Hoe lang duurt het opladen van de accu van mijn elektrische fiets?

Hoe lang duurt het opladen van de accu van mijn elektrische fiets?

De trapondersteuning die je krijgt tijdens het fietsen is één van de voordelen van een elektrische fiets. De elektrische fiets is voorzien van een motor, deze haalt zijn energie uit een fietsaccu. Een accu van een elektrische fiets dien je regelmatig op te laden. Wil je weten hoe het opladen werkt en hoe lang een accu opladen elektrische fiets duurt? Lees dan verder!

Accu opladen elektrische fiets: hoe werkt het?

Een accu voor een elektrische fiets opladen is eigenlijk heel eenvoudig. Neem de accu uit de houder, koppel deze met de behorende lader aan het stopcontact en wacht totdat het lampje groen wordt. Maar een accu is een kostbaar item en tevens vrij kwetsbaar. Daarom is het van belang om goed om te gaan met de accu. Op zo’n manier gaat de accu zo lang mogelijk mee.

De fietsaccu kan er niet goed tegen als je deze helemaal leeg laat lopen, maar ook niet als je het geheel oplaadt. De meeste accu’s en laders zijn hier tegen beveiligd door middel van een management systeem (BMS). Wanneer een accu leeg is laadt een accu sneller op. Het laden van de accu gaat een stuk langzamer wanneer de accu ongeveer 80% opgeladen is.

Je kunt zelf het een en ander doen om de levensduur en de actieradius van de accu te behouden. Neem de accu altijd uit de houder na gebruik. Bewaar het op een plek waar het niet te warm of koud is. Wat voor lader je gebruikt en wat voor soort accu je gebruikt zijn ook van belang op de levensduur.

Accu elektrische fiets opladen: hoe lang?

Hoe snel laadt een accu van een elektrische fiets? De tijd die de accu nodig heeft om te laden is afhankelijk van twee dingen: wat voor soort accu heb je en wat voor soort oplader gebruik je. Het duurt vanzelfsprekend langer om een accu te laden met een grote capaciteit. Een snellader doet er ook weer vanzelfsprekend korter over om een accu op te laden. Als we uitgaan van een standaard lader dan kun je zeggen dat een grote accu opladen elektrische fiets met een standaard lader gemiddeld 6-8 uur duurt. Het laden van een kleine accu met een standaard lader duurt gemiddeld 3-5 uur.

Lees ook:
 1. Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?

  Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?

  Lees meer
 2. Hoe kun je een accu van een elektrische fiets testen?

  Hoe kun je een accu van een elektrische fiets testen?

  Lees meer
 3. Is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

  Is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

  Lees meer