Fietsspiegels

Bent u op zoek naar een fietsspiegel om uw altijd zicht achter u te hebben? Bij E-bikeaccu.nl hebben we kwalitatieve fietsspielgels om de veiligheid bij iedere tocht te behouden.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Contec E-view XS Lanky fietsspiegel
  Contec E-view XS Lanky fietsspiegel
  18,95
  Nu voor 23:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Contec E-view XS Fietsspiegel
  Contec E-view XS Fietsspiegel
  15,99
  Nu voor 23:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 3. E-view deluxe Links Fietsspiegel lichtdim-functie
  E-view deluxe Links Fietsspiegel lichtdim-functie
  29,49
  Nu voor 23:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 4. Contec E-view move links
  Contec E-view move links
  24,99
  Nu voor 23:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 5. Contec E-view fietsspiegel Links
  Contec E-view fietsspiegel Links
  21,95
  Nu voor 23:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 6. Contec E-view fietsspiegel Rechts
  Contec E-view fietsspiegel Rechts
  21,95
  Niet op voorraad

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kenmerken fietsspiegel 

Fietsspiegels zijn ontworpen voor de veiligheid van de fietser zelf en alle omstanders. Fietsspiegels worden vaak gebruikt wanneer de fietser moeite heeft om achterom te kijken, de fietsspiegel neemt deze taak uit handen en zorgt ervoor dat het zicht naar achteren altijd goed is. Er zijn meerdere soorten en maten fietsspiegels; zo zijn er fietsspiegels met een dunne arm en grote spiegel, er is de achteruitkijkspiegel fiets met de korte arm, de fietsspiegel met de stevige arm en als laatste de verstelbare fietsspiegel, dit is zowel een fietsspiegel onder het stuur, naast het stuur of boven het stuur.  

 

Veiligheid achteruitkijkspiegel fiets 

Om de veiligheid op de fiets te waarborgen kan dus een fietsspiegel worden gebruikt. In het verleden waren de auto's en scooters van grote afstanden te horen, met de nieuwe elektrische auto's, scooters en fietsen is dit niet meer het geval. Om toch zicht te kunnen hebben op wat er achter u afspeelt is de fiets achteruitkijkspiegel de ideale oplossing. Wanneer een auto, scooter of elektrische fiets u voorbij probeert te komen kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Door tijdig de achterligger voor te laten gaan is dit probleem verleden tijd. Let op, zorg ervoor dat de fietsspiegel goed afgesteld staat waardoor verblinding van de zon uitgesloten is.  

 

Fietsspiegel voor elektrische fiets 

Een spiegel voor op de fiets is al erg aan te raden. Er zijn dan ook e-bike spiegels op de markt welke extra stabiliteit bieden aan de spiegel zelf. Een elektrische fiets gaat vaak harder dan een reguliere fiets, hierdoor zijn de trillingen en schokken ook groter. Fietsspiegels met een dunne arm zijn over het algemeen niet geschikt voor de elektrische fiets omdat deze te veel trillen en schokken, dit belemmert het zicht in de fietsspiegel. Kies daarom de juiste spiegel e bike om zeker te zijn dat het zicht in de spiegel altijd goed is. 

 

Spiegel fiets groothoek 

Een stuurspiegel fiets verkleint het beeld door middel van een groothoek, dit is ideaal voor de spiegel fiets omdat het beeld hierdoor groter wordt en je meer van de omgeving achter je kunt zien. Echter is het niet de bedoeling om een zijspiegel fiets te hebben welke een te grote groothoek gebruikt. Door een te grote groothoek kan het zijn dat de omgeving in de spiegel voor fiets zo groot wordt dat je niet goed kunt inschatten hoe ver je achterligger van je verwijderd is. Kies daarom verstandig de beste spiegel voor op de fiets om zo veilig mogelijk fietstochten te maken.