpZHRoIjoiOTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNjc1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Echter, wanneer duidelijk wordt dat u helemaal geen fietshelm bij u heeft, dan wordt de kans een stuk groter dat u beboet wordt voor het niet dragen van een fietshelm buiten de bebouwde kom. Daarnaast moeten fietsers buiten de bebouwde kom in het donker of bij slecht zicht een reflecterend vest dragen. Telefoongebruik en het dragen van oortjes of koptelefoons tijdens het fietsen zijn verboden. Ook is het niet toegestaan om te fietsen met een helm met ingebouwde hoofdtelefoon. Fietsers mogen buiten de bebouwde kom niet voorsorteren bij het links afslaan en moeten rechts blijven rijden tot de overzijde van de weg. Er geldt een alcohol limiet van 0,5 promille​​.

   

  Italië

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9kZW5lbWFya2VuX2ZpZXRzdmFrYW50aS5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3Zha2FudGllIGV1cm9wYSIsIndpZHRoIjoiOTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNjAxIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Verkeersregels en Verkeersborden

  De verkeersborden in Europa kunnen variëren per land. Hoewel veel landen de standaard Europese verkeersborden gebruiken, zijn er vaak kleine verschillen in ontwerp en betekenis. Het is belangrijk om je vooraf te informeren over de specifieke verkeersborden van het land waar je naartoe gaat. Websites van toeristenbureaus of nationale verkeersinstanties zijn goede bronnen voor deze informatie. Wilt u meer te weten komen over de verkeersborden van verschillende landen in Europa, dan zou u bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar de verkeersborden van Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Spanje, en/of Italië. Wanneer u specifiek op zoek bent naar bepaalde verkeersregels dan kunt u op deze website voor een groot aantal verschillende landen meer informatie vinden over bepaalde verkeersregels. Verder zullen we hieronder een aantal belangrijke kenmerkende verkeersregels en veiligheidsvoorschriften bespreken.

   

  Snelheidslimieten en Veiligheidsvoorschriften voor fietsers

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:QWxsZXJlZXJzdCBnZWxkdCBlciBpbiBzb21taWdlIGxhbmRlbiBlZW4gc25lbGhlaWRzbGltaWV0IHZvb3IgZmlldHNlcnMuIE5pZXQgYWxsZSBsYW5kZW4gaGViYmVuIGVlbiBkZXJnZWxpamtlIHNuZWxoZWlkc2xpbWlldCBlbiBvb2sgd29yZHQgZXIgaW4gc29tbWlnZSBsYW5kZW4gb25kZXJzY2hlaWQgZ2VtYWFrdCB0dXNzZW4gYmlqdm9vcmJlZWxkIHJlZ3VsaWVyZSBmaWV0c2VuIGVuIGVsZWt0cmlzY2hlIFx1MjAxOHNwZWVkIHBlZGVsZWNcdTIwMTkgZmlldHNlbiBkaWUgb3ZlciBlZW4gdmVlbCBob2dlcmUgdG9wc25lbGhlaWQgYmVzY2hpa2tlbi4gPFwvc3Bhbj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c3Zha2FudGllLmpwZyIsImFsdCI6ImZpZXRzdmFrYW50aWUgZXVyb3BhIiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiODAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Om deze reden moeten deze speed pedelecs ook vaak over een kenteken beschikken. Let er dus op dat u met elektrische fietsen die door elektrische ondersteuning veel hogere snelheden kunnen behalen dan 25 kilometer per uur niet zo maar aan het verkeer mag deelnemen zonder kenteken. In dat geval heeft u namelijk een kenteken nodig en ook moet de bestuurder doorgaans minimaal 16 jaar oud zijn en over een bromfietsrijbewijs beschikken. Daarnaast dient u voor een dergelijke speed-pedelec een verzekering af te sluiten om mogelijke schade aan anderen in een verkeersongeluk te dekken. Ook dient u zich nog altijd aan de algemene snelheidslimieten te houden die in bepaalde gebieden gelden. Deze algemene snelheidslimieten worden gewoon aangegeven op de verkeersborden. Tot slot vindt er in Nederland steeds meer discussie plaats over een mogelijke invoering van een maximumsnelheid op het fietspad vanwege het toenemende aantal verkeersongelukken die op het fietspad plaatsvinden. 

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:V2FubmVlciBqZSBtZXQgamUgZS1iaWtlIG9wIGZpZXRzdmFrYW50aWUgZ2FhdCBpbiA8XC9zcGFuPjxzdHJvbmc:SXRhbGlcdTAwZWI8XC9zdHJvbmc:PHNwYW4gc3R5bGU9XCJmb250LXdlaWdodDogNDAwO1wiPiwgZGFuIGlzIGhldCBiZWxhbmdyaWprIG9tIHRlIHdldGVuIGRhdCB6ZSBvb2sgZGFhciBvbmRlcnNjaGVpZCBtYWtlbiB0dXNzZW4gdHdlZSBzb29ydGVuOiBlLWJpa2VzIGRpZSBtYXhpbWFhbCAyNSBrbVwvdSBtb2dlbiBlbiBzcGVlZCBwZWRlbGVjcyBkaWUgc25lbGxlciBkYW4gMjUga21cL3UgbW9nZW4uIFZvb3IgYmVpZGUgZ2VsZHQgZGF0IGplIG9wIGhldCBmaWV0c3BhZCBtb2V0IHJpamRlbiBlbiBiaWogc2xlY2h0IHppY2h0IHJlZmxlY3RlcmVuZGUga2xlZGluZyBtb2V0IGRyYWdlbi4gVm9vciBkZSBlLWJpa2VzIGRpZSBiZXBlcmt0IHppam4gaW4gc25lbGhlZGVuIHRvdCBhYW4gMjUga2lsb21ldGVyIHBlciB1dXIgaGVlZnQgdSBnZWVuIGhlbG0gZW4gZ2VlbiByaWpiZXdpanMgbm9kaWcuIE9vayBtYWcgdSBvcCBlbGtlIGxlZWZ0aWpkIG9wIGVlbiBkZXJnZWxpamtlIGVsZWt0cmlzY2hlIGZpZXRzIHJpamRlbi4gRGFhcmVudGVnZW4gZ2VsZHQgdm9vciBkZSBlLWJpa2VzIGRpZSBzbmVsbGVyIGRhbiAyNSBraWxvbWV0ZXIgcGVyIHV1ciBnYWFuIHdlbCBkYXQgdSBlZW4gYnJvbWZpZXRzcmlqYmV3aWpzIG5vZGlnIGhlZWZ0LCB2ZXJwbGljaHQgZWVuIGhlbG0gZGllbnQgdGUgZHJhZ2VuLCBlbiBtaW5pbWFhbCAxNiBqYWFyIG91ZCBkaWVudCB0ZSB6aWpuLiBUZXZlbnMga3VudCB1IGVlbiBib2V0ZSBvbnR2YW5nZW4gYWxzIGRlIGZpZXRzIG5pZXQgb3ZlciB2b2xkb2VuZGUgdmVybGljaHRpbmcgb2YgbmlldCBvdmVyIGVlbiBhY2h0ZXJ1aXRraWprc3BpZWdlbCBhYW4gZGUgbGlua2VyemlqZGUgdmFuIGRlIGZpZXRzIGJlc2NoaWt0LjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9GaWV0c3Zha2FudGllLW1ldC1raW5kZXJlbi1BbHBlbi1UYXVlcm4tUmFkd2VnX2ZpZXRzcmVpemVuLmpwZyIsImFsdCI6ImZpZXRzdmFrYW50aWUgZXVyb3BhIiwid2lkdGgiOiIxMDAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNzUwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:SW4gPFwvc3Bhbj48c3Ryb25nPlNwYW5qZSA8XC9zdHJvbmc: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9maWV0c3Zha2FudGllLU1hbGxvcmNhLmpwZyIsImFsdCI6ImZpZXRzdmFrYW50aWUgZXVyb3BhIiwid2lkdGgiOiI2MjAiLCJoZWlnaHQiOiI0MTMifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Daarnaast is het in Spanje verboden om te fietsen met een hoofdtelefoon op of met oortjes in, en ook is het niet toegestaan om met een helm met ingebouwde hoofdtelefoon op te fietsen. Buiten de bebouwde kom is het verplicht een reflecterend veiligheidsvest te dragen bij slecht zicht of in het donker. Tot slot hebben ze in Spanje ook regelgeving met betrekking tot fietsaanhangers. Volwassenen mogen een kind jonger dan zeven jaar in een kinderzitje meenemen, waarbij het kind een helm moet dragen. Met een fiets mag je een lichte aanhanger trekken die niet zwaarder is dan 50% van het onbeladen gewicht van de fiets, maar je mag hiermee niet in het donker of bij slecht zicht rijden, en het is verboden om een kind in een aanhanger te vervoeren.

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:VG90IHNsb3QgZ2VsZGVuIGVyIGluIDxcL3NwYW4: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9kZW5lbWFya2VuX2ZpZXRzdmFrYW50aWUuanBlZyIsImFsdCI6ImZpZXRzdmFrYW50aWUgZXVyb3BhIiwid2lkdGgiOiIxMDI0IiwiaGVpZ2h0IjoiNjgwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Conclusie

  Bij het plannen van een fietsvakantie in Europa is het belangrijk om rekening te houden met de lokale verkeersregels, snelheidslimieten en veiligheidsvoorschriften die kunnen verschillen van de regels in uw eigen land. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze regels om veilig en legaal te kunnen fietsen tijdens je vakantie in verschillende Europese landen. Mocht u nou nog vragen hebben over dit blog artikel, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u namelijk graag!

 5. Je Avontuur Begint Hier: Tips voor een Onvergetelijke Fietsvakantie

  Wist je dat in 2022 meer dan 3 miljoen Nederlanders op fietsvakantie gingen? Dat is een enorme stijging ten opzichte van 2020, toen 2,1 miljoen Nederlanders hun fiets inpakten voor een vakantie. Ga jij ook op fietsvakantie?  Lees dan zeker deze blog met tips geschreven door onze experts!

  Table of Contents 1. Accu check: klaar voor je avontuur? 2. Route op maat: kies je eigen weg  3. Op avontuur: neem je e-bike mee op reis, maar hoe?  4. Nooit meer verdwalen op de fiets? Gebruik navigatie!  5. Accubescherming: een droge accu garandeert fietsplezier 6. Veilig op weg: fietsen zonder zorgen  7. Dag zadelpijn, Hallo comfort! 

   

  1. Accu check: klaar voor je avontuur?

  De fietsaccu is één van de belangrijkste onderdelen van je e-bike. De accu voorziet de fietsmotor namelijk van stroom. Zonder deze rijondersteuning kan een e-bike wel gebruikt worden, maar je zal meer moeite moeten doen dan met een normale fiets. Een e-bike weegt namelijk al snel meer dan twintig kilo. Daarnaast wordt in veel gevallen de fietsverlichting ook voorzien van stroom door de accu.

  Er zijn een aantal punten die je kunt controleren aan je accu, waardoor je fietsvakantie soepel verloopt en je geen vervelende verrassingen tegenkomt onderweg, zoals een accu die niet goed oplaadt. De volgende punten kun je gemakkelijk zelf controleren:

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjUi" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgzIg--" content="IjxoMyBzdHlsZT1cInRleHQtYWxpZ246IGp1c3RpZnk7XCI:PHNwYW4gc3R5bGU9XCJmb250LXNpemU6IDEzcHQ7XCI: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9BSV9GaWV0c3Zha2FudGllXzEucG5nIiwiYWx0IjoiT3AgZGV6ZSBhZmJlZWxkaW5nIGlzIGVlbiBtYW4gb3AgZmlldHN2YWthbnRpZSB0ZSB6aWVuLiBIaWogZmlldHN0IG9wIGVlbiBtb3VudGFpbmJpa2UgZG9vciBlZW4gaGV1dmVsYWNodGlnIGxhbmRzY2hhcCBtZXQgZWVuIGxhYWdzdGFhbmRlIHpvbi4iLCJ3aWR0aCI6IjEwMjQiLCJoZWlnaHQiOiIxMDI0In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Als je tijdens het testen minder kilometers kunt afleggen dan je wilt op vakantie, overweeg dan om je accu te vervangen of een reserveaccu mee te nemen. Een reserveaccu biedt extra zekerheid en maakt langere afstanden mogelijk. Bekijk onze accu’s hier.

   

  Je oplader

  Op vakantie wil je natuurlijk dat je accu goed opgeladen kan worden, zodat je e-bike iedere dag weer klaar is voor een nieuwe rit. Controleer of je accu nog volledig oplaadt met je huidige oplader. Wanneer je jouw huidige oplader in het stopcontact stopt hoort er een groen lampje te gaan branden. Als je dan de oplader aansluit aan de accu, kleurt het lampje op de oplader rood. Indien jouw accu beschikt over een LED-indicator is het verstandig om regelmatig te kijken of deze oploopt, wat een indicatie is dat de accu wordt opgeladen. Er is één kleine uitzondering, op de officiële Bosch lader zit geen indicatielampje, in dat geval kun je kijken of de accu opgeladen wordt aan de hand van de LED-indicator.

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Hcm91cF8yNjU4XzNfMV8xLnBuZyIsImFsdCI6Ik9wIGRlemUgYWZiZWVsZGluZyB6aWUgamUgZWVuIFN0ZWxsYSBmaWV0c2FjY3UgbWV0IGJpamJlaG9yZW5kZSBvcGxhZGVyLCBkZXplIG9wbGFkZXIgaXMgZ2VyZWVkIG9tIGRlIGFjY3Ugb3AgdGUgbGFkZW4uIEhldCBsYW1wamUgdmFuIGRlIGxhZGVyIGlzIGdyb2VuLiIsIndpZHRoIjoiNTAxIiwiaGVpZ2h0IjoiNjU4In0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9Hcm91cF8yNjU4XzNfMl8xLnBuZyIsImFsdCI6Ik9wIGRlemUgYWZiZWVsZGluZyB6aWUgamUgZWVuIFN0ZWxsYSBmaWV0c2FjY3Ugd2FhcmJpaiBkZSBvcGxhZGVyIGlzIGFhbmdlc2xvdGVuLiBEZSBhY2N1IHdvcmR0IG9wZ2VsYWRlbiwgaGV0IGxhbXBqZSB2YW4gZGUgbGFkZXIgaXMgcm9vZC4iLCJ3aWR0aCI6IjUxMiIsImhlaWdodCI6IjY1OCJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Onze accu-expert Steve raadt aan om de accu op te laden op een donkere en droge plek, om te voorkomen dat de accu te warm wordt of dat er vochtschade ontstaat. Als jouw accu goed oplaadt, is deze gereed voor jouw fietsvakantie. Laadt de accu niet goed op? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag aan een zorgeloze fietsvakantie! Als je wil dat je accu sneller oplaadt, raden wij een snellader aan. Met een snellader maak je van elke pitstop een flitsbezoek, waardoor je weer snel klaar bent om op pad te gaan. Verder hebben we nog een tip wat betreft het opladen van je accu. Als je op fietsvakantie gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de stekker van uw oplader ook in het stopcontact past van het desbetreffende land waar je vakantie heen gaat. Zorg daarom dat je een wereldstekker mee neemt als je naar het buitenland gaat. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je op bestemming bent met een lege accu en je kan de accu niet opladen.

   

  De temperatuur 

  Als je accu tijdens het opladen te warm wordt, kan dit een eerste teken zijn van problemen of een verminderde levensduur. Naarmate accu’s ouder worden, neemt de interne weerstand van de stroom toe. Dit houdt in dat de accu meer moeite heeft om de stroom efficiënt op te slaan en dus een afnemende capaciteit. Zorg ervoor dat de accu tijdens het opladen en het stallen van je fiets niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dit kan de levensduur verkorten. De lithium-ion-cellen die terug te vinden zijn in de meeste fietsaccu’s ontwikkelen hun optimale functionaliteit en capaciteit slechts in een bepaalde temperatuur (11 Vragen Over de eBike-accu, 22 september 2016.).

   

  2. Route op maat: kies je eigen weg 

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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_IEJla2lqayBkYW4gb256ZSB2aWRlbyB3YWFyaW4gUmlrIGFsbGVzIHZlcnRlbHQgb3ZlciBkZSBhY3RpZXJhZGl1cyB2YW4gamUgZWxla3RyaXNjaGUgZmlldHMuPFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9WaWRlb19hY3RpZXJhZGl1c19BRF9CbG9nXzIucG5nIiwiYWx0IjoiSW4gZGUgbGluayBuYWFyIGRlemUgdmlkZW8gd29yZHQgZGUgYWN0aWVyYWRpdXMgdmFuIGVlbiBmaWV0c2FjY3UgdWl0Z2VsZWdkLiIsIndpZHRoIjoiMTkyMCIsImhlaWdodCI6IjEwNzkifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9ZExDRHVDNHVLTWsi" image_url_new_tab="IjEi" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9ZExDRHVDNHVLTWsi" _dataEncoded="1"}}

  Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen hoeveel kilometer je per dag wilt fietsen. Door een realistisch aantal kilometers per dag in te plannen, voorkom je blessures. Daarnaast kun je jezelf en je accu goed voorbereiden op de volgende dag, zo kun je genoeg eten en drinken meenemen en ervoor zorgen dat de accu voldoende is opgeladen. Gevaarlijke wegen kunnen op deze manier vermeden worden en je kunt de routes zo inplannen dat je iedere dag voor zonsondergang op je bestemming bent aangekomen.  Er zijn allerlei fietsroutes te vinden, van lange routes voor de avonturiers tot korte routes voor wie liever geen lange verhalen vertelt na de vakantie. Er zijn allerlei fietsroutes beschikbaar, van kort tot lang, door verschillende gebieden in zowel Nederland als onze buurlanden. Klik hier om onze fietsroutes te bekijken en kies er een die bij je past.

   

  3. Op avontuur: neem je e-bike mee op reis, maar hoe? 

  Als je liever niet naar je vakantieadres fietst of je e-bike mee wilt nemen naar het buitenland, kun je deze gemakkelijk achter op de auto, caravan of camper meenemen. Een stevige fietsendrager is dan onmisbaar. De fietsendragers die in Nederland worden verkocht voldoen aan alle moderne veiligheidseisen, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager.

  Er zijn verschillende manieren om fietsen te vervoeren op een fietsendrager. De meest voorkomende manier is door een fietsendrager op de trekhaak van de auto te plaatsen. Als je van plan bent om fietsen met een drager op de trekhaak te vervoeren, is het goed om de maximale kogeldruk van de trekhaak te controleren. De kogeldruk is het maximale gewicht dat de trekhaak in verticale richting kan dragen en is meestal te vinden op de trekhaak zelf of in de autopapieren. Houd rekening met het gewicht van je fietsen en de fietsendrager. Controleer ook het maximale gewicht van de fietsendrager om te zien of deze geschikt is voor jouw fietsen. Vergeet niet, je trekhaak is sterk, maar hij is geen bodybuilder!

  Wanneer je de drager met fietsen hebt bevestigd op de trekhaak van de auto, moet je met een paar dingen rekening houden:

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="Ijx1bD5cclxuPGxpIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5ab3JnIHZvb3IgZWVuIGtlbnRla2VucGxhYXQgb3AgZGUgZmlldHNlbmRyYWdlciBkaWUgZHVpZGVsaWprIHppY2h0YmFhciBpcy48XC9saT5cclxuPGxpIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5EZSBmaWV0c2VuZHJhZ2VyIG1vZXQgd2Vya2VuZGUgcmVtLSBlbiBhY2h0ZXJsaWNodGVuIGhlYmJlbi48XC9saT5cclxuPGxpIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5EZSBmaWV0c2VuIG9wIGRlIGRyYWdlciBtb2dlbiBuaWV0IG1lZXIgZGFuIDIwIGNlbnRpbWV0ZXIgYWFuIGJlaWRlIGthbnRlbiB2YW4gZGUgYXV0byB1aXRzdGVrZW4uPFwvbGk:XHJcbjxsaSBzdHlsZT1cInRleHQtYWxpZ246IGp1c3RpZnk7XCI:RXIgbW9nZW4gZ2VlbiBzY2hlcnBlIG9uZGVyZGVsZW4gdWl0c3Rla2VuIG5hYXN0IGRlIGF1dG8uPFwvbGk:XHJcbjxsaSBzdHlsZT1cInRleHQtYWxpZ246IGp1c3RpZnk7XCI:VmVyd2lqZGVyIGFsbGUgbG9zc2Ugb25kZXJkZWxlbiB6b2FscyBmaWV0c3Rhc3NlbiBlbiAtbWFuZGVuLjxcL2xpPlxyXG48XC91bD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9rb21pc2NoX2VpbmRiZWVsZF9BRC5qcGciLCJhbHQiOiJPcCBkZXplIGFmYmVlbGRpbmcgemlqbiBlZW4gYWFudGFsIGZpZXRzZW4gdGUgemllbiBkaWUgYm92ZW4gb3AgZWVuIGF1dG8gb3AgZWVuIGh1bW9yaXN0aXNjaGUgbWFuaWVyIGJldmVzdGlnZCB6aWpuLiIsIndpZHRoIjoiMTM0NCIsImhlaWdodCI6Ijg5NiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Het wordt aanbevolen om de accu van je e-bike te verwijderen tijdens je reis naar je vakantiebestemming. Een accu die nog bevestigd zit op een fiets is aantrekkelijk voor dieven. Daarnaast biedt het verwijderen van de accu extra bescherming tegen extreme weersomstandigheden zoals zware regenval of hoge temperaturen.

  Gebruik een speciale accutas om je fietsaccu maximaal te beschermen tegen beschadigingen onderweg. Het beschermen van je accu verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van dezelfde fietsaccu. Wanneer je een tweede accu als reserveaccu meeneemt op vakantie, wordt aanbevolen om deze in een accutas te vervoeren. Hierdoor wordt de accu tijdens de reis goed beschermt.

   

  4. Nooit meer verdwalen op de fiets? Gebruik navigatie! 

  Op de fiets, en zeker op vakantie, wil je graag nieuwe plekken ontdekken. Navigatie speelt hierbij een belangrijke rol. Ben jij net als wij niet zo goed in kaartlezen of wil je geen ouderwetse kaart meenemen? Dan is een fietscomputer met navigatie ideaal. In het buitenland zijn wegen en plaatsen vaak minder goed aangegeven en er zijn minder routeborden voor fietsers, dus nauwkeurige navigatie is essentieel voor een fietsvakantie buiten Nederland.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5Qb3B1bGFpcmUgZmlldHNjb21wdXRlcnMgbWV0IGluZ2Vib3V3ZGUgbmF2aWdhdGllIHppam4gYmlqdm9vcmJlZWxkIGRlIDxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvd3d3LmUtYmlrZWFjY3UubmxcL2Jvc2NoLW55b25cIj5Cb3NjaCBOeW9uPFwvYT4gZW4gPGEgaHJlZj1cImh0dHBzOlwvXC93d3cuZS1iaWtlYWNjdS5ubFwvYm9zY2gta2lveC1kaXNwbGF5XCI:Qm9zY2ggS2lveDxcL2E: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8zODg5OTJkOC01YzAzLTQ4ZGMtYWQwNi00ZTEzZGEwNWU4YTRfMy5wbmciLCJhbHQiOiJBZmJlZWxkaW5nIHdhYXJvcCBkZSBuYXZpZ2F0aWUgdmFuIGRlIGZpZXRzY29tcHV0ZXIgQm9zY2ggTnlvbiBpbiBnZWJydWlrIHRlIHppZW4gaXMgdGVyd2lqbCBkZXplIG9wIGRlIGZpZXRzIGlzIGdlbW9udGVlcmQuIiwid2lkdGgiOiIxMDI0IiwiaGVpZ2h0IjoiNTc2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9hZmJlZWxkaW5nXzE1X18xLnBuZyIsImFsdCI6IlRlbGVmb29uaG91ZGVyIHZvb3IgZWVuIG1vYmllbGUgdGVsZWZvb24gd2Vsa2UgZ2Vtb250ZWVyZCBpcyBvcCBlZW4gZmlldHMuIiwid2lkdGgiOiIxMzQ0IiwiaGVpZ2h0IjoiODk2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Een fietscomputer toont niet alleen de route die je nog moet afleggen, maar ook hoelang dit gaat duren. Hierdoor kun je makkelijk je route inkorten als het weer omslaat of als je geplande route toch te lang blijkt. Als je je fiets onbewaakt achterlaat, is het verstandig om het display van de fiets te verwijderen om diefstal en schade te voorkomen.

   

  5. Accubescherming: een droge accu garandeert fietsplezier

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9WaWRlb19CZXNjaGVybV9maWV0c2FjY3VfdGVnZW5faGl0dGVfQURfQmxvZ18xLnBuZyIsImFsdCI6IkluIGRlemUgdmlkZW8gd29yZHQgdWl0Z2VsZWdkIGhvZSBlZW4gZmlldHNhY2N1IGhldCBiZXN0ZSB0ZWdlbiBkZSBoaXR0ZSBrYW4gd29yZGVuIGJlc2NoZXJtZC4iLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDc5In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9M1pXRnNsRGt0YlEi" image_url_new_tab="IjEi" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9M1pXRnNsRGt0YlEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5BbHMgZXIgd2F0ZXIgaW4gamUgZmlldHNhY2N1IGtvbXQgemFsIGVyIGtvcnRzbHVpdGluZyBvbnRzdGFhbiBlbiBkZSBhY2N1IHphbCB6ZWVyIHNuZWwgbGVlZ3Jha2VuLiBEZSBhY2N1IHdvcmR0IGRhbmt6aWogemlqbiBrdW5zdHN0b2YgYmVodWl6aW5nIGdvZWQgYmVzY2hlcm1kLCBtYWFyIGhldCBrYW4gdG9jaCBnZWJldXJlbiBkYXQgZXIgd2F0ZXIgaW4gZGUgYWNjdSBkcmluZ3QuIERhYXJuYWFzdCBrYW4gZXIgYmlqIGRlIGNvbnRhY3RwdW50ZW4gdmFuIGRlIGFjY3UgY29ycm9zaWUgb250c3RhYW4uIERvb3IgZGUga29ydHNsdWl0aW5nIGt1bm5lbiBlciBvb2sgdmVpbGlnaGVpZHNyaXNpY29cdTIwMTlzIG9udHN0YWFuLiBEYXQgd2lsbGVuIHdlIG5hdHV1cmxpamsgbmlldCBoZWJiZW4sIHdhbnQgZWVuIG5hdHRlIGZpZXRzYWNjdSB6b3JndCBlcnZvb3IgZGF0IGplIGZpZXRzIHZhbiBlZW4gZWxla3RyaXNjaGUgbmFhciBlZW4gdHJhZGl0aW9uZWxlIGZpZXRzIGdhYXQsIHpvbmRlciB3YWFyc2NodXdpbmcuIEFscyBlciByZWdlbiB2b29yc3BlbGQgd29yZHQsIGJld2FhciBkZSBhY2N1IGRhbiBvcCBlZW4gZHJvZ2UgcGxlay4gVm9vciBtZWVyIGluZm9ybWF0aWUgb3ZlciB3YXRlcnNjaGFkZSBhYW4gZWVuIGZpZXRzYWNjdSwgYmVraWprIG9uemUgdmlkZW8uPFwvcD4i" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9WaWRlb193YXRlcnNjaGFkZV92b29ya29tZW5fQURfQmxvZ18xLnBuZyIsImFsdCI6IkluIGRlemUgdmlkZW8gd29yZHQgdWl0Z2VsZWdkIGhvZSB3YXRlcnNjaGFkZSBhYW4gZWVuIGZpZXRzYWNjdSB2b29ya29tZW4ga2FuIHdvcmRlbi4iLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDc5In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9MFYwRGxMdW93TW8i" image_url_new_tab="IjEi" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9MFYwRGxMdW93TW8i" _dataEncoded="1"}}

  Naast het beschermen van de accu tegen verschillende weersomstandigheden, is het verstandig om jezelf hier ook goed op voor te bereiden. Neem comfortabele kleding, stevige schoenen en een waterdichte jas of poncho mee, voor het geval de weersomstandigheden onverwacht omslaan.

   

  6. Veilig op weg: fietsen zonder zorgen 

  Tijdens het reizen kan er van alles gebeuren, vooral als je per fiets reist. Onbekend terrein kan onverwachte gevaren met zich meebrengen zoals boomwortels, scherpe bochten en andere mogelijke obstakels. Een helm biedt essentiële bescherming voor het hoofd bij een val, waardoor de kans op ernstige hoofdletsels wordt verminderd. Plan je om drukkere gebieden te bezoeken? Dan zijn stevige fietsspiegels een aanrader, zodat je het verkeer achter je goed in de gaten kunt houden. Door fietsspiegels te gebruiken kun je zien wie er achter je aan fietst, zodat je genoeg tijd hebt om te glimlachen en je hand uit te steken. Goede fietsverlichting zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers, vooral in het donker, bij schemering of tijdens slecht weer. Wegen en fietspaden zijn in het buitenland niet altijd zo goed verlicht. Wanneer je je op onbekend terrein begeeft is een kwalitatieve koplamp een goede hulp om de weg voor je te zien. Daarnaast is fietsverlichting in veel landen verplicht, zorg dus dat dit in orde is voordat je op fietsvakantie gaat!

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwPjxzcGFuIGRhdGEtY29udHJhc3Q9XCJhdXRvXCI:Vm9vciBlZW4gem9yZ2Vsb3plIHJlaXMsIG5lZW0gYWx0aWpkIGVlbiBFSEJPLWtpdCBtZWUgbWV0IGRlIHZvbGdlbmRlIGl0ZW1zOjxcL3NwYW4:PFwvcD5cclxuPHVsIHN0eWxlPVwidGV4dC1hbGlnbjoganVzdGlmeTtcIj5cclxuPGxpPlBsZWlzdGVyczxcL2xpPlxyXG48bGk:RGVzaW5mZWN0aWVzcHJheTxcL2xpPlxyXG48bGk:VmVyYmFuZDxcL2xpPlxyXG48bGk:Wm9ubmVicmFuZGNyXHUwMGU4bWU8XC9saT5cclxuPGxpPlBpam5zdGlsbGVycyAoem9hbHMgcGFyYWNldGFtb2wgb2YgaWJ1cHJvZmVuKTxcL2xpPlxyXG48bGk:QW50aS1pbnNlY3RlbnNwcmF5PFwvbGk:XHJcbjxsaT5QaW5jZXQ8XC9saT5cclxuPGxpPkV2ZW50dWVlbCBlZW4gcmVzZXJ2ZWJyaWw8XC9saT5cclxuPFwvdWw:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9hZmJlZWxkaW5nXzE2Xy5wbmciLCJhbHQiOiJPcCBkZXplIGFmYmVlbGRpbmcgaXMgZWVuIEVIQk8ga2l0IHZvb3Igb3AgZWVuIChlbGVrdHJpc2NoZSkgZmllc3QgdGUgemllbi4iLCJ3aWR0aCI6IjEwMjQiLCJoZWlnaHQiOiIxMDI0In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Met een EHBO-kit bij de hand ben je altijd in staat om effectief te reageren op noodgevallen en ongelukjes tijdens het fietsen.

   

  7. Dag zadelpijn, Hallo comfort! 

  Zadelpijn kan een grote spelbreker zijn tijdens een fietsvakantie, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het te voorkomen. Hier zijn enkele tips om je rit comfortabeler te maken en zadelpijn te vermijden:

  Kies het juiste zadel: Een goed zadel is cruciaal. Veel fietsers kiezen voor een te zacht en dik zadel, wat kan leiden tot afgeknelde bloedvaten en zenuwen. Een harder zadel dat je gewicht op je zitbotjes ondersteunt, is vaak een betere keuze. Zadel- en stuurafstelling: Een juiste zadel- en stuurafstelling is essentieel voor een goede houding op de fiets. Zorg ervoor dat je zadel horizontaal staat en dat de hoogte en positie van het stuur goed zijn afgesteld. Dit helpt om drukpunten te minimaliseren en zorgt voor een evenwichtige verdeling van je gewicht. Beweeg regelmatig: Sta af en toe op de trappers om de bloedcirculatie in je billen te bevorderen. Dit helpt om drukpunten te verlichten en voorkomt dat zenuwen afgekneld raken. Door regelmatig te bewegen, geef je je lichaam de kans om te herstellen tijdens het fietsen. Bouw geleidelijk op: Laat je lichaam wennen aan langere fietstochten door geleidelijk de afstand op te bouwen. Begin met kortere ritten en verleng ze stapsgewijs. Dit helpt je lichaam zich aan te passen aan de belasting en voorkomt zadelpijn door overbelasting.

  Een goede voorbereiding is essentieel voor een zorgeloze fietsvakantie met je e-bike. Controleer de prestaties van je fietsaccu, plan je routes zorgvuldig en houd rekening met het terrein en de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je fietsendrager aan alle veiligheidseisen voldoet en gebruik een fietscomputer voor navigatiegemak. Met deze tips kun je optimaal genieten van je fietsvakantie. Een goed voorbereide fietser is een gelukkige fietser. En onthoud: het mooiste aan een fietsvakantie is dat je nooit hoeft te tanken! Goede reis en veel fietsplezier!

   

   

 6. Verken de sprookjesachtige Weser-fietsroute: een reisavontuur vol met natuur en historische bezienswaardigheden

  Fietsliefhebbers en avonturiers opgelet! Maak je klaar om de betoverende Weser-fietsroute te ontdekken, een schilderachtig pad dat zich uitstrekt langs de kronkelende Weser-rivier in Duitsland. Met zijn combinatie van historische steden, adembenemende landschappen en culturele hoogtepunten, biedt deze route een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van fietsen houdt.

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz5GaWV0c3JvdXRlIE5vb3JkLVdlc3QgRHVpdHNsYW5kPFwvaDM: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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9CbG9nX0NvbnRlbnRfQWZiZWVsZGluZ2VuX09udHdlcnBlbl8xXy5qcGciLCJhbHQiOiJmaWV0c3JvdXRlIG5vb3JkLXdlc3QgZHVpdHNsYW5kIiwid2lkdGgiOiIyNTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMjUwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Het stroomt door Hessen en vloeit samen met de Werra bij Hann. Münden in Nedersaksen, waar de samenvloeiing het begin vormt van de Weser. Op die plek, te midden van eeuwenoude architectuur en kronkelende steegjes, begint je avontuur langs de oevers van de Weser. Vanaf daar voert het pad je door diverse regio's, elk met zijn eigen unieke karakter en attracties.

   

  Natuurlijke, historische, en culturele bezienswaardigheden

  Onderweg kom je langs een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden. Je fietst bijvoorbeeld door verschillende oude pittoreske dorpen met karakteristieke gevels en charmante pleinen. Ook reis je langs verschillende imposante kastelen en paleizen langs de route, waardoor je je kunt voorstellen hoe het leven er daar eeuwen geleden uit moet hebben gezien. Het is zeker de moeite waard om wat extra tijd vrij te maken om eens van de route af te wijken en enkele kastelen en paleizen van dichterbij te ervaren. Kastelen die dichtbij de weser-fietsroute liggen zijn bijvoorbeeld Schloss Corvey ( in Höxter), Tonenburg (in Höxter), Burg Vlotho (in Vlotho), en Burg an der Weserbrücke (in Beverungen). Schloss Corvey staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst!

   

  De Weser-fietsroute wordt ook wel de sprookjesroute genoemd!

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoND48c3Ryb25nPlJhcHVuemVsIGluIFRyZW5kZWxidXJnIGVuIERvb3Jucm9vc2plIGluIFNhYmFidXJnXC9aYXBwZW5idXJnIGJpaiBoZXQgUmVpbmhhcmRzd2FsZDxcL3N0cm9uZz48XC9oND5cclxuPHA:PHNwYW4gc3R5bGU9XCJmb250LXdlaWdodDogNDAwO1wiPk5hYXN0IGRlIHByYWNodGlnZSBuYXR1dXIgZW4gZGUgaW5kcnVrd2Vra2VuZGUga2FzdGVsZW4gPFwvc3Bhbj48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:dm9lcnQgZGUgV2VzZXItZmlldHNyb3V0ZSBqZSBsYW5ncyB2ZXJzY2hpbGxlbmRlIHBsYWF0c2VuIGRpZSBsaW5rZW4gbmFhciBlbmtlbGUgdmFuIGRlIG1lZXN0IGJla2VuZGUgc3Byb29ramVzZmlndXJlbiB1aXQgZGUgbGl0ZXJhdHV1cmdlc2NoaWVkZW5pcy48XC9zcGFuPjxcL3A:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9yYXB1bnplbF90cmVuZGVsYnVyZy5wbmciLCJhbHQiOiJyYXB1bnplbCBzcHJvb2tqZXNyb3V0ZSBmaWV0cyIsIndpZHRoIjoiMTQzMyIsImhlaWdodCI6IjY3MCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  De Weser-fietsroute loopt aan het begin tussen Hann. Münden en Bad Karlshafen. Wanneer men daar een klein stukje van de route afwijkt zou u in westelijke richting eerst kasteel Sababurg (ook wel kasteel Zappenburg) en iets ten noorden daarvan kasteel Trendelburg kunnen bezoeken. Kasteel Sababurg wordt ook wel kasteel Zappenburg genoemd, omdat het ontstaan is uit een jachthuis met de naam Zappenburg. Het kasteel bevindt zich in het oerbos van Sababurg. Sababurg zou volgens de legendes het kasteel zijn waar het sprookjesverhaal van Doornroosje heeft plaatsgevonden. Binnenin het Reinhardswald aan de rand van het oerbos Sababurg bevindt zich plosteling het indrukwekkende kasteel Sababurg waar Doornroosje volgens de volksverhalen geleefd zou hebben, en vooral geslapen zou hebben. Het middeleeuwse kasteel ligt op een heuveltop en is in de 15e eeuw ontstaan uit jachthuis Zappenburg.

  Iets ten noorden van kasteel Zappenburg vindt u het kasteel Trendelburg. In het kasteel Trendelburg zou zich het verhaal van Rapunzel afgespeeld hebben. De legende van doornroosje en rapunzel hebben verschillende overeenkomsten en het is dan ook niet gek dat Rapunzel lokaal ook wel eens gezien wordt als een alternatieve versie van Doornroosje. Trendelburg beschikt over één zeer hoge toren die ver boven de rest uitsteekt, typisch zoals hoe de toren in het sprookje van Rapunzel vaak omschreven wordt.

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoND48c3Ryb25nPkFzc2Vwb2VzdGVyIGluIFBvbGxlPFwvc3Ryb25nPjxcL2g0PlxyXG48cD48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:RGFhcm5hYXN0IHdvcmR0IGhldCBkb3JwIFBvbGxlIHZhYWsgaW4gdmVyYmFuZCBnZWJyYWNodCBtZXQgaGV0IHNwcm9va2plIHZhbiBBc3NlcG9lc3Rlci4gT25kYW5rcyBkYXQgaGV0IHZlcmhhYWwgdmFuIEFzc2Vwb2VzdGVyIG1ldCBncm90ZSB3YWFyc2NoaWpubGlqa2hlaWQgZXJnZW5zIHVpdCBGcmFua3JpamsgZW4gbmlldCB1aXQgUG9sbGUga29tdCwgaGVlZnQgZGUgc3Byb29ramVzYWNodGlnZSBvbWdldmluZyBlcnZvb3IgZ2V6b3JnZCBkYXQgZXIgaW4gUG9sbGUgcmVnZWxtYXRpZyBlZW4gdGhlYXRlcnN0dWsgb3ZlciBBc3NlcG9lc3RlciB3b3JkdCB1aXRnZXZvZXJkLjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9hc3NlcG9lc3Rlcl9idXJjaHRfcG9sbGUucG5nIiwiYWx0IjoiQXNzZXBvZXN0ZXIgZmlldHN0b2NodCIsIndpZHRoIjoiOTQxIiwiaGVpZ2h0IjoiNTM1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Ook komt u verschillende verwijzingen naar Assepoester tegen wanneer u het dorp Polle doorkruist. Bovendien beweert men in Polle dat het huis van Assepoester in Polle zou hebben gestaan en dat het verhaal van het glazen muiltje zich afgespeeld heeft in het kasteel van Polle.

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoND48c3Ryb25nPkRlIGJhcm9uIHZvbiBNXHUwMGZjbmNoaGF1c2VuIGluIEJvZGVud2VyZGVyPFwvc3Ryb25nPjxcL2g0PlxyXG48cD48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9NX25jaGhhdXNlbl9NdXNldW0ucG5nIiwiYWx0IjoiQmFyb24gdm9uIE1cdTAwZmNuY2hoYXVzZW4gaW4gQm9kZW53ZXJkZXIiLCJ3aWR0aCI6IjEzMTQiLCJoZWlnaHQiOiI4ODUifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Het boek, dat slechts achtenveertig pagina's telde, werd al snel populair bij het grote publiek en inspireerde Raspe om nieuwe avonturen van de baron te verzinnen. Deze verhalen, hoewel niet terug te voeren op de baron zelf, werden toegevoegd aan de verzameling van wonderbaarlijke geschiedenissen rondom de baron. U kunt zich misschien wel voorstellen hoe deze legendes door de eeuwen heen zijn doorverteld en hoe zij zich door de tijd ontwikkeld hebben. Doordat deze verhalen al eeuwenlang bestaan, hebben zij de cultuur en het erfgoed van de regio beïnvloed. De Weser-fietsroute is dus niet alleen een tocht door prachtige landschappen, maar ook een reis door de tijd, waarbij je wordt ondergedompeld in fascinerende verhalen en legendes uit het verleden.

   

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoND48c3Ryb25nPkRlIHJhdHRlbnZhbmdlciB2YW4gSGFtZWxlbiBpbiBIYW1lbG48XC9zdHJvbmc:PFwvaDQ: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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9SYXR0ZW52YW5nZXJfdmFuX0hhbWVsZW4ucG5nIiwiYWx0IjoiUmF0dGVudmFuZ2VyIHZhbiBIYW1lbGVuIGZpZXRzdG9jaHQgV2VzZXIiLCJ3aWR0aCI6IjE0MzYiLCJoZWlnaHQiOiIxMDU4In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  Het verhaal is in de loop der eeuwen veel veranderd. Waar in de oudere versies vaak enkel over een kinderverdwijning gesproken wordt, hebben de modernere versies vaak elementen zoals een fluitspelende rattenvanger, een rattenplaag en het weigeren van betaling door het stadsbestuur toegevoegd. Ook is er in de modernere versies soms een happy end aan het verhaal toegevoegd, waarbij de rattenvanger zijn geld krijgt en de kinderen terugbrengt. Hoewel er geen directe bronnen uit de 13e eeuw zijn (de oudste bron stamt uit de 15e eeuw) die deze gebeurtenis bevestigen, wordt aangenomen dat het  verhaal over de verdwijning van de kinderen een historische basis heeft. 

   

  Bent u klaar voor deze route, die opgedeeld is in 15 etappes?

  We begrijpen natuurlijk dat u de Weser-fietsroute zo snel mogelijk wilt gaan fietsen nu dat u doorheeft hoe leuk en bijzonder deze fietsroute is. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben we de route opgedeeld in 15 individuele etappes van afstanden die variëren per etappe binnen een bereik van ongeveer 25 Kilometer tot ongeveer 50 Kilometer per etappe. Afhankelijk van de bezienswaardigheden die er in de buurt zijn en de energie die de route vereist kan een etappe langer of korter in afstand zijn. Aan de hand van het aantal Kilometers dat u wilt fietsen per dag, kunt u er vervolgens voor kiezen om 1 of 2 etappes te fietsen op een dag. Echter zouden wij nog graag benadrukken dat het zeker de moeite waard is om iets langer over de route te doen zodat u de omgeving kunt ontdekken. Van de pittoreske stad Hann. Münden tot aan de levendige havenstad Bremerhaven, elke etappe biedt een nieuw avontuur om te ontdekken! Hieronder volgen nog enkele praktische tips en wat meer informatie over de Weser-fietsroute, waarna we alle etappes in meer detail zullen bespreken.

   

  Praktische Tips en Informatie

  Voor degenen die deze prachtige route willen verkennen, zouden we u allereerst aanraden om ervoor te zorgen dat u de route gemakkelijk kunt volgen. Of het nu met behulp van een landkaart, een digitale kaart op uw mobiele telefoon, een GPS-apparaat, of aan de hand van markeringen langs de weg is, het is handig om voorbereid de weg op te gaan, zodat u niet snel de weg kwijt raakt. Wanneer u in voren gepland heeft welke afstand u wilt afleggen op een dag, dan zou u eventueel ook al uw overnachting in voren kunnen plannen, echter is dit niet noodzakelijk. Er zijn namelijk tal van handige voorzieningen en accommodaties beschikbaar. Overnachtingsmogelijkheden variëren vaak van gezellige pensions tot comfortabele campings.

  Wanneer u eventueel eens van de route af wilt gaan om met behulp van het openbaar vervoer een bezienswaardigheid in de omgeving te bezoeken, dan is het belangrijk om te weten dat niet altijd iedere plek de gehele dag goed te bereiken is. Bevindt u zich in een platteland-omgeving verder weg van de grotere steden, dan is het misschien raadzaam om de mogelijkheden die het openbaar vervoer biedt te controleren voordat u uw plannen maakt. Het kan zomaar zijn dat u bij gebruik van het openbaar vervoer na een bepaalde tijd niet meer gemakkelijk terug op de route komt vanwege gebrek aan ritten. Verder zouden we u vooral graag nog veel plezier toewensen wanneer u besluit deze route te gaan fietsen. Of u nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een nieuw avontuur, de Weser-fietsroute heeft voor ieder wat wils: de schoonheid van de natuur, de rijke geschiedenis van de omgeving en het gevoel van vrijheid dat alleen een fietstocht kan bieden.

   

  Etappe 1: Van Hann. Münden naar Bad Karlshafen (47,9 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMV8xLnBuZyIsImFsdCI6ImV0YXBwZSAxIFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiI4OTkiLCJoZWlnaHQiOiI5NDMifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  In Bad Karlshafen bevindt zich daarnaast het Hugenottenmuseum, waarin u meer te weten komt over de Hugenoten die zich in een ver verleden in de streek rondom Bad Karlshafen gevestigd hebben. Mocht u geïnteresseerd zijn om een alternatieve route weg van de Weser rivier, maar door het Reinhardswald te fietsen, dan kan dat. Op deze alternatieve route zou u een sprookjesroute af kunnen leggen door langs kasteel Sababurg en kasteel Trendelburg te fietsen. Volgens de legende zou in kasteel Sababurg Doornroosje geleefd hebben en in kasteel Trendelburg Rapunzel geleefd hebben. Los van de sprookjesverhalen zijn het overigens ook twee mooie kastelen om te zien.

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XZXNlcl9GYWhycmFkcm91dGVfMS53ZWJwIiwiYWx0IjoiV2VzZXIgRmFocnJhZHRvdXIiLCJ3aWR0aCI6IjE0NDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UcmVuZGVsYnVyZ18zLmpwZyIsImFsdCI6IlRyZW5kZWxidXJnIiwid2lkdGgiOiI3NzQiLCJoZWlnaHQiOiI2OTMifQ--" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 2: Van Bad Karlshafen naar Höxter (23,9 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMi5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgMiBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiNTYxIiwiaGVpZ2h0IjoiMTAzNyJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XZXNlcl9Sb3V0ZV9GaWV0c18xLndlYnAiLCJhbHQiOiJldGFwcGUgMiBXZXNlciByb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiODM4IiwiaGVpZ2h0IjoiNDczIn0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 3: Van Höxter naar Rühle (Rühler Schweiz) (38,9 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMy5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgMyBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiNjI2IiwiaGVpZ2h0IjoiOTgxIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ydXN0cGxhYXRzX0V0YXBwZV8zXzEud2VicCIsImFsdCI6InJ1c3RwbGVrIGV0YXBwZSAzIiwid2lkdGgiOiIyMDQ4IiwiaGVpZ2h0IjoiMTUzNiJ9" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 4: Van Rühler Schweiz naar Hameln (32,2 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfNC5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgNCBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiODI0IiwiaGVpZ2h0IjoiOTMyIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9IYW1lbHNjaGVuYnVyZ180LndlYnAiLCJhbHQiOiJydXN0cGxlayBldGFwcGUgMyIsIndpZHRoIjoiOTA1IiwiaGVpZ2h0IjoiOTMwIn0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9yYXR0ZW52YW5nZXJfdmFuX2hhbWVsZW4yLmpwZyIsImFsdCI6InJhdHRlbnZhbmdlciB2YW4gSGFtZWxlbiIsIndpZHRoIjoiNDA4IiwiaGVpZ2h0IjoiMzc2In0-" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 5: Van Hameln naar Rinteln (28,3 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfNV8xLnBuZyIsImFsdCI6ImV0YXBwZSA1IFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiIxMDM2IiwiaGVpZ2h0IjoiNjg2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9BdWVubGFuZHNjaGFmdF9Ib2hlbnJvZGVfMjFfMS5qcGciLCJhbHQiOiJhdWVubGFuZHNjaGFmdCIsIndpZHRoIjoiMjU2MCIsImhlaWdodCI6IjE5MTkifQ--" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 6: Van Rinteln naar Bad Oeynhausen (26,3 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfNi5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgNiBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiMTA1MCIsImhlaWdodCI6IjUxNiJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9iYWRfb2V5bmhhdXNlbjIuanBnIiwiYWx0IjoiYmFkIG9leW5oYXVzZW4iLCJ3aWR0aCI6IjUwOSIsImhlaWdodCI6IjMzOCJ9" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9iYWRfb2V5bmhhdXNlbi5qcGciLCJhbHQiOiJiYWQgb2V5bmhhdXNlbiIsIndpZHRoIjoiMTAyNCIsImhlaWdodCI6IjQwOSJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 7: Van Bad Oeynhausen naar Petershagen (27,4 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfNy5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgNyBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiOTYyIiwiaGVpZ2h0IjoiMTAyNyJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9taW5kZW5fYXF1YWR1Y3QuanBnIiwiYWx0IjoiTWluZGVuIGFxdWFkdWN0Iiwid2lkdGgiOiIxMTU2IiwiaGVpZ2h0IjoiNzk5In0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8wLndlYnAiLCJhbHQiOiJEdXRjaCB3aW5kbWlsbCIsIndpZHRoIjoiMTUzNiIsImhlaWdodCI6IjIwNDgifQ--" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 8: Van Petershagen naar Nienburg (50,1 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfOC5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgOCBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiODY2IiwiaGVpZ2h0IjoiMTA2NSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfOF9hZmJlZWxkaW5nXzEucG5nIiwiYWx0IjoiUGV0ZXJzaGFnZW4gbmFhciBOaWVuYnVyZyIsIndpZHRoIjoiMTEwNiIsImhlaWdodCI6IjYxNiJ9" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiJEdXRjaCB3aW5kbWlsbCIsIndpZHRoIjoiIiwiaGVpZ2h0IjoiIn0-" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 9: Van Nienburg naar Hoya (36,8 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwPjxzcGFuIHN0eWxlPVwiZm9udC13ZWlnaHQ6IDQwMDtcIj5FdGFwcGUgOSBsZWlkdCBkZSByb3V0ZSB2ZXJkZXIgYWFuIGRlIHdlc3RlbGlqa2UgemlqZGUgdmFuIE5pZW5idXJnXC9XZXNlciB3YWFyIG1lbiBvdmVyIGRlIGJydWcgb3ZlciBkZSBXZXNlciBoZWVuIGZpZXRzdCBlbiB2ZXJ2b2xnZW5zIGRpcmVjdCByZWNodHMgYWYgZ2FhdC4gVSBmaWV0c3QgZGFuIGFhbiBkZSBsaW5rZXJ6aWpkZSBkaWNodCBsYW5ncyBkZSBXZXNlciBsYW5ncyBkZSBkb3JwZW4gTWFya2xvaGUgZW4gTWVobGJlcmdlbiBhZi4gRGUgV2VzZXIgYnVpZ3QgaGllciBzdGVyayBpbiBlZW4gc2xpbmdlcmVuZGUgdm9ybSwgd2FhcmRvb3IgdSBpbiBlZW4gZ3JvdGUgYm9jaHQgcmVjaHRzYWYgYWFua29tdCBiaWogZGUgYnJ1ZyB3YWFybWVlIHUgRHJha2VuYnVyZyBiaW5uZW5rb210LiBBbHMgdSBEcmFrZW5idXJnIGJpbm5lbmtvbXQgZmlldHN0IHUgZGlyZWN0IGxpbmtzYWYgbGFuZ3MgZGUgcml2aWVyLiBXYW5uZWVyIHUgZGUgcml2aWVyIGJsaWpmdCB2b2xnZW4sIGRhbiBmaWV0c3QgdSBkb29yIFJvaHJzZW4gaGVlbiB3YWFybmEgdSB2b29yIGVuaWdlIHRpamQgZ2VlbiBkb3JwZW4gbWVlciB0ZWdlbmtvbXQuIFRlbiBob29ndGUgdmFuIFNjaHdlcmluZ2VuIHN0ZWVrdCB1IGRlIGJydWcgb3Zlciwgd2Fhcm5hIHUgcmVjaHRzYWYgcmljaHRpbmcgQlx1MDBmY2NrZW4gZmlldHN0IHdhYXIgdSBkZSBncm90ZSBvdWRlIFN0aWZ0c2tpcmNoZSB0ZXJ1Z3ZpbmR0LiBUb3Qgc2xvdCBmaWV0c3QgdSB2ZXJkZXIgaW4gbm9vcmRlbGlqa2UgcmljaHRpbmcgd2Fhcm5hIHUgYWFua29tdCBpbiBIb3lhLjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfOS5wbmciLCJhbHQiOiJldGFwcGUgOSBXZXNlciBSb3V0ZSIsIndpZHRoIjoiODA4IiwiaGVpZ2h0IjoiMTAyMyJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfOV9rZXJrLnBuZyIsImFsdCI6IlBldGVyc2hhZ2VuIG5hYXIgTmllbmJ1cmciLCJ3aWR0aCI6IjExMzIiLCJoZWlnaHQiOiI4NDEifQ--" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiJEdXRjaCB3aW5kbWlsbCIsIndpZHRoIjoiIiwiaGVpZ2h0IjoiIn0-" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 10: Van Hoya naar Langwedel (34 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTAucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDEwIFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiI4MDUiLCJoZWlnaHQiOiI5NzQifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTBfc3RhZGh1aXMucG5nIiwiYWx0IjoiSG95YSBuYWFyIExhbmd3ZWRlbCIsIndpZHRoIjoiMTExMSIsImhlaWdodCI6Ijc2MSJ9" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiJEdXRjaCB3aW5kbWlsbCIsIndpZHRoIjoiIiwiaGVpZ2h0IjoiIn0-" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 11: Van Langwedel naar Bremen (46,1 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTEucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDExIFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiIxMTcwIiwiaGVpZ2h0IjoiNzYxIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTFfc2NobG9zc19ldGVsc2VuLnBuZyIsImFsdCI6IlNjaGxvc3MgZXRlbHNlbiIsIndpZHRoIjoiMTEzNyIsImhlaWdodCI6Ijg0NSJ9" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTFfQnJlbWVuLnBuZyIsImFsdCI6IkJyZW1lbiIsIndpZHRoIjoiMTA5MCIsImhlaWdodCI6Ijg0NyJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 12: Van Bremen naar Brake (Unterweser) (54,6 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTIucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDEyIFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiIxMDM0IiwiaGVpZ2h0IjoiMTAwOSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9NZWxraHVzX0Jlcm5lX09ocnQucG5nIiwiYWx0IjoiTWVsa2h1cyBCZXJuZSBPaHJ0Iiwid2lkdGgiOiIxMzE3IiwiaGVpZ2h0IjoiOTg4In0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTJfaGF2ZW5fQnJha2VfVW50ZXJ3ZXNlcl8ucG5nIiwiYWx0IjoiQnJha2UgSGF2ZW4iLCJ3aWR0aCI6IjE0NDAiLCJoZWlnaHQiOiI1MTgifQ--" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 13: Van Brake (Unterweser) naar Bremerhaven (33,3 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTMucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDEyIFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiI3ODciLCJoZWlnaHQiOiIxMDY1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTNfdmVlcmJvb3QucG5nIiwiYWx0IjoiVmVlcmJvb3QgQnJha2UgQnJlbWVyaGF2ZW4iLCJ3aWR0aCI6IjExMjgiLCJoZWlnaHQiOiI4MTcifQ--" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTNfYnJlbWVyaGF2ZW5fLnBuZyIsImFsdCI6IkJyZW1lcmhhdmVuIiwid2lkdGgiOiIxNTEzIiwiaGVpZ2h0IjoiNzUwIn0-" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTNfYnJlbWVyaGF2ZW5fMi5wbmciLCJhbHQiOiJCcmVtZXJoYXZlbiIsIndpZHRoIjoiMTUyOSIsImhlaWdodCI6Ijc0MyJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 14: Van Bremerhaven nach Dorum-Neufeld (28,7 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTQucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDE0IFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiIxMDU4IiwiaGVpZ2h0IjoiMTA0MSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Etappe 15: Van Dorum-Neufeld naar Cuxhaven (24,4 Kilometer)

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTUucG5nIiwiYWx0IjoiZXRhcHBlIDE1IFdlc2VyIFJvdXRlIiwid2lkdGgiOiI5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDYyIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" video_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\ThreeImages" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" image_1="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ldGFwcGVfMTVfbXVzZXVtLnBuZyIsImFsdCI6IldhdHRlbm1lZXItQmVzdWNoZXJ6ZW50cnVtIiwid2lkdGgiOiIxMTM3IiwiaGVpZ2h0IjoiODE3In0-" image_1_url="IiI-" image_2="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_2_url="IiI-" image_3="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_3_url="IiI-" _dataEncoded="1"}}

   

  Veel fietsplezier!

  Wij hopen dat deze route u veel fietsplezier kan brengen en u  en uw dierbaren veel waardevolle herinneringen brengt. Mocht u nou onderweg andere bijzondere dingen tegengekomen zijn die niet in deze blog vermeld zijn, dan horen wij het natuurlijk graag. We zijn altijd gedreven om de kwaliteit van onze fietsroutes te verbeteren zodat u een onvergetelijke vakantie tegemoet kunt gaan! Heeft u deze fietsroute afgelegd, dan zou het geweldig zijn als u een review achterlaat om te laten weten hoe het u bevallen is! Heeft u minder leuke ervaringen met deze fietsroute? Meld het dan gerust bij onze klantenservice zodat wij de kwaliteit van de route kunnen blijven verbeteren!

 7. Wat is het memory effect (geheugeneffect) van een batterij?

  Vraagt u zich af wat het memory effect (ook wel het ‘geheugeneffect’) van een batterij is? Of twijfelt u of uw elektrische fietsbatterij wellicht een verminderde capaciteit heeft gekregen door dit memory effect? In deze blog post vertellen we u alles over het memory effect en hoe u het beste met uw fietsbatterij om kunt gaan om te voorkomen dat het memory effect in uw e-bike batterij optreedt! Wanneer u op de juiste manier omgaat met uw elektrische fietsbatterij kan dat de levensduur van uw fietsbatterij zo veel mogelijk verlengen, zodat u het meeste uit uw fietsbatterij kunt halen!

  Inhoud: Memory effect van een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij Memory effect van een Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterij Memory effect van een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij Oorzaken van het memory effect/geheugeneffect van batterijen Hoe kan ik voorkomen dat het memory effect in mijn fietsaccu optreedt?

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPldhdCBpcyBoZXQgbWVtb3J5IGVmZmVjdCAoZ2VoZXVnZW5lZmZlY3QpIHZhbiBlZW4gYmF0dGVyaWo_PFwvc3Ryb25nPjxcL2gzPlxyXG48cD48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTAwMF94XzIzMDBfcHhfXzEuanBnIiwiYWx0IjoiYmF0dGVyeSIsIndpZHRoIjoiOTYyIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPldhdCBtZXJrIGlrIGFhbiBtaWpuIGJhdHRlcmlqIHdhbm5lZXIgZGV6ZSBsYXN0IGhlZWZ0IHZhbiBoZXQgbWVtb3J5IGVmZmVjdD88XC9zdHJvbmc:PFwvaDM: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMTIwMF94XzE1MDBfcHhfLmpwZyIsImFsdCI6ImFjdGllcmFkaXVzIGZpZXRzYWNjdSIsIndpZHRoIjoiOTYwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPk9udHdpa2tlbGluZyB2YW4gdmVyc2NoaWxsZW5kZSBiYXR0ZXJpanRlY2hub2xvZ2llXHUwMGVibjxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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:PFwvcD5cclxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PbnR3ZXJwX3pvbmRlcl90aXRlbF82Xy5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiI0ODAiLCJoZWlnaHQiOiIxMjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij

  Het memory-effect uit zich op verschillende manieren, afhankelijk van het batterijtype. Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen staan bekend om hun gevoeligheid voor het memory-effect, waarbij herhaaldelijk onvolledig ontladen en opladen kan leiden tot een verlies van capaciteit. Dit komt doordat kristallen zich kunnen vormen in delen van de batterij die niet volledig zijn ontladen/opgeladen. De delen van de batterij waar kristallen gevormd zijn nemen niet langer deel aan de scheikundige reactie in de batterij, waardoor de beschikbare energie beperkt wordt. Het is daarom belangrijk om NiCd-batterijen regelmatig volledig te ontladen om het memory-effect te voorkomen.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMV9fMi5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterij

  In Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen treedt het memory-effect ook duidelijk op. Echter zijn de Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen al wel veel minder gevoeldig voor het memory effect dan Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen. Het memory-effect verschijnt bij Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen net als bij Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen wanneer ze herhaaldelijk onvolledig ontladen en opgeladen worden. Dit kan vervolgens resulteren in een afname van de totale capaciteit van de batterij. Om het memory-effect bij NiMH-batterijen te minimaliseren, is het raadzaam om ze met regelmaat volledig te ontladen en om ze vervolgens weer volledig op te laden.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfM19fMS5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij

  Daarnaast kan het memory effect in een zeer beperkte mate ook voorkomen in een Lithium-Ion batterij. Voor lange tijd is er gedacht dat er in de Lithium-Ion batterij geen memory-effect (geheugeneffect) voorkomt en dat het memory-effect enkel een kenmerk van nikkel-cadmium- en nikkel-metaalhydridebatterijen was. Echter is er in de laatste 10 tot 15 jaar meerdere malen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de mogeliljkheid van een memory effect in Lithium-Ion batterijen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat er ook in Lithium-Ion batterijen een (zeer beperkt) memory effect waargenomen kan worden. Specifiek bij het gebruik van LiFePO4 als positieve elektrode (ook wel ‘kathode’) kan het memory-effect al na één onvolledige laadcyclus voorkomen. Niet alle Lithium-Ion batterijen maken onlosmakelijk gebruik van LiFePO4 als positieve elektrode, maar in veel gevallen wordt er toch voor deze of een vergelijkbare kathode gekozen omdat deze materialen relatief veilig en goedkoop beschikbaar zijn. Om het memory-effect bij een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij te minimaliseren kunt u uw Lithium-Ion batterij het beste regelmatig volledig ontladen en vervolgens volledig weer opladen. Wilt u meer weten over hoe een Lithium-Ion batterij exact werkt? Bekijk dan eens onze blog post over de werking van een Lithium-Ion batterij.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfNF9fMi5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Oorzaken van het memory effect/geheugeneffect van batterijen

  Het geheugeneffect bij batterijen wordt vaak veroorzaakt door de vorming van kristallen op de elektroden van de batterij. Wanneer een batterij herhaaldelijk slechts gedeeltelijk wordt ontladen en vervolgens weer gedeeltelijk wordt opgeladen, kunnen er onvolledige chemische reacties optreden aan de elektroden. Deze onvolledige reacties kunnen vervolgens resulteren in de vorming van kristallen. Deze kristallen kunnen de efficiëntie van de batterij verminderen door de beschikbare oppervlakte voor scheikundige reacties in de batterij te verkleinen. Als gevolg hiervan neemt de bruikbare capaciteit van de batterij af omdat er minder actief materiaal beschikbaar is om elektronen op te slaan en af te geven tijdens het laden en ontladen. Bovendien kunnen deze kristallen ook een barrière vormen voor ionenstromen tussen de elektrodes van de batterij, waardoor de interne weerstand toeneemt. Dit kan leiden tot hogere temperaturen in de batterijcellen en verminderde prestaties van de batterij. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de batterij een kortere levensduur en een lagere energie-efficiëntie krijgt.

   

  Hoe kan ik voorkomen dat het memory effect in mijn fietsbatterij optreedt?

  Allereerst zouden we nogmaals graag willen benadrukken dat het memory effect nauwelijks en in zeer beperkte mate voorkomt bij Lithium-Ion batterij’s. Aangezien de meeste fietsbatterij’s gebruikmaken van Lithium-Ion technologie hoeft u dus niet direct bang te zijn dat er een memory effect op zal treden in uw e-bike batterij. Echter wanneer u over een elektrische fiets beschikt met een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij, dan is het vaak wel raadzaam om uw batterij bewust te beschermen voor een mogelijk memory effect. Stelt u zich even voor dat u een elektrische fiets met een Nikkel-Cadmium batterij heeft en dat u uw fiets na een korte rit terug in de garage aan de oplader aansluit. In plaats van de batterij volledig te ontladen, heeft de batterij nog een aanzienlijke lading over. Wanneer u vervolgens meestal besluit om de fiets op te laden zonder deze volledig leeg te rijden, kan dit na enkele oplaadcycli resulteren in het optreden van het geheugeneffect in uw fietsbatterij.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:PFwvYT48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI:IGt1bm5lbiBraWprZW4uPFwvc3Bhbj48XC9wPiI-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMTIwMF94XzE1MDBfcHhfMV8uanBnIiwiYWx0IjoiZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6Ijk2MCIsImhlaWdodCI6IjEyMDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Hopelijk heeft deze blog post u voldoende geïnformeerd over het memory effect van batterijen. Heeft u nog vragen over het memory effect, of wilt u graag meer informatie over hoe u uw fietsbatterij het beste kunt opladen? Neemt u dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Zij helpen u namelijk graag!

 8. Duurzame Mobiliteit in de Stad: De Rol van E-Bikes in het Verminderen van CO2-Uitstoot

  In een tijd waarin de druk op het milieu toeneemt en de roep om duurzame oplossingen steeds luider klinkt, wordt de elektrische fiets steeds vaker gezien als een belangrijk middel om duurzame mobiliteit te bevorderen en de CO2-uitstoot te verminderen. Vooral in stedelijke gebieden kan de elektrische fiets een cruciale rol spelen in het verminderen van autoverkeer, dankzij de kleinere afstanden die in dichtbevolkte steden worden afgelegd in vergelijking met landelijke gebieden. Wist u bijvoorbeeld dat de elektrische fiets tegenwoordig op sommige plekken als openbaar vervoersmiddel wordt aangeboden? In deze blog vertellen we u meer over de rol van de elektrische fiets in de transitie naar duurzame mobiliteit en verminderde milieuvervuiling.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz5XYXQgaXMgZHV1cnphbWUgbW9iaWxpdGVpdD88XC9oMz5cclxuPHA: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" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9OTS1Nb2JpbGl0ZWl0c2h1YnMtLWV6Z2lmLmNvbS13ZWJwLXRvLWpwZy1jb252ZXJ0ZXIuanBnIiwiYWx0Ijoic3VzdGFpbmFibGUgbW9iaWxpdHkiLCJ3aWR0aCI6IjY3NSIsImhlaWdodCI6IjU0MCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPldhYXJvbSBpcyBlZW4gdHJhbnNpdGllIG5hYXIgZHV1cnphbWUgbW9iaWxpdGVpdCBiZWxhbmdyaWprPzxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8xOTAyMThfTU9CSUxJVEVJVC1pbmZvZ3JhcGhpYy1wcmFhdHBsYWF0LURFRl9UMTUwZHBpUkdCLXpvbmRlci10ZWtzdC5qcGciLCJhbHQiOiJzdXN0YWluYWJsZSBtb2JpbGl0eSIsIndpZHRoIjoiMTM0NSIsImhlaWdodCI6IjEwMTIifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPkhvZSBkdXVyemFhbSB6aWpuIHZlcnNjaGlsbGVuZGUgdmVydm9lcnNtaWRkZWxlbj88XC9zdHJvbmc:PFwvaDM: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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC91cmJhbi10cmFuc3BvcnRzLWJ1cy10YXhpLXBvbGljZS1jYXItcGFzc2VuZ2VyLWNhci12YW4tdHJ1Y2stdHJhaW4tZmxhdC10cmFuc3BvcnRhdGlvbi1wdWJsaWMtdmVoaWNsZS1jaXR5LXRyYW5zcG9ydC1zZXQtdmVjdG9yLmpwZyIsImFsdCI6InN1c3RhaW5hYmxlIG1vYmlsaXR5Iiwid2lkdGgiOiIxMTI3IiwiaGVpZ2h0IjoiOTgwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  CO2-uitstoot van verschillende vervoersmiddelen CO2-neutrale vervoersmiddelen (exclusief uitstoot door opwekking van elektriciteit)

  Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van duurzame vervoersmiddelen zoals (elektrische) fietsen, elektrische snorfietsen/bromfietsen, en het openbaar vervoer een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot. Reguliere fietsen, elektrische fietsen, elektrische snorfietsen/bromfietsen, en volledig elektrische auto’s zijn geheel CO2-neutraal. Tenminste, deze vervoersmiddelen zijn allen CO2-neutraal enkel en alleen wanneer je geen rekening houdt met de uitstoot van schadelijke stoffen die veroorzaakt wordt door het opwekken van de elektriciteit.

   

  Gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer per passagier (inclusief uitstoot door opwekking van elektriciteit)

  Wanneer we wel rekening houden met de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door het opwekken van de elektrische energie om verschillende vervoersmiddelen aan te drijven, dan is enkel en alleen de reguliere fiets CO2-neutraal, omdat deze geen elektriciteit verbruikt. Een elektrische fiets is dan het meest milieuvriendelijke alternatief met een uitstoot van slechts 3 gram CO2 per kilometer. Dit is heel erg weinig, zeker wanneer u bedenkt dat een elektrische scooter gemiddeld al 15 gram en een elektrische auto gemiddeld al 53 gram CO2 per kilometer per passagier verbruikt. Een stuk vervuilender dan de vervoersmiddelen die volledig aangedreven worden door elektriciteit en/of spierkracht zijn de voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor, zoals bijvoorbeeld een snorfiets/bromfiets die loopt op benzine. Een bromfiets die loopt op benzine stoot gemiddeld iedere kilometer 75 gram CO2 uit per passagier. Naast de snorfiets/bromfiets zijn er natuurlijk nog veel meer vervoersmiddelen die veel CO2 uitstoten. Een vervoersmiddel dat gemiddeld nog meer uitstoot is bijvoorbeeld de hybride auto die gebruik maakt van een elektrische aandrijving als toevoeging op een traditionele verbrandingsmotor. Deze hybride auto’s zijn niet altijd even duurzaam als men van een auto met een elektrische aandrijving zou verwachten. Gemiddeld stoot een hybride auto met een aandrijving op basis van benzine en elektriciteit iedere kilometer 110 gram CO2 per passagier uit. Hier kan wel op aangemerkt worden dat de uitstoot van schadelijke stoffen sterk variëreert tussen verschillende soorten hybride auto’s. Nog vervuilender zijn auto’s die volledig aangedreven worden door een traditionele verbrandingsmotor. Gemiddeld stoot een dieselauto maar liefst 131 gram CO2 en een benzineauto zelfs 149 gram CO2 per passagier per kilometer uit. 

   

  Gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer per passagier in het Openbaar Vervoer (inclusief uitstoot door opwekking van elektriciteit)

  Vaak wordt er naar het openbaar vervoer verwezen als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor reizen met een eigen auto, maar is het openbaar vervoer nou daadwerkelijk zo duurzaam en milieuvriendelijk? Het openbaar vervoer maakt op dit moment nog vooral gebruik van traditionele verbrandingsmotoren op basis van het verbruik van fossiele brandstoffen. Echter is de CO2-uitstoot per passagier per kilometer in het openbaar vervoer toch relatief klein wanneer men deze vergelijkt met de CO2 die uitgestoten zou worden als passagiers zich ieder met een eigen auto zouden verplaatsen. Gemiddeld worden er per passagier iedere kilometer door de metro, de tram, en de bus respectievelijk 43, 65 en 117 gram CO2 uitgestoten. Hierbij gaat men uit van een gemiddelde bezetting van ieder vervoersmiddel. Vergeleken met de gemiddelde uitstoot die een auto op diesel (131 gram CO2) of een auto op benzine (149 gram CO2) per passagier iedere kilometer veroorzaakt, lijkt het openbaar vervoer dus wel degelijk een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief te zijn. Bovendien worden er ook steeds meer duurzame elektrische vervoersmiddelen ingezet in het openbaar vervoer zoals bijvoorbeeld de elektrische lijnbus. Echter zal het openbaar vervoer nooit zo duurzaam worden als het vervoer op een reguliere of elektrische fiets.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPkNpcmN1bGFyaXRlaXQsIEhlcmJydWlrYmFhcmhlaWQsIGVuIER1dXJ6YWFtaGVpZCB2YW4gR3JvbmRzdG9mZmVuIGVuIFByb2R1Y3RpZXByb2Nlc3NlbjxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaXRlbC5qcGciLCJhbHQiOiJDaXJjdWxhciBFY29ub215IGUtYmlrZSIsIndpZHRoIjoiMjUwMCIsImhlaWdodCI6IjI1MDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Daarnaast kunnen elektrische fietsen als duurzaam alternatief gezien worden. Ondanks dat zij gebruik maken van batterijen, zijn de effecten op het milieu relatief klein doordat er simpelweg maar heel weinig batterijen nodig zijn, zeker wanneer je de batterijen van een elektrische fiets vergelijkt met een elektrische scooter of zelfs een elektrische auto. Dit komt doordat de elektrische fiets ook gedeeltelijk aangedreven wordt door spierkracht, waardoor er minder energie gevraagd wordt van de fietsaccu. Daarnaast maken e-bike accu’s tegenwoordig meestal gebruik van Lithium-Ion (Li-Ion) batterijtechnologie, wat al veel milieuvriendelijker is dan vele voorgaande batterijtechnologieën. Tot slot zijn de andere grondstoffen van een elektrische fiets zoals staal en rubber over het algemeen gemakkelijk te recyclen. Naast de reguliere fiets, is de elektrische fiets daarom een van de meest duurzame vervoersmiddelen. Het is dan ook niet verrassend dat er steeds meer vraag naar elektrische fietsen is, zeker nadat de elektrische fiets zich sterk ontwikkeld heeft door de jaren heen.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPkR1dXJ6YW1lIG1vYmlsaXRlaXQgZW4gZGUgZXZvbHV0aWUgdmFuIGUtYmlrZSBhY2N1dGVjaG5vbG9naWU8XC9zdHJvbmc:PFwvaDM:XHJcbjxwPjxzcGFuIHN0eWxlPVwiZm9udC13ZWlnaHQ6IDQwMDtcIj5EZSBvcGtvbXN0IHZhbiBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0c2VuIGhlZWZ0IGluIGRlIGxhYXRzdGUgamFyZW4gbmlldCBhbGxlZW4gZ2VsZWlkIHRvdCBlZW4gdmVybWluZGVyZGUgYWZoYW5rZWxpamtoZWlkIHZhbiBhdXRvJ3MsIG1hYXIgZHJhYWd0IG9vayBiaWogYWFuIGVlbiBhY3RpZXZlcmUgbGV2ZW5zc3RpamwgZW4gZWVuIHZlcm1pbmRlcmluZyB2YW4gc2NoYWRlbGlqa2Ugc3RvZmZlbiBpbiBkZSBsdWNodC4gRWVuIGNydWNpYWFsIG9uZGVyZGVlbCB2YW4gZGV6ZSBtYXJrdG9udHdpa2tlbGluZyBpcyBkZSB2ZXJiZXRlcmRlIGFjY3V0ZWNobm9sb2dpZSBlbiBkZSBncm9laWVuZGUgdnJhYWcgbmFhciBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0c2VuLiBEb29yIGRlIGphcmVuIGhlZW4gemlqbiBkZSBjYXBhY2l0ZWl0LCBhY3RpZXJhZGl1cywgZW4gbGV2ZW5zZHV1ciB2YW4gbW9kZXJuZSBhY2N1J3Mgc3RlcmsgdmVyYmV0ZXJkIHdhYXJkb29yIG5pZXQgYWxsZWVuIGRlIGdlbWlkZGVsZGUgcHJlc3RhdGllIG1hYXIgb29rIGRlIGVmZmljaVx1MDBlYm50aWUgdmFuIGUtYmlrZXMgdG9lbmVlbXQuIE1ldCBlZW4gZ3JvdGVyZSBhY3RpZXJhZGl1cywgdmVyc25lbGQgb3BsYWFkcHJvY2VzIGVuIGxhbmdlcmUgbGV2ZW5zZHV1ciB2YW4gZGUgYWNjdSwgemlqbiBlLWJpa2VzIGVlbiBub2cgYWFudHJla2tlbGlqa2tlciBtaWxpZXV2cmllbmRlbGlqayBhbHRlcm5hdGllZiBnZXdvcmRlbiB2b29yIGNvbnZlbnRpb25lbGUgdm9lcnR1aWdlbi4gRGUgTGl0aGl1bS1Jb24gYmF0dGVyaWplbiB2YW4gdGVnZW53b29yZGlnIHppam4gZWVuIHN0dWsgZHV1cnphbWVyLCB3YWFyZG9vciBkZSB2ZXJ2dWlsaW5nIHZhbiBkZSBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0cyB2ZXJ3YWFybG9vc2JhYXIga2xlaW4gaXMsIHpla2VyIHdhbm5lZXIgamUgZGV6ZSB2ZXJnZWxpamt0IG1ldCB2b2VydHVpZ2VuIGRpZSBiZXNjaGlra2VuIG92ZXIgZWVuIHZlcmJyYW5kaW5nc21vdG9yLCB6b2FscyBkZSBtZWVzdGUgc25vcmZpZXRzZW4sIGJyb21maWV0c2VuLCBtb3RvcmZpZXRzZW4gZW4gYXV0b1x1MjAxOXMuPFwvc3Bhbj48XC9wPiI-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaXRlbF8yXy5qcGciLCJhbHQiOiJDaXJjdWxhciBFY29ub215IGUtYmlrZSIsIndpZHRoIjoiMjUwMCIsImhlaWdodCI6IjI1MDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPkRlIHJvbCB2YW4gZS1iaWtlcyBpbiBoZXQgdmVybWluZGVyZW4gdmFuIENPMi11aXRzdG9vdDxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lYmlrZS5qcGciLCJhbHQiOiJDaXJjdWxhciBFY29ub215IGUtYmlrZSIsIndpZHRoIjoiNjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNDAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Innovaties in het openbaar vervoer: de opkomst van de OV-ebike

  Naast de opkomst van e-bikes in de particuliere sector, zijn er ook innovaties op het gebied van openbaar vervoer. Van 2009 tot en met 2014 werden er al eens elektrische fietsen verhuurd door NS bij verschillende stationslocaties. Echter werden deze destijds erg weinig verhuurd en om deze reden werd het project stopgezet toen de elektrische fietsen in 2014 aan vervanging toe waren. Acht jaar later, nadat de marktvraag naar elektrische fietsen flink toegenomen was en nadat de elektrische fiets verschillende innovatieve ontwikkelingen doorgemaakt had, werd de e-bike voor het eerst weer als openbaar vervoersmiddel aangeboden door NS. Deze herintroductie van de elektrische fiets als openbaar vervoersmiddel in 2022 was een groot succes. Tegenwoordig wordt de OV-ebike dan ook nog altijd aangeboden als een handig en duurzaam alternatief voor traditionele vervoersmiddelen bij station Driebergen-Zeist, Arnhem Centraal, Groningen, en Maastricht.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPkdlem9uZGhlaWRzdm9vcmRlbGVuIHZhbiBkZSBFbGVrdHJpc2NoZSBGaWV0czxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9nZXpvbmRoZWlkX2UtYmlrZS5qcGciLCJhbHQiOiJDaXJjdWxhciBFY29ub215IGUtYmlrZSIsIndpZHRoIjoiODA0IiwiaGVpZ2h0IjoiNTM2In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Conclusie: een veelbelovende toekomst voor elektrische fietsen in de transitie naar duurzame mobiliteit

  De evolutie van e-bike accutechnologieën en de groeiende erkenning van de voordelen van duurzame mobiliteit hebben geleid tot een veelbelovende toekomst voor de elektrische fiets. De elektrische fiets kan hierbij een rol spelen in de transitie naar stedelijke mobiliteit die efficiënt, schoon en milieuvriendelijk is. Door het stimuleren van het gebruik van e-bikes, zowel in particulier bezit als in het openbaar vervoer, kunnen steden wereldwijd streven naar een schonere en groenere toekomst voor alle inwoners.

 9. E-bike keuzehulp: Welke elektrische fiets past bij mij?

  Bent u van plan om een elektrische fiets aan te schaffen, maar weet u misschien niet precies welk type elektrische fiets de juiste voor u is? Dan bent u hier op de juiste plek! In deze blog post vertellen we u meer over de verschillende typen elektrische fietsen die u in overweging kunt nemen. Elk van deze diverse typen elektrische fietsen zijn namelijk ontworpen om aan verschillende specifieke behoeften te voldoen. In deze uitgebreide gids vertellen we u daarom welke e-bike typen geschikt zijn voor welke doeleinden, om u zo op deze manier verder te helpen de fiets te vinden die perfect bij u past!

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPjEuIEVsZWt0cmlzY2hlIFN0YWRzZmlldHNlbiAoVXJiYW4gRS1iaWtlcyk8XC9zdHJvbmc:PFwvaDM:XG48cD5IZXQgYWxsZXJlZXJzdGUgdHlwZSBlLWJpa2UgZGllIHdlIGhpZXIgYmVzcHJla2VuIGlzIGRlIGVsZWt0cmlzY2hlIHN0YWRzZmlldHMuIERpdCBpcyBlZW4gdmFuIGRlIGJla2VuZHN0ZSBzb29ydGVuIGVsZWt0cmlzY2hlIGZpZXRzIGRpZSBiaWpuYSBpZWRlcmVlbiB3ZWxlZW5zIHRlZ2Vua29tdC4gRWxla3RyaXNjaGUgc3RhZHNmaWV0c2VuLCBvb2sgd2VsIGJla2VuZCBhbHMgXHUyMDE4XHUyMDE5dXJiYW4gZS1iaWtlc1x1MjAxOVx1MjAxOSwgemlqbiBvbnR3b3JwZW4gbWV0IGhldCBvb2cgb3AgaGV0IGRhZ2VsaWprc2Ugd29vbi13ZXJrdmVya2VlciBlbiBoZXQgbmF2aWdlcmVuIGRvb3Igc3RlZGVsaWprZSBvbWdldmluZ2VuLiBaZSB6aWpuIHZvb3J6aWVuIHZhbiBjb21mb3J0YWJlbGUgZnJhbWVzLCBlcmdvbm9taXNjaGUgeml0aG91ZGluZ2VuIGVuIGhhbmRpZ2UgZXh0cmEncyB6b2FscyBnZVx1MDBlZm50ZWdyZWVyZGUgYmFnYWdlZHJhZ2VycyBlbiBrcmFjaHRpZ2UgdmVybGljaHRpbmcgdm9vciBtYXhpbWFsZSB2ZWlsaWdoZWlkIGVuIGdlbWFrLCB6ZWxmcyBpbiBkcnVra2Ugc3RhZHNzdHJhdGVuLiBPdmVyIGhldCBhbGdlbWVlbiB6aWpuIGRlIGVsZWt0cmlzY2hlIHN0YWRzZmlldHNlbiBuaWV0IGFsdGlqZCBpbiBzdGFhdCBvbSB6ZWVyIGdyb3RlIGFmc3RhbmRlbiBhZiB0ZSBsZWdnZW4sIGFhbmdlemllbiBkaXQgdmFhayBvb2sgbmlldCB2ZXJlaXN0IHdvcmR0IHZvb3IgZGFnZWxpamtzIGZpZXRzdmVya2VlciBiaW5uZW4gZGUgc3RhZC4gV2FubmVlciB1IHRvY2ggZ3JhYWcgb3AgcmVjcmVhdGlldmUgd2lqemUgZ3JvdGUgYWZzdGFuZGVuIGFmbGVndCBtZXQgdXcgZWxla3RyaXNjaGUgZmlldHMsIGRhbiBpcyBoZXQgbWlzc2NoaWVuIGFhbiB0ZSByYWRlbiBvbSBlZW5zIHRlIGtpamtlbiBuYWFyIGVlbiBlbGVrdHJpc2NoZSB0cmVra2luZ2ZpZXRzLjxcL3A:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZS1zdGFkc2ZpZXRzLmpwZyIsImFsdCI6ImVsZWt0cmlzY2hlLXN0YWRzZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6IjEyMDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8xMjgwX0FCdjFQcDF2Y0dTMS5wbmciLCJhbHQiOiJlbGVrdHJpc2NoZS10cmVra2luZ2ZpZXRzIiwid2lkdGgiOiIxMjgwIiwiaGVpZ2h0IjoiOTA1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz4zLiBFbGVrdHJpc2NoZSBNb3VudGFpbmJpa2VzIChPZmYtUm9hZCBFLUJpa2VzXC8gRS1Nb3VudGFpbmJpa2VzKTxcL2gzPlxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZS1tb3VudGFpbmJpa2UuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtbW91bnRhaW5iaWtlIiwid2lkdGgiOiIxNTgyIiwiaGVpZ2h0IjoiODU3In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz40LiBFbGVrdHJpc2NoZSBWb3V3ZmlldHNlbiAoRm9sZGluZyBFLWJpa2VzKTxcL2gzPlxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZV92b3V3ZmlldHMucG5nIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtdm91d2ZpZXRzIiwid2lkdGgiOiIxNTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTA2MSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz41LiBTcGVlZCBQZWRlbGVjcyAoU3BlZWQgRS1CaWtlKTxcL2gzPlxuPHA: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9zcGVlZC1wZWRlbGVjLWdhemVsbGUtbWVkZW8tc3BlZWQuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtc3BlZWQtcGVkZWxlYyIsIndpZHRoIjoiOTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC91cmJhbi1hcnJvdy1mYW1pbHktcGVyZm9ybWFuY2UtZXNzZW50aWFsLWVsZWt0cmlzY2hlLWJha2ZpZXRzLWJlczMtendhcnQuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtYmFrZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6IjkyOCIsImhlaWdodCI6IjEyMDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz43LiBFbGVrdHJpc2NoZSBGYXRiaWtlczxcL2gzPlxuPHA: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PdXhpLVY4LUZhdGJpa2UtQnJ1aW4tZmF0YmlrZXNrb3Blbl9ubC1lemdpZi5jb20td2VicC10by1qcGctY29udmVydGVyLmpwZyIsImFsdCI6ImVsZWt0cmlzY2hlLXNwZWVkLXBlZGVsZWMiLCJ3aWR0aCI6IjEwMDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz44LiBFbGVrdHJpc2NoZSBSYWNlZmlldHNlbjxcL2gzPlxuPHA: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8wMy1DQU5OT05EQUxFLVN5bmFwc2VOZW9BbF8xX0JMSy5qcGciLCJhbHQiOiJlbGVrdHJpc2NoZS1iYWtmaWV0cyIsIndpZHRoIjoiMTkyMCIsImhlaWdodCI6IjExNTMifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  Conclusie: Welke e-bike is de juiste voor mij?

  Zoals we in deze blog besproken hebben zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten elektrische fietsen die ieder ook weer voor andere doeleinden bedoeld zijn. Het vinden van de perfecte elektrische fiets hangt dan ook af van uw individuele behoeften, voorkeuren en rijstijl. Of u nu op zoek bent naar een comfortabele stadsfiets voor dagelijks gebruik, een veelzijdige trekkingfiets voor avontuurlijke tochten, of een krachtige E-mountainbike of fatbike voor het verkennen van ruige terreinen, er is altijd een elektrische fiets die perfect bij u past. Hopelijk hebben we u in deze blog goed kunnen informeren over de kenmerken, voordelen, en nadelen van ieder type elektrische fiets. Wij zouden u in ieder geval aanraden om onder andere de zithouding, het type banden, de aandrijving, en de accucapaciteit van een elektrische fiets in overweging te nemen wanneer u een nieuwe elektrische fiets wilt kopen.

  Heeft u nog vragen, of twijfelt u of het misschien nog rendabel zou zijn om uw oude fietsaccu te vervangen zodat u nog geen nieuwe e-bike hoeft aan te schaffen? Neemt u dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Zij helpen u namelijk graag!

Product is toegevoegd aan jouw winkelwagen

Subtotaal van jouw bestelling

Bestel nu! Bekijk winkelwagen magnaicons/cart