Handvatten

Handvatten 

Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige handvatten voor uw fiets? Bij e-bikeaccu.nl leveren wij fietshandvatten in verschillende soorten en maten. Dus voor de perfecte grip een maat handvatten fiets bent u hier op de juiste pagina terechtgekomen.

Producten 1-12 van 13

Van hoog naar laag sorteren
  1. Contec Trail D3 EVO NEO handvaten
    Contec Trail D3 EVO NEO handvaten
    18,95
    Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
    Meer informatie »
Pagina
per pagina

Handvaten fiets Kenmerken 

Handvaten op een fiets lijken erg gebruikelijk, iedere fiets heeft er wel een paar. Toch is het gebruik van de handvaten erg onderschat, handvatten fiets zorgen ervoor dat de fietstocht comfortabel verloopt. Er zijn drie voornaamste voordelen aan fiets handvatten, ten eerste geven fiets handvatten een goede grip. Deze grip bevordert de veiligheid en het comfort op de fiets. Ten tweede zorgen goede fietshandvaten ervoor dat je handen minder zweten, dit doen de handvatten door lucht bij de handen te laten waardoor je handen minder zweten en het zweet ruimte krijgt. Als laatste zorgen fiets handvatten voor een ontspannen houding, en goed fietshandvat geeft ondersteuning aan de handen waardoor de polsen in één lijn blijven met de arm. Hierdoor zal de pols stabiel blijven en niet ombuigen op deze manier gaat de houding van de gehele fietser erop vooruit. Daarnaast vermindert deze ondersteuning doofheid en pijn in de handen bij langere fietstochten.  

 

Fietshandvaten soorten 

Er zijn meerdere soorten fietshandvatten: Leren handvatten, handvatten van Foam, van rubber of kunststof. Elk soort handvat heeft zijn toepassing op een ander gebied. De leren handvatten staan bekend om een goede afluchting. Een fietshandvat van foam voelt zacht aan en geeft een goede grip, echter zijn deze handvatten niet optimaal bij vochtig weer of bij zwetende handen. Rubberen handvatten geven vaak een goede grip maar zijn over het algemeen minder stijlvol voor een goede fiets. Deze rubberen handvatten worden vaker gebruikt bij mountainbikes. Als laatste soort fietshandvat is er de kunststof variant, deze kunststof fietshandvatten zorgen voor een optimale grip en voor de ideale houding. Kunststof fiets handvatten zien er vaak sportief en stijlvol uit en zorgen daarnaast dat regen of zweet goed verwerkt wordt.  

 

Handvatten fiets Ergonomische

Bij lange fietstochten door warm weer kan het zijn dat verschillende handvaten met een zacht oppervlak afgeven op de hand. Dit kan erg vervelend zijn wanneer u bijvoorbeeld wilt lunchen tijdens een fietstocht of simpelweg omdat de handen vies zijn. Een harder oppervlak van de handgrepen fiets zorgt ervoor dat het handvat niet of in mindere mate afgeeft. Bij zeer lange fietstochten door warm terrein is het onvermijdelijk dat de handvaten fiets afgeven. Het is erg veel voorkomend dat ergonomische handvatten zwart afgeven wanneer er gebruik gemaakt wordt van zonnecrème of zonnebrand. In de zonnebrand zitten bijtende middelen die ervoor zorgen dat het handvat fiets sneller af zal geven.

 

Heeft u nog vragen over handvatten fiets? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice, zij helpen u zeer graag verder met uw vraag!

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg op werkdagen,
direct antwoord op uw vraag

09:30 - 16:00

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

Op werkdagen:
09:30 - 16:00

Bel ons op +31 850003741