magnaicons/hamburger

Menu

Verlanglijst

Blog

Welkom op onze blogpagina! Kom hier alles te weten over e-bikes en hoe u uw elektrische fiets en fietsaccu het beste kunt onderhouden, of laat u inspireren door de vele mooie fietsroutes in zowel Nederland als in het buitenland.

Uitgelichte berichten

De belangrijkste fietsaccu termen zoals Wattuur en ampère: een simpele uitleg!

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe fietsaccu, lader of elektrische fiets dan komt u al gauw termen tegen die u wellicht niet veel zeggen. Denk bijvoorbeeld aan Watturen, ampère en capaciteit. De betekenis weten van deze termen kan u zeker helpen bij het kiezen van de juiste accu of lader voor uw elektrische fiets! In deze blog leggen we u precies uit wat de verschillende termen betekenen, hoe ze verschillen en waarom ze belangrijk zijn voor het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu.  

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9TG56a3lBN285WE0mdD0xMnMi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XYXRlcnNjaGFkZV92b29ya29tZW5fLnBuZyIsImFsdCI6IllvdVR1YmUiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

 

Wat is de gemiddelde actieradius van een e-bike?

Weet u wat de actieradius van een elektrische fiets is? Wilt u weten welke actieradius u kunt behalen met uw fietsaccu? Of bent u miscchien op zoek naar nieuwe manieren om alles uit uw elektrische fiets te halen? Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat het begrip actieradius exact inhoudt. Ook zijn veel mensen er niet van op de hoogte dat u de actieradius van een fietsaccu zelf zeer gemakkelijk in grote lijnen kunt inschatten. Daarnaast heeft u als gebruiker van een elektrische fiets zelf ook invloed op de actieradius van uw elektrische fiets. De antwoorden op al deze vragen en meer vindt u in deze blog! 

In het kort: De actieradius van een e-bike geeft aan hoe ver je kunt fietsen op een volle accu. Gemiddeld kunt u 12 tot 14 kilometer fietsen per 100Wh. Factoren zoals terrein, gewicht en ondersteuningsniveau spelen ook een rol. Voor precieze berekeningen is de Bosch Actieradius Calculator beschikbaar.

 

Wat betekent actieradius bij een elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets beschrijft het bereik dat deze elektrische fiets kan afleggen met een volledig opgeladen fietsaccu. De actieradius vertelt u dus iets meer over hoe ver u kunt fietsen met een volle accu. Verder geldt dat een fietsaccu met een grotere capaciteit voor een grotere actieradius zorgt. Deze capaciteit wordt gemeten in Ampère-uur (Ah) en u kunt de capaciteit van uw fietsaccu doorgaans terugvinden op het label van uw accu.

 

Actieradius Elektrische Fiets afhankelijk van verschillende factoren

Over het algemeen is het moeilijk om aan te geven hoeveel de actieradius van een elektrische fiets gaat zijn met een bepaalde fietsaccu. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende factoren die invloed uit kunnen oefenen op de actieradius van uw e-bike. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze factoren en over het begrip actieradius. Belangrijk om te weten is dat er niet zoiets is als een exacte actieradius die u behaalt met een fietsaccu met een bepaald vermogen.

Ook is het erg belangrijk om in te schatten welke actieradius u nodig heeft. Wanneer u een accu elektrische fiets kiest, is het natuurlijk wel handig als deze fietsaccu ook voldoende capaciteit biedt om in uw fiets behoeften te voorzien. Over het algemeen geldt dat een goedkope fiets accu een lagere capaciteit heeft dan een duurdere fiets accu. U betaalt vaak meer voor een hogere capaciteit waar u langer mee kunt fietsen. Als u zich afvraagt: ''Wat kost een accu voor een elektrische fiets?'', dan is het antwoord vooral erg afhankelijk van het specifieke fietsaccu model dat u zoekt, maar daarnaast heeft ook de accu capaciteit een grote invloed op de prijs van een fietsaccu. Het willen behalen van een zo groot mogelijke actieradius is hierachter dan ook een grote drijfveer.

 

Wat bepaalt de actieradius van een elektrische fiets?

Voornamelijk de capaciteit van een fietsaccu bepaalt hoe groot de actieradius van een elektrische fiets is. Hoe hoger de capaciteit van een fietsaccu, hoe meer kilometers men met een volle accu af kan leggen. Oftewel, een hogere capaciteit fietsaccu leidt tot een hogere actieradius.

De meeste fietsaccu's zijn van het type fiets accu 36V. Dit betekent dat ze een spanning hebben van 36 Volt en wanneer je deze spanning vermenigvuldigt met de capaciteit van de fietsaccu dan krijg je het totale vermogen van de fietsaccu. Dit totale vermogen in Wh (Wattuur) geeft aan hoeveel energie de fietsaccu kan leveren. Bovendien geldt dat hoe meer energie de fietsaccu kan leveren, hoe groter de actieradius van de elektrische fiets is. Echter zijn bijna alle fietsaccu's van het type fiets accu 36V, waar de capaciteit in Ah wel degelijk veel variëert tussen verschillende fietsaccu's. Het is daarom dat men kijkt naar de capaciteit van een fiets accu om de gemiddelde actieradius van de accu te bepalen.

Er zijn enkele fietsaccu's met een spanning van 24 Volt. Deze 24V accu's behalen een minder grote actieradius dan een 36V accu met precies dezelfde capaciteit, omdat deze over een lager totaal vermogen beschikken. Denkt u dat uw elektrische fiets een 24V accu bevat, dan zou u er rekening mee kunnen houden dat de werkelijke actieradius van uw fiets wellicht lager uitvalt dan die van een elektrische fiets die een 36V accu heeft met dezelfde capaciteit. Hoewel er enkele fietsaccu's zijn met een spanning van 24 Volt, zijn deze fietsaccu's wel een uitzondering op de regel. De kans is dus erg klein dat uw fietsaccu daadwerkelijk een 24V accu betreft.

Naast het totale vermogen dat vooral bepaalt wordt door de capaciteit van uw fietsaccu, zijn er echter nog zeer veel verschillende factoren die de actieradius van uw elektrische fiets beïnvloeden. We hebben het hier dan vooral over externe factoren die de fietsaccu. Hieronder vindt u meer informatie over de externe factoren die van invloed zijn op de actieradius van uw e-bike. Vervolgens vindt u helemaal onderaan deze pagina ook hoe u een schatting kunt maken van uw gemiddelde actieradius.

 

Het verschil in actieradius tussen originele en compatible accu’s

De compatible accu is als u kijkt naar actieradius/prijs verhouding beter dan de originele accu’s. De compatible accu’s zijn namelijk vaak goedkoper, terwijl zij ook nog eens een betere actieradius bieden. Als u meer wilt weten over het verschil tussen originele en compatible accu’s, raden wij u aan om de volgende blog te lezen: Vervangende of originele fietsaccu?

 

Er zijn veel factoren van invloed op de actieradius van je elektrische fietsaccu. Let wanneer u de volgende keer op weg gaat goed op de volgende tips om zover mogelijk te kunnen fietsen.

Ben spaarzaam met de ondersteuningsniveausDe eco ondersteuningsstand gebruik een stuk minder energie dan de turbo modus. Dit kan wel tot tientallen kilometers verschillen. Opstartfrequentie beperkenProbeer om lange stukken te rijden, zonder dat u de hele tijd moet remmen. Hoe vaker u moet remmen of stil moet staan, hoe minder zuinig de accu benut wordt. Schakelen en snelheidProbeer zo efficiënt mogelijk te schakelen. Rijd weg in een lage versnelling en schakel op wanneer u hogere snelheden bereikt. Probeer zelf zoveel mogelijk mee te trappenHoe sneller u uw trappers rond laat gaan, hoe verder u kunt fietsen met uw fietsaccu. Als u weinig mee trapt zal er namelijk meer energie nodig zijn om dezelfde snelheid te kunnen fietsen. Neem zo weinig mogelijk spullen meeHoe meer gewicht er op de fiets zit, hoe meer moeite de accu moet doen om zich voort te bewegen. Probeer daarom het totaalgewicht te beperken. Terrein en ondergrondHet terrein en de ondergrond waar u op fietst maakt ook verschil in uw actieradius. Bergop of op een zandweg verbruikt de accu meer energie dan op een vlakke en geasfalteerde weg. Let op uw bandenspanningOm de e-bike actieradius te verhogen, is het belangrijk dat u met de hoogst mogelijke bandenspanning rijdt. 

Bron: Bosch

Ondanks dat er erg veel externe factoren zijn die de actieradius elektrische fiets sterk kan beïnvloeden. Kan men wel spreken over een gemiddelde actieradius die men kan behalen met fietsaccu’s van een bepaald vermogen. U vindt hieronder meer informatie over de gemiddelde actieradius die u kunt behalen met verschillende capaciteiten fietsaccu’s.

 

Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee

Gemiddeld kunt u ongeveer 12 tot 14 kilometer fietsen voor elke 100Wh vermogen die u uit uw fietsaccu haalt. Een elektrische fiets met een 500Wh fietsaccu behaalt dus een actieradius van ongeveer 60 tot 70 kilometer als de accu volledig opgeladen is. Hieronder vindt u de gemiddelde actieradius voor fietsaccu’s met verschillende vermogens:

Actieradius elektrische fiets berekenen

U kunt het vermogen van uw fietsaccu in Wh (Wattuur) berekenen door het Voltage van uw accu te vermenigvuldigen met de capaciteit van uw accu in Ah (Ampère-uur). Wanneer u dit vermogen in Wh vervolgens deelt door 100 en vervolgens vermenigvuldigt met 13 dan krijgt u de gemiddelde actieradius die u kunt behalen met uw specifieke fietsaccu. Deze gemiddelde actieradius geldt bij gematigde eigen inspanning. Wanneer u zelf meer kracht uitoefent en u een lagere trapondersteuning gebruikt, kunt u wellicht een veel hogere actieradius behalen.

 

Bosch Actieradius Calculator

Naast de bovenstaande manier om uw actieradius te berekenen is er ook nog een geavanceerde tool beschikbaar om dit te berekenen, namelijk de Bosch Actieradius Calculator.

De Bosch Actieradius Calculator is een slimme tool die gebruikers van elektrische fietsen helpt te kijken welke afstand zij kunnen afleggen met hun elektrische fiets. Zo kunt u uw fietsrit gemakkelijk plannen en kunt u het maximale uit uw elektrische fiets halen. Deze calculator maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en real-time gegevens om een nauwkeurige schatting te geven van de hoeveelheid energie die beschikbaar is voor een bepaalde rit, evenals de geschatte reistijd en laadstops.

Een van de unieke kenmerken van de Bosch Actieradius Calculator is de mogelijkheid om rekening te houden met verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de actieradius van een elektrisch voertuig. Dit omvat niet alleen de huidige staat van de batterij, maar ook externe factoren zoals het weer, de temperatuur, de topografie van de route en het rijgedrag van de bestuurder. Door al deze gegevens in overweging te nemen, kan de calculator een zeer nauwkeurige voorspelling doen van hoe ver een elektrische fiets kan fietsen, voordat hij moet worden opgeladen.

Bron: Bosch

Recente berichten

 1. E-bike keuzehulp: Welke elektrische fiets past bij mij?

  Bent u van plan om een elektrische fiets aan te schaffen, maar weet u misschien niet precies welk type elektrische fiets de juiste voor u is? Dan bent u hier op de juiste plek! In deze blog post vertellen we u meer over de verschillende typen elektrische fietsen die u in overweging kunt nemen. Elk van deze diverse typen elektrische fietsen zijn namelijk ontworpen om aan verschillende specifieke behoeften te voldoen. In deze uitgebreide gids vertellen we u daarom welke e-bike typen geschikt zijn voor welke doeleinden, om u zo op deze manier verder te helpen de fiets te vinden die perfect bij u past!

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPjEuIEVsZWt0cmlzY2hlIFN0YWRzZmlldHNlbiAoVXJiYW4gRS1iaWtlcyk8XC9zdHJvbmc:PFwvaDM: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZS1zdGFkc2ZpZXRzLmpwZyIsImFsdCI6ImVsZWt0cmlzY2hlLXN0YWRzZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6IjEyMDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8xMjgwX0FCdjFQcDF2Y0dTMS5wbmciLCJhbHQiOiJlbGVrdHJpc2NoZS10cmVra2luZ2ZpZXRzIiwid2lkdGgiOiIxMjgwIiwiaGVpZ2h0IjoiOTA1In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz4zLiBFbGVrdHJpc2NoZSBNb3VudGFpbmJpa2VzIChPZmYtUm9hZCBFLUJpa2VzXC8gRS1Nb3VudGFpbmJpa2VzKTxcL2gzPlxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZS1tb3VudGFpbmJpa2UuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtbW91bnRhaW5iaWtlIiwid2lkdGgiOiIxNTgyIiwiaGVpZ2h0IjoiODU3In0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz40LiBFbGVrdHJpc2NoZSBWb3V3ZmlldHNlbiAoRm9sZGluZyBFLWJpa2VzKTxcL2gzPlxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9lbGVrdHJpc2NoZV92b3V3ZmlldHMucG5nIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtdm91d2ZpZXRzIiwid2lkdGgiOiIxNTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTA2MSJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz41LiBTcGVlZCBQZWRlbGVjcyAoU3BlZWQgRS1CaWtlKTxcL2gzPlxuPHA: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9zcGVlZC1wZWRlbGVjLWdhemVsbGUtbWVkZW8tc3BlZWQuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtc3BlZWQtcGVkZWxlYyIsIndpZHRoIjoiOTAwIiwiaGVpZ2h0IjoiNjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC91cmJhbi1hcnJvdy1mYW1pbHktcGVyZm9ybWFuY2UtZXNzZW50aWFsLWVsZWt0cmlzY2hlLWJha2ZpZXRzLWJlczMtendhcnQuanBnIiwiYWx0IjoiZWxla3RyaXNjaGUtYmFrZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6IjkyOCIsImhlaWdodCI6IjEyMDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz43LiBFbGVrdHJpc2NoZSBGYXRiaWtlczxcL2gzPlxuPHA: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" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PdXhpLVY4LUZhdGJpa2UtQnJ1aW4tZmF0YmlrZXNrb3Blbl9ubC1lemdpZi5jb20td2VicC10by1qcGctY29udmVydGVyLmpwZyIsImFsdCI6ImVsZWt0cmlzY2hlLXNwZWVkLXBlZGVsZWMiLCJ3aWR0aCI6IjEwMDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz44LiBFbGVrdHJpc2NoZSBSYWNlZmlldHNlbjxcL2gzPlxuPHA: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-" use_content_background_color="IjAi" content_background_color="IiNGOUY5Rjki" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC8wMy1DQU5OT05EQUxFLVN5bmFwc2VOZW9BbF8xX0JMSy5qcGciLCJhbHQiOiJlbGVrdHJpc2NoZS1iYWtmaWV0cyIsIndpZHRoIjoiMTkyMCIsImhlaWdodCI6IjExNTMifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjAi" _dataEncoded="1"}}

  Conclusie: Welke e-bike is de juiste voor mij?

  Zoals we in deze blog besproken hebben zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten elektrische fietsen die ieder ook weer voor andere doeleinden bedoeld zijn. Het vinden van de perfecte elektrische fiets hangt dan ook af van uw individuele behoeften, voorkeuren en rijstijl. Of u nu op zoek bent naar een comfortabele stadsfiets voor dagelijks gebruik, een veelzijdige trekkingfiets voor avontuurlijke tochten, of een krachtige E-mountainbike of fatbike voor het verkennen van ruige terreinen, er is altijd een elektrische fiets die perfect bij u past. Hopelijk hebben we u in deze blog goed kunnen informeren over de kenmerken, voordelen, en nadelen van ieder type elektrische fiets. Wij zouden u in ieder geval aanraden om onder andere de zithouding, het type banden, de aandrijving, en de accucapaciteit van een elektrische fiets in overweging te nemen wanneer u een nieuwe elektrische fiets wilt kopen.

  Heeft u nog vragen, of twijfelt u of het misschien nog rendabel zou zijn om uw oude fietsaccu te vervangen zodat u nog geen nieuwe e-bike hoeft aan te schaffen? Neemt u dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Zij helpen u namelijk graag!

 2. Veiligheid voorop - Onze samenwerking met Nauta

  Veiligheid staat bij e-bikeaccu.nl voorop. Lees meer over onze samenwerking met het allround beveiligingsbedrijf Nauta.

 3. Wat is het memory effect (geheugeneffect) van een batterij?

  Vraagt u zich af wat het memory effect (ook wel het ‘geheugeneffect’) van een batterij is? Of twijfelt u of uw elektrische fietsaccu wellicht een verminderde capaciteit heeft gekregen door dit memory effect? In deze blog post vertellen we u alles over het memory effect en hoe u het beste met uw fietsaccu om kunt gaan om te voorkomen dat het memory effect in uw e-bike accu optreedt! Wanneer u op de juiste manier omgaat met uw elektrische fietsaccu kan dat de levensduur van uw fietsaccu zo veel mogelijk verlengen, zodat u het meeste uit uw fietsaccu kunt halen!

  Inhoud: Memory effect van een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij Memory effect van een Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterij Memory effect van een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij Oorzaken van het memory effect/geheugeneffect van batterijen Hoe kan ik voorkomen dat het memory effect in mijn fietsaccu optreedt?

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPldhdCBpcyBoZXQgbWVtb3J5IGVmZmVjdCAoZ2VoZXVnZW5lZmZlY3QpIHZhbiBlZW4gYmF0dGVyaWo_PFwvc3Ryb25nPjxcL2gzPlxyXG48cD48c3BhbiBzdHlsZT1cImZvbnQtd2VpZ2h0OiA0MDA7XCI: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTAwMF94XzIzMDBfcHhfXzEuanBnIiwiYWx0IjoiYmF0dGVyeSIsIndpZHRoIjoiOTYyIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPldhdCBtZXJrIGlrIGFhbiBtaWpuIGFjY3Ugd2FubmVlciBkZXplIGxhc3QgaGVlZnQgdmFuIGhldCBtZW1vcnkgZWZmZWN0PzxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMTIwMF94XzE1MDBfcHhfLmpwZyIsImFsdCI6ImFjdGllcmFkaXVzIGZpZXRzYWNjdSIsIndpZHRoIjoiOTYwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMz48c3Ryb25nPk9udHdpa2tlbGluZyB2YW4gdmVyc2NoaWxsZW5kZSBiYXR0ZXJpanRlY2hub2xvZ2llXHUwMGVibjxcL3N0cm9uZz48XC9oMz5cclxuPHA: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:PFwvcD5cclxuPHA: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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGOEZBRkMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PbnR3ZXJwX3pvbmRlcl90aXRlbF82Xy5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiI0ODAiLCJoZWlnaHQiOiIxMjAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij

  Het memory-effect uit zich op verschillende manieren, afhankelijk van het batterijtype. Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen staan bekend om hun gevoeligheid voor het memory-effect, waarbij herhaaldelijk onvolledig ontladen en opladen kan leiden tot een verlies van capaciteit. Dit komt doordat kristallen zich kunnen vormen in delen van de batterij die niet volledig zijn ontladen/opgeladen. De delen van de batterij waar kristallen gevormd zijn nemen niet langer deel aan de scheikundige reactie in de batterij, waardoor de beschikbare energie beperkt wordt. Het is daarom belangrijk om NiCd-batterijen regelmatig volledig te ontladen om het memory-effect te voorkomen.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMV9fMi5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterij

  In Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen treedt het memory-effect ook duidelijk op. Echter zijn de Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen al wel veel minder gevoeldig voor het memory effect dan Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen. Het memory-effect verschijnt bij Nikkel-Metaalhydride (NiMH) batterijen net als bij Nikkel-Cadmium (NiCd) batterijen wanneer ze herhaaldelijk onvolledig ontladen en opgeladen worden. Dit kan vervolgens resulteren in een afname van de totale capaciteit van de batterij. Om het memory-effect bij NiMH-batterijen te minimaliseren, is het raadzaam om ze met regelmaat volledig te ontladen en om ze vervolgens weer volledig op te laden.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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:Ig--" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfM19fMS5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Memory effect van een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij

  Daarnaast kan het memory effect in een zeer beperkte mate ook voorkomen in een Lithium-Ion batterij. Voor lange tijd is er gedacht dat er in de Lithium-Ion batterij geen memory-effect (geheugeneffect) voorkomt en dat het memory-effect enkel een kenmerk van nikkel-cadmium- en nikkel-metaalhydridebatterijen was. Echter is er in de laatste 10 tot 15 jaar meerdere malen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de mogeliljkheid van een memory effect in Lithium-Ion batterijen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat er ook in Lithium-Ion batterijen een (zeer beperkt) memory effect waargenomen kan worden. Specifiek bij het gebruik van LiFePO4 als positieve elektrode (ook wel ‘kathode’) kan het memory-effect al na één onvolledige laadcyclus voorkomen. Niet alle Lithium-Ion batterijen maken onlosmakelijk gebruik van LiFePO4 als positieve elektrode, maar in veel gevallen wordt er toch voor deze of een vergelijkbare kathode gekozen omdat deze materialen relatief veilig en goedkoop beschikbaar zijn. Om het memory-effect bij een Lithium-Ion (Li-Ion) batterij te minimaliseren kunt u uw Lithium-Ion batterij het beste regelmatig volledig ontladen en vervolgens volledig weer opladen. Wilt u meer weten over hoe een Lithium-Ion batterij exact werkt? Bekijk dan eens onze blog post over de werking van een Lithium-Ion batterij.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjAi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="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-" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiMi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfNF9fMi5qcGciLCJhbHQiOiJiYXR0ZXJ5Iiwid2lkdGgiOiIxMjAwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTIwMCJ9" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Oorzaken van het memory effect/geheugeneffect van batterijen

  Het geheugeneffect bij batterijen wordt vaak veroorzaakt door de vorming van kristallen op de elektroden van de batterij. Wanneer een batterij herhaaldelijk slechts gedeeltelijk wordt ontladen en vervolgens weer gedeeltelijk wordt opgeladen, kunnen er onvolledige chemische reacties optreden aan de elektroden. Deze onvolledige reacties kunnen vervolgens resulteren in de vorming van kristallen. Deze kristallen kunnen de efficiëntie van de batterij verminderen door de beschikbare oppervlakte voor scheikundige reacties in de batterij te verkleinen. Als gevolg hiervan neemt de bruikbare capaciteit van de batterij af omdat er minder actief materiaal beschikbaar is om elektronen op te slaan en af te geven tijdens het laden en ontladen. Bovendien kunnen deze kristallen ook een barrière vormen voor ionenstromen tussen de elektrodes van de batterij, waardoor de interne weerstand toeneemt. Dit kan leiden tot hogere temperaturen in de batterijcellen en verminderde prestaties van de batterij. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de batterij een kortere levensduur en een lagere energie-efficiëntie krijgt.

    Hoe kan ik voorkomen dat het memory effect in mijn fietsaccu optreedt?

  Allereerst zouden we nogmaals graag willen benadrukken dat het memory effect nauwelijks en in zeer beperkte mate voorkomt bij Lithium-Ion accu’s. Aangezien de meeste fietsaccu’s gebruikmaken van Lithium-Ion technologie hoeft u dus niet direct bang te zijn dat er een memory effect op zal treden in uw e-bike accu. Echter wanneer u over een elektrische fiets beschikt met een Nikkel-Cadmium (NiCd) batterij, dan is het vaak wel raadzaam om uw accu bewust te beschermen voor een mogelijk memory effect. Stelt u zich even voor dat u een elektrische fiets met een Nikkel-Cadmium batterij heeft en dat u uw fiets na een korte rit terug in de garage aan de oplader aansluit. In plaats van de batterij volledig te ontladen, heeft de batterij nog een aanzienlijke lading over. Wanneer u vervolgens meestal besluit om de fiets op te laden zonder deze volledig leeg te rijden, kan dit na enkele oplaadcycli resulteren in het optreden van het geheugeneffect in uw fietsaccu.

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxwPjxzcGFuIHN0eWxlPVwiZm9udC13ZWlnaHQ6IDQwMDtcIj5BbHMgZ2V2b2xnIGhpZXJ2YW4ga2FuIGRlIGJhdHRlcmlqIGdlbGVpZGVsaWprIG1pbmRlciBlbmVyZ2llIGxldmVyZW4gZGFuIHZvb3JoZWVuLCB6ZWxmcyB3YW5uZWVyIGRlemUgdm9sbGVkaWcgaXMgb3BnZWxhZGVuLiBEaXQga2FuIHJlc3VsdGVyZW4gaW4gZWVuIGtvcnRlcmUgYWN0aWVyYWRpdXMgdm9vciBqZSBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0cywgd2FhcmRvb3IgamUgbWluZGVyIGtpbG9tZXRlcnMga3VudCBhZmxlZ2dlbiBvcCBlZW4gZW5rZWxlIGxhZGluZy4gT20gdGUgdm9vcmtvbWVuIGRhdCBoZXQgbWVtb3J5IGVmZmVjdCBvcHRyZWVkdCBpbiB1dyBmaWV0c2FjY3UsIGlzIGhldCBkdXMgYmVsYW5ncmlqayBvbSB1dyBmaWV0c2FjY3UgcmVnZWxtYXRpZyB2b2xsZWRpZyB0ZSBvbnRsYWRlbiBlbiB2ZXJ2b2xnZW5zIHdlZXIgdm9sbGVkaWcgb3AgdGUgbGFkZW4uIFdhbm5lZXIgdSBlbmtlbCBlbiBhbGxlZW4ga29ydGUgYWZzdGFuZGVuIGFmbGVndCBtZXQgdXcgZWxla3RyaXNjaGUgZmlldHMgem9uZGVyIHV3IGFjY3UgbGVlZyB0ZSByaWpkZW4sIGRhbiBrYW4gaGV0IGR1cyB2ZXJzdGFuZGlnIHppam4gb20gdXcgZmlldHMgbmlldCBhbHRpamQgZGlyZWN0IHdlZXIgb3AgdGUgbGFkZW4sIG1hYXIgZGUgYWNjdSB2YW4gdXcgZmlldHMgaW4gcGxhYXRzIGRhYXJ2YW4gZWVyc3Qgdm9sbGVkaWcgbGVlZyB0ZSBmaWV0c2VuLiBabyBrdW50IHUgaGV0IHJpc2ljbyBvcCBoZXQgZ2VoZXVnZW5lZmZlY3QgYmlubmVuIHV3IGZpZXRzYWNjdSB2ZXJtaW5kZXJlbiBlbiB6byBkZSBsZXZlbnNkdXVyIHZhbiB1dyBlLWJpa2UgYWNjdSB6byB2ZWVsIG1vZ2VsaWprIHZlcmxlbmdlbi4gSGV0IGlzIGR1cyBiZWxhbmdyaWprIG9tIGJld3VzdCB0ZSB6aWpuIHZhbiBob2UgdSB1dyBlbGVrdHJpc2NoZSBmaWV0cyBnZWJydWlrdCBlbiBvcGxhYWR0IG9tIGRlIHByZXN0YXRpZXMgdmFuIGRlIGJhdHRlcmlqIG9wIGxhbmdlIHRlcm1pam4gdGUgd2FhcmJvcmdlbi4gV2lsdCB1IG1lZXIgaW5mb3JtYXRpZSBvdmVyIGhvZSB1IHV3IGZpZXRzYWNjdSBoZXQgYmVzdGUga3VudCBvcGxhZGVuPyBEYW4gem91IHUgZWVucyBuYWFyIG9uemUgPFwvc3Bhbj48c3Ryb25nPmJsb2cgcG9zdCBvdmVyIGhldCBjb3JyZWN0IG9wbGFkZW4gdmFuIGVlbiBmaWV0c2FjY3U8XC9zdHJvbmc:PHNwYW4gc3R5bGU9XCJmb250LXdlaWdodDogNDAwO1wiPiBrdW5uZW4ga2lqa2VuLjxcL3NwYW4:PFwvcD4i" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiI-" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9ab25kZXJfdGl0ZWxfMTIwMF94XzEyMDBfcHhfMTIwMF94XzE1MDBfcHhfMV8uanBnIiwiYWx0IjoiZmlldHMiLCJ3aWR0aCI6Ijk2MCIsImhlaWdodCI6IjEyMDAifQ--" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Hopelijk heeft deze blog post u voldoende geïnformeerd over het memory effect van batterijen. Heeft u nog vragen over het memory effect, of wilt u graag meer informatie over hoe u uw fietsaccu het beste kunt opladen? Neemt u dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Zij helpen u namelijk graag!

 4. E-bikeaccu.nl en EYXON - een krachtige samenwerking!

  Lees hier meer over onze samenwerking met EYXON, een betrouwbare en duurzame fabrikant van fietsaccu's. 

 5. Hoe kan ik het beste met mijn Stella accu omgaan?

  Wanneer je graag op de hoogte bent van alle informatie met betrekking tot jouw Stella fietsaccu, dan is deze blog misschien interessant voor jou! In deze blog bespreken we namelijk onder andere hoe je jouw Stella accu kan resetten en hoe je het beste met jouw Stella accu om kunt gaan wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een storing of een ander fietsaccu-gerelateerd probleem. Verder hebben we het er in deze blog onder andere over wat je het beste kan doen wanneer je de sleutel van jouw Stella accu verloren bent en hoe duur het is om jouw accu te vervangen wanneer deze blijvend defect is.

  Table of Contents  

  {{widget type="Ebike\Widgets\Block\ReversibleTwoColumns" space_top="IjEwIg--" space_bottom="IjEwIg--" reverse_columns="IjEi" title="IiI-" title_tag="ImgyIg--" content="IjxoMyBzdHlsZT1cInRleHQtYWxpZ246IGp1c3RpZnk7XCI: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" use_content_background_color="IjEi" content_background_color="IiNGMEYwRjAi" full_width_background="IjAi" image_desktop="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9tb250YWdlc2xvdC12b29yLWZpZXRzYWNjdV8xLmpwZyIsImFsdCI6IjEiLCJ3aWR0aCI6IjEwMDAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDAwIn0-" image_mobile="eyJzcmMiOiIiLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6IiIsImhlaWdodCI6IiJ9" image_url="IiI-" image_url_new_tab="IjEi" _dataEncoded="1"}}

  Stella accu resetten

  Als gebruiker van een fiets met Stella e-bikeaccu, waardeer je ongetwijfeld de comfortabele ritten die deze fiets en accu je bieden. Echter, zoals met alle technologie, kunnen er soms technische problemen optreden met de accu die jouw rijplezier beïnvloeden. In bepaalde situaties, zoals wanneer de accu niet naar behoren functioneert, niet oplaadt of ongebruikelijke foutmeldingen vertoont, kan het uitvoeren van een eenvoudige reset deze problemen vaak verhelpen. Desondanks is het resetten van de accu niet altijd de sleutel tot succes voor elk probleem met jouw fietsaccu. Indien de accu problemen blijft vertonen na het resetten, raden wij aan om contact op te nemen met onze klantenservice voor advies op maat.

 6. De belangrijkste fietsaccu termen zoals Wattuur en ampère: een simpele uitleg!

  Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe fietsaccu, lader of elektrische fiets dan komt u al gauw termen tegen die u wellicht niet veel zeggen. Denk bijvoorbeeld aan Watturen, ampère en capaciteit. De betekenis weten van deze termen kan u zeker helpen bij het kiezen van de juiste accu of lader voor uw elektrische fiets! In deze blog leggen we u precies uit wat de verschillende termen betekenen, hoe ze verschillen en waarom ze belangrijk zijn voor het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu.  

  {{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9TG56a3lBN285WE0mdD0xMnMi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XYXRlcnNjaGFkZV92b29ya29tZW5fLnBuZyIsImFsdCI6IllvdVR1YmUiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

   

 7. Hoe voorkomt u de diefstal van uw e-bike?

  De e-bike is razend populair en de vraag naar e-bikes blijft groeien. Helaas is de e-bike niet alleen populair onder consumenten, maar ook bij dieven. 1 op de 10 nieuwe e-bikes wordt gestolen. Wat kunt u doen om het fietsdieven moeilijk te maken en te voorkomen dat u de dupe wordt van fietsdiefstal. Wij geven u graag een aantal tips die kunnen helpen om deze situatie te voorkomen.

  {{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9UFJZTmJvVE9aQmci" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaHVtYm5haWwtMy5wbmciLCJhbHQiOiJZb3VUdWJlIiwid2lkdGgiOiIxOTIwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTA4MCJ9" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

  Tips, waardoor u uw e-bike zo goed mogelijk kan beschermen:

  Investeer in een sterk slot Maak je fiets vast aan een solide punt Haal de accu uit de fiets, wanneer u deze achterlaat Parkeer uw elektrische fiets op bewaakte of drukke plekken GPS-tracking Ben voorbereid op fietsendiefstal

   

  Investeer in een sterk slot

  Het makkelijkste en de meest voor de hand liggende manier om elektrische fietsdiefstal te voorkomen zijn fietssloten. Om een e-bike goed op slot te zetten, is meer nodig dan alleen het ringslot van de elektrische fiets zelf. Wij adviseren u daarom om een tweede of zelfs derde slot aan te schaffen.

  Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de ART-kwaliteit van het slot. Een slot met een hoge ART-kwaliteit is moeilijk te kraken, al helemaal wanneer u voor verschillende sloten kiest. Dit keurmerk is in het leven geroepen door ANWB, RAY en TNO. De sloten zijn onderworpen aan verschillende tests en worden gemarkeerd door middel van sterren. De sloten kunnen 1 tot 5 sterren krijgen, hoe meer sterren hoe beter. De sloten met een ART-keurmerk worden door alle verzekeraars erkend. Kijk bijvoorbeeld naar een ringslot en een beugelslot en bevestig deze allebei op één elektrische fiets. Hoe meer sloten, hoe moeilijker het is voor de dieven om de fiets te stelen.

  Bekijk hier onze fietssloten. De AXA Newton ProMoto +4 kettingslot, is gecertificeerd met ART4, wat betekent dat het slot goed beveiligd tegen diefstal en moeilijk te kraken is.

   

  Maak je fiets vast aan een solide punt

  Het slot of de sloten moeten aan de ‘wereld’ vastgeketend worden. Er moet dus een vast, solide punt gekozen worden, waaraan de fiets bevestigd wordt. Denk hierbij aan een paal muur- of vloeranker met anti-inbraakschroeven. Wanneer de sloten alleen aan de fiets zelf bevestigd worden, kan de fiets zo meegenomen worden en de sloten op een later moment verwijderd worden. Daarnaast is het belangrijk om het slot niet op de grond te laten hangen en te zorgen dat er niet te veel spanning op staat. Hierdoor zorgt u ervoor dat het moeilijker is voor de fietsdief om de sloten te kraken of vernielen.

  Ook thuis is uw e-bike niet volledig beschermd van fietsdieven. Zorg ervoor dat uw fiets ook thuis in de schuur of de garage op slot staat, hierbij kan een vloeranker of muuranker gebruikt worden. Inbrekers hebben het helaas tegenwoordig ook voorzien op e-bikes. Heeft u geen schuur of garage, bevestig dan haken, zodat u de fiets omhoog kunt takelen. Dit maakt het moeilijker voor de inbrekers om de e-bike mee te nemen. Wanneer mogelijk, is het verstandig om losse onderdelen zoals de accu en display van de fiets af te halen. Dit maakt de elektrische fiets iets minder aantrekkelijk voor inbrekers.

   

  Haal de accu uit de fiets, wanneer u deze achterlaat

  Bijna alle moderne accu’s zijn voorzien van een accuslot. Met dit accuslot zorgt u ervoor dat uw accu goed bevestigd is op uw fiets. Wel adviseren wij u om bij openbare plekken of bij het langer stallen van uw fiets, de accu te verwijderen uit de e-bike. Dit maakt de e-bike minder aantrekkelijk voor fietsdieven. Om de accu veilig en beschermd mee te nemen onderweg, kunt u gebruik maken van een accubeschermtas. Het is ook verstandig om het display van de fiets mee te nemen, hierdoor wordt de fiets minder aantrekkelijk voor dieven om door te verkopen.

   

  GPS-tracking

  Bij sommige elektrische fietsen is het mogelijk om met GPS de fiets te tracken met een ingebouwd GPS-systeem. U kunt hier ook een apart systeem voor aanschaffen, hierbij is het dan wel van belang om het op een plek te bevestigen op uw fiets, die niet opvallend zichtbaar is. Vraag om advies bij het verkooppunt, over waar u de GPS-tracking het beste kan bevestigen.

  Er bestaan tegenwoordig GPS-trackers die ervoor zorgen dat wanneer iemand aan een slot of de fiets gaat rommelen, dat er allerlei toeters en bellen afgaan. Dit heeft een afschrikwekkende werking op fietsdieven en zorgt er in veel gevallen voor dat de fiets niet gestolen wordt.

  Mocht het dan helaas toch zover komen dat uw elektrische fiets gestolen wordt, dan kunt u met een GPS-tracker precies achterhalen waar uw fiets zich bevindt. In veel gevallen wordt de gestolen elektrische fiets met een GPS-tracker teruggevonden.

   

  Parkeer uw elektrische fiets op bewaakte of drukke plekken

  Ook al heeft u genoeg sloten en andere voorzorgsmaatregelen getroffen, kan een fietsdief op bepaalde plekken ongezien te werk gaan en is elektrische fietsdiefstal alsnog mogelijk.  De plek waar u uw e-bike parkeert, is dus ook erg belangrijk. Het is verstandig om uw fiets te plaatsen op openbare, drukbezochte of bewaakte plekken, zoals een bewaakte fietsenstallen of een drukke winkelstraat. Op deze plekken hebben fietsdieven minder vrijspel en is er meer (sociale) controle. Op veiligstallen.nl kunt u zien waar u uw fiets veilig kunt parkeren.

   

  Elektrische fiets verzekering

  Helaas is het in sommige gevallen niet mogelijk om deze situatie te vermijden, ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u getroffen heeft. Daarom is het belangrijk om te allen tijde belangrijke informatie beschikbaar te hebben, zodat de aangifte bij de politie vlotter gaat en de kans dat uw e-bike teruggevonden wordt groter is. Denk hierbij aan informatie als framenummer, de nummers van de sloten en het merk, type en de kleur van de fiets. Daarnaast is het verstandig om het aankoopbewijs van de fiets te bewaren. Mocht het dan zo ver komen, doe dan aangifte bij de politie. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online bij de politie. 

  Door zoveel mogelijk van bovenstaande voorzorgsmaatregelen te nemen voorkomt u hopelijk vervelende, nare situaties en kunt u veilig op pad met uw e-bike. Laten we het fietsdieven zo moeilijk mogelijk maken.

  Ook al heeft u alle bovenstaande maatregelen getroffen, dan kan het nog steeds verstandig zijn om een elektische fiets verzekering af te sluiten. Afhankelijk van de waarde van uw fiets en wat de verzekeringspolis dekt, betaalt u een maandelijkse premie. Door een fietsverzekering af te sluiten voor uw elektrische fiets, wordt in veel gevallen dat uw ebike gestolen wordt, de gehele fiets vergoedt. 

 8. Fietsaccu reviseren: moet ik dat wel doen?

  Fietsbatterij reviseren, is het de moeite waard of kunt u beter gaan voor splinternieuwe accu? In deze blog leggen we u uit wat revisie inhoudt en waarom wij u aanraden om toch voor nieuwe accu te gaan in plaats van uw accu te laten reviseren. Het reviseren van uw accu heeft namelijk meer nadelen dan voordelen.

   

 9. Wat is de gemiddelde actieradius van een e-bike?

  Weet u wat de actieradius van een elektrische fiets is? Wilt u weten welke actieradius u kunt behalen met uw fietsaccu? Of bent u miscchien op zoek naar nieuwe manieren om alles uit uw elektrische fiets te halen? Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat het begrip actieradius exact inhoudt. Ook zijn veel mensen er niet van op de hoogte dat u de actieradius van een fietsaccu zelf zeer gemakkelijk in grote lijnen kunt inschatten. Daarnaast heeft u als gebruiker van een elektrische fiets zelf ook invloed op de actieradius van uw elektrische fiets. De antwoorden op al deze vragen en meer vindt u in deze blog! 

  In het kort: De actieradius van een e-bike geeft aan hoe ver je kunt fietsen op een volle accu. Gemiddeld kunt u 12 tot 14 kilometer fietsen per 100Wh. Factoren zoals terrein, gewicht en ondersteuningsniveau spelen ook een rol. Voor precieze berekeningen is de Bosch Actieradius Calculator beschikbaar.

   

  Wat betekent actieradius bij een elektrische fiets?

  De actieradius van een elektrische fiets beschrijft het bereik dat deze elektrische fiets kan afleggen met een volledig opgeladen fietsaccu. De actieradius vertelt u dus iets meer over hoe ver u kunt fietsen met een volle accu. Verder geldt dat een fietsaccu met een grotere capaciteit voor een grotere actieradius zorgt. Deze capaciteit wordt gemeten in Ampère-uur (Ah) en u kunt de capaciteit van uw fietsaccu doorgaans terugvinden op het label van uw accu.

   

  Actieradius Elektrische Fiets afhankelijk van verschillende factoren

  Over het algemeen is het moeilijk om aan te geven hoeveel de actieradius van een elektrische fiets gaat zijn met een bepaalde fietsaccu. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende factoren die invloed uit kunnen oefenen op de actieradius van uw e-bike. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze factoren en over het begrip actieradius. Belangrijk om te weten is dat er niet zoiets is als een exacte actieradius die u behaalt met een fietsaccu met een bepaald vermogen.

  Ook is het erg belangrijk om in te schatten welke actieradius u nodig heeft. Wanneer u een accu elektrische fiets kiest, is het natuurlijk wel handig als deze fietsaccu ook voldoende capaciteit biedt om in uw fiets behoeften te voorzien. Over het algemeen geldt dat een goedkope fiets accu een lagere capaciteit heeft dan een duurdere fiets accu. U betaalt vaak meer voor een hogere capaciteit waar u langer mee kunt fietsen. Als u zich afvraagt: ''Wat kost een accu voor een elektrische fiets?'', dan is het antwoord vooral erg afhankelijk van het specifieke fietsaccu model dat u zoekt, maar daarnaast heeft ook de accu capaciteit een grote invloed op de prijs van een fietsaccu. Het willen behalen van een zo groot mogelijke actieradius is hierachter dan ook een grote drijfveer.

   

  Wat bepaalt de actieradius van een elektrische fiets?

  Voornamelijk de capaciteit van een fietsaccu bepaalt hoe groot de actieradius van een elektrische fiets is. Hoe hoger de capaciteit van een fietsaccu, hoe meer kilometers men met een volle accu af kan leggen. Oftewel, een hogere capaciteit fietsaccu leidt tot een hogere actieradius.

  De meeste fietsaccu's zijn van het type fiets accu 36V. Dit betekent dat ze een spanning hebben van 36 Volt en wanneer je deze spanning vermenigvuldigt met de capaciteit van de fietsaccu dan krijg je het totale vermogen van de fietsaccu. Dit totale vermogen in Wh (Wattuur) geeft aan hoeveel energie de fietsaccu kan leveren. Bovendien geldt dat hoe meer energie de fietsaccu kan leveren, hoe groter de actieradius van de elektrische fiets is. Echter zijn bijna alle fietsaccu's van het type fiets accu 36V, waar de capaciteit in Ah wel degelijk veel variëert tussen verschillende fietsaccu's. Het is daarom dat men kijkt naar de capaciteit van een fiets accu om de gemiddelde actieradius van de accu te bepalen.

  Er zijn enkele fietsaccu's met een spanning van 24 Volt. Deze 24V accu's behalen een minder grote actieradius dan een 36V accu met precies dezelfde capaciteit, omdat deze over een lager totaal vermogen beschikken. Denkt u dat uw elektrische fiets een 24V accu bevat, dan zou u er rekening mee kunnen houden dat de werkelijke actieradius van uw fiets wellicht lager uitvalt dan die van een elektrische fiets die een 36V accu heeft met dezelfde capaciteit. Hoewel er enkele fietsaccu's zijn met een spanning van 24 Volt, zijn deze fietsaccu's wel een uitzondering op de regel. De kans is dus erg klein dat uw fietsaccu daadwerkelijk een 24V accu betreft.

  Naast het totale vermogen dat vooral bepaalt wordt door de capaciteit van uw fietsaccu, zijn er echter nog zeer veel verschillende factoren die de actieradius van uw elektrische fiets beïnvloeden. We hebben het hier dan vooral over externe factoren die de fietsaccu. Hieronder vindt u meer informatie over de externe factoren die van invloed zijn op de actieradius van uw e-bike. Vervolgens vindt u helemaal onderaan deze pagina ook hoe u een schatting kunt maken van uw gemiddelde actieradius.

   

  Het verschil in actieradius tussen originele en compatible accu’s

  De compatible accu is als u kijkt naar actieradius/prijs verhouding beter dan de originele accu’s. De compatible accu’s zijn namelijk vaak goedkoper, terwijl zij ook nog eens een betere actieradius bieden. Als u meer wilt weten over het verschil tussen originele en compatible accu’s, raden wij u aan om de volgende blog te lezen: Vervangende of originele fietsaccu?

   

  Er zijn veel factoren van invloed op de actieradius van je elektrische fietsaccu. Let wanneer u de volgende keer op weg gaat goed op de volgende tips om zover mogelijk te kunnen fietsen.

  Ben spaarzaam met de ondersteuningsniveausDe eco ondersteuningsstand gebruik een stuk minder energie dan de turbo modus. Dit kan wel tot tientallen kilometers verschillen. Opstartfrequentie beperkenProbeer om lange stukken te rijden, zonder dat u de hele tijd moet remmen. Hoe vaker u moet remmen of stil moet staan, hoe minder zuinig de accu benut wordt. Schakelen en snelheidProbeer zo efficiënt mogelijk te schakelen. Rijd weg in een lage versnelling en schakel op wanneer u hogere snelheden bereikt. Probeer zelf zoveel mogelijk mee te trappenHoe sneller u uw trappers rond laat gaan, hoe verder u kunt fietsen met uw fietsaccu. Als u weinig mee trapt zal er namelijk meer energie nodig zijn om dezelfde snelheid te kunnen fietsen. Neem zo weinig mogelijk spullen meeHoe meer gewicht er op de fiets zit, hoe meer moeite de accu moet doen om zich voort te bewegen. Probeer daarom het totaalgewicht te beperken. Terrein en ondergrondHet terrein en de ondergrond waar u op fietst maakt ook verschil in uw actieradius. Bergop of op een zandweg verbruikt de accu meer energie dan op een vlakke en geasfalteerde weg. Let op uw bandenspanningOm de e-bike actieradius te verhogen, is het belangrijk dat u met de hoogst mogelijke bandenspanning rijdt. 

  Bron: Bosch

  Ondanks dat er erg veel externe factoren zijn die de actieradius elektrische fiets sterk kan beïnvloeden. Kan men wel spreken over een gemiddelde actieradius die men kan behalen met fietsaccu’s van een bepaald vermogen. U vindt hieronder meer informatie over de gemiddelde actieradius die u kunt behalen met verschillende capaciteiten fietsaccu’s.

   

  Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee

  Gemiddeld kunt u ongeveer 12 tot 14 kilometer fietsen voor elke 100Wh vermogen die u uit uw fietsaccu haalt. Een elektrische fiets met een 500Wh fietsaccu behaalt dus een actieradius van ongeveer 60 tot 70 kilometer als de accu volledig opgeladen is. Hieronder vindt u de gemiddelde actieradius voor fietsaccu’s met verschillende vermogens:

  Actieradius elektrische fiets berekenen

  U kunt het vermogen van uw fietsaccu in Wh (Wattuur) berekenen door het Voltage van uw accu te vermenigvuldigen met de capaciteit van uw accu in Ah (Ampère-uur). Wanneer u dit vermogen in Wh vervolgens deelt door 100 en vervolgens vermenigvuldigt met 13 dan krijgt u de gemiddelde actieradius die u kunt behalen met uw specifieke fietsaccu. Deze gemiddelde actieradius geldt bij gematigde eigen inspanning. Wanneer u zelf meer kracht uitoefent en u een lagere trapondersteuning gebruikt, kunt u wellicht een veel hogere actieradius behalen.

   

  Bosch Actieradius Calculator

  Naast de bovenstaande manier om uw actieradius te berekenen is er ook nog een geavanceerde tool beschikbaar om dit te berekenen, namelijk de Bosch Actieradius Calculator.

  De Bosch Actieradius Calculator is een slimme tool die gebruikers van elektrische fietsen helpt te kijken welke afstand zij kunnen afleggen met hun elektrische fiets. Zo kunt u uw fietsrit gemakkelijk plannen en kunt u het maximale uit uw elektrische fiets halen. Deze calculator maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en real-time gegevens om een nauwkeurige schatting te geven van de hoeveelheid energie die beschikbaar is voor een bepaalde rit, evenals de geschatte reistijd en laadstops.

  Een van de unieke kenmerken van de Bosch Actieradius Calculator is de mogelijkheid om rekening te houden met verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de actieradius van een elektrisch voertuig. Dit omvat niet alleen de huidige staat van de batterij, maar ook externe factoren zoals het weer, de temperatuur, de topografie van de route en het rijgedrag van de bestuurder. Door al deze gegevens in overweging te nemen, kan de calculator een zeer nauwkeurige voorspelling doen van hoe ver een elektrische fiets kan fietsen, voordat hij moet worden opgeladen.

  Bron: Bosch

Product is toegevoegd aan jouw winkelwagen

Subtotaal van jouw bestelling

Bestel nu! Bekijk winkelwagen magnaicons/cart