Cortina elektrische fiets accu

Cortina elektrische fiets accu: uitstekende prijs en kwaliteit!

Is de accu van uw Cortina fiets aan vervanging toe? Geen enkel probleem, want bij e-bikeaccu.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten Cortina accu's die allemaal geschikt zijn voor uw elektrische fiets. De Cortina accu’s zijn onder meer geschikt voor de Cortina Transport, de Cortina E-Yoya, de Cortina Common modellen en nog veel meer.

 1. Cortina DT Sport Drive 400 36V In-Tube
  Cortina DT Sport Drive 400 36V In-Tube
  466,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Cortina Ecomo XXL PLUS 24V 500WH 18,5Ah
  Cortina Ecomo XXL PLUS 24V 500WH 18,5Ah
  625,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 3. CORTINA ECOMO XL PLUS 24V 415WH 16,5Ah
  CORTINA ECOMO XL PLUS 24V 415WH 16,5Ah
  539,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »

Accu Cortina fiets vervangen

Het is niet moeilijk om uw gloednieuwe Cortina elektrische fiets accu te vervangen. De accu's zijn namelijk allemaal ontwikkeld om onder uw bagagedrager te passen. Hier klikt u de accu gewoon in het systeem, waarna u meteen kunt fietsen. Het opladen van de accu is ook eenvoudig. Haal de accu van het slot, neem hem mee naar binnen en u kunt hem veilig en vertrouwd opladen in uw eigen huis. We raden het aan om de fiets accu cortina ecomo voor het eerste gebruik een keer volledig op te laden. Het opladen van de Cortina accu’s kan meestal gewoon met de originele acculader gebeuren en veelal ook met een snellader (deze laad gemiddeld twee keer zo snel op). Deze laders vind u hier.

 

De capaciteit van uw Cortina Ecomo accu

Op E-bikeaccu.nl heeft u de keuze uit verschillende accu's van Cortina, waarbij vooral de capaciteit het grote verschil maakt. Zo is er de Cortina Ecomo 400. Dit model heeft een capaciteit van 11.6Ah, waarmee u tot wel 90 kilometer af kunt leggen, afhankelijk van de ondersteuning die u gebruikt. De Cortina Ecomo 500 heeft net wat meer capaciteit te bieden, namelijk 14Ah. Dat maakt een tocht van meer dan honderd kilometer geen enkel probleem voor deze accu. De Cortina e-bike accu’s worden allemaal in de elegante zwarte kleur geleverd. Wat vrij uniek is aan het design van (sommigen) Cortina fietsaccu’s is het feit dat op de achterzijde van de accu een rode reflector bevestigd kan worden. Zo bent u én uw Cortina accu op de weg altijd goed en veilig zichtbaar.

 

Cortina accu XL of de accu Cortina Ecomo XXL

De Cortina Ecomo accu’s van Cortina zijn de populairste accu’s van het merk Cortina en zijn dan ook op de meeste Cortina elektrische fietsen terug te vinden. De Cortina Ecomo accu’s zijn er in de 36V uitvoering en de 24V serie. De Cortina accu XL heeft 24V en is daarmee geschikt voor fietsen met een 24V motorsysteem. Daarbij is er ook nog de Cortina Ecomo XXL die ook 24V heeft. Het verschil tussen de Cortina accu XL en de Cortina Ecomo XXL zit hem in de capaciteits grootte. Naast de Cortina Ecomo XL en XXL biedt Cortina ook nog de M en L capaciteit uit, die beduidend minder capaciteit in de fietsaccu hebben. De Ecomo Cortina XL heeft een totale capaciteit van maarliefst 365Wh, waardoor deze accu erg populair onder de sportieve fietser is. 

 

Cortina Ecomo accu problemen

Als u problemen met de Cortina Ecomo accu heeft is het wellicht tijd om uw accu te vervangen of te laten reviseren. Het uitvallen of snel leegraken van de fiets accu zijn de meest genoemde problemen met e-bike accu’s in het algemeen. Het reviseren van uw Cortina Ecomo fietsaccu neemt een aantal risico’s met zich mee, zo wordt het risico op brandgevaar een stuk groter. Wat veel elektrische fietsers ook niet weten is dat diepontlading van een accu niet goed is voor de fiets accu. Het diep ontladen van de accu betekent de accu helemaal leegmaken. Als u meer te weten wil komen over de levensduur van een fietsaccu raden we het aan om deze blog eens te lezen. De Cortina Ecomo accu problemen zijn gelukkig bij de grote meerderheid van de consumenten niet van toepassing. De Cortina Ecomo e-bike accu’s staan niet voor niets bekend om hun hoge kwaliteit voor een lage prijs.

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg direct antwoord op uw vraag

08:30 - 16:30

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

09:00 - 13:00

Bel ons op +31 850003741