Helmen

Fietshelm

Bent u op zoek naar een veilige fietshelm? Bij e-bikeaccu.nl  leveren wij kwalitatieve fietshelmen die voorzien zijn van een keurmerk, zodat u veilig onderweg kunt gaan.

Fietshelm Kenmerken

Een fietshelm beschermt je hoofd tegen ernstig letsel bij vallen. Wanneer je valt op de fietshelm dan incasseert de helm een flinke klap, door deze klap deukt het schuim in het binnenwerk van de helm in. Dit schuim absorbeert de klap waardoor je ernstig letsel ontwijkt of vermindert. Fietshelmen moeten aan een aantal eisen voldoen om een keurmerk te ontvangen, voor volwassenen is dit keurmerk ‘EN 1079’ en voor kinderen is dit ‘EN 1080’. Voor Speed pedelec's zijn deze eisen strenger omdat deze een stuk harder gaan, het keurmerk voor de speed pedelec helm is ‘NTA 8776’.  Op een reguliere of elektrische fiets is een fietshelm niet verplicht, op een Speed pedelec is een helm fiets wel verplicht. Ook is op een speed pedelec een achteruitkijkspiegel verplicht.  

Fietshelmen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, zo is er de fietshelm kind, de fietshelm dames en de fietshelm heren. Een fietshelm is altijd veilig wanneer deze aan de Europese norm voor veilige fietshelmen voldoet zoals hierboven beschreven.  Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder! 

 

Helm elektrische fiets 

Een elektrische fiets kan hoge snelheden aantikken, soms wel tot 30 km/h. Doordat er letselschade kan ontstaan bij een val op deze snelheden wordt het aangeraden om een elektrische fietshelm te dragen. Omdat een helm elektrische fiets enkel aan de Europese norm voor veilige fietshelmen voor volwassenen of kinderen hoeven te voldoen, zijn deze elektrische fiets helmen vaak goedkoper dan een fietshelm speed pedelec.  

 

Speed pedelec helm 

Speed pedelec helmen moeten voldoen aan strengere eisen dan reguliere fietshelmen omdat de speed pedelec helm harder rijdt en meegaat in het grotere verkeer. De norm waaraan de helm speed pedelec moet voldoen is dus de NTA 8776, helmen met deze norm zijn grotendeels dezelfde helmen als voor reguliere en elektrische fietsen. De speed pedelec helmen zijn echter ingesteld op hogere valsnelheden en de helm beschermt een groter deel van het hoofd. De speed pedelec helm maakt gebruik van een dikker schuim dat de klap absorbeert, de helm heeft vaak een visier of een lipje aan de voorzijde wat tranende ogen en in vliegende insecten tegengaat.  

 

Fietshelm dames 

Bent u op zoek naar een elegante fietshelm dames? De fietshelmen dames moeten natuurlijk voldoen aan alle veiligheidsnormen gesteld volgens de Europese norm voor veilige fietshelmen, maar daarnaast mag het ook een hippe fietshelm dames zijn. Een elegante fietshelm dames is veelal voorzien van een hip design en functionele gebruik items.  Wilt u een dames fietshelm kopen? Kijk dan goed of de fietshelm een keurmerk bezit.  

 

Fietshelm kind 

Fietshelmen voor kinderen hebben andere regulaties als fietshelmen voor volwassenen. Het is aantoonbaar veiliger om met een fietshelm op te fietsen, om deze reden is het in meerdere landen zoals Frankrijk en Kroatië verplicht voor kinderen om een kinder fietshelm te dragen.  Een kinderhelm fiets zorgt er dus voor dat de veiligheid van uw kind aanzienlijk wordt vergroot op de weg. Aan de kinderfietshelm zitten net als de overige fietshelmen regulaties verbonden, de kinderfietshelm is veilig wanneer het een keurmerk heeft volgens de Europese norm.  

 

Let op: na het incasseren van een harde klap is het EPS-schuim in de helm ingedeukt, hierdoor kan dit schuim een tweede klap niet meer verwerken. Koop na een flinke klap een nieuwe helm.  

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg direct antwoord op uw vraag

08:30 - 16:30

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

09:00 - 13:00

Bel ons op +31 850003741