Maak de juiste keuze voor uw elektrische fiets

Elektrische fietsen (of e-bikes) worden alsmaar populairder. Wij van e-bikeaccu.nl begrijpen dat natuurlijk als geen ander. Want wie wil er nou niet een extra steuntje in de rug wanneer windkracht 6 weer van zich doet spreken of de spierpijn van de wekelijkse boswandeling nog in de benen zit? Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het kopen van de juiste producten voor uw e-bike? Wij vertellen het u graag.

Wij bieden u niet enkel een groots assortiment aan hoogwaardige producten, maar voorzien u ook graag van passend advies bij het maken van de juiste keuze voor uw e-bike.

 

Gebruik

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe fiets of de juiste producten om prettig op pad te kunnen gaan, is het goed om te bedenken hoe u uw e-bike wilt gebruiken. Gaat u er graag mee op de koffie bij uw buurvrouw om de hoek, bezoekt u graag het Limburgse heuvelland, of fietst u iedere dag 20km naar uw werk? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om mee te nemen in uw beslissing. 

Bijvoorbeeld voor lange ritten boven de 20 km per keer kunt u het beste kiezen voor een accu met een grote actieradius. Grote accu’s zijn wel duurder dan kleinere accu’s maar ze zijn het zeker waard als u optimaal van uw lange fietstochten wilt genieten. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

 

Motorvermogen 

Wanneer u uw nieuwe e-bike kiest, houdt u met verschillende dingen rekening: Er zijn verschillende motortypes en accu-vermogens. Het vermogen van de motor van een e-bike bepaald de hoeveelheid ondersteuning tijdens het trappen. Ook zit er -net zoals bij de ‘gewone’ fiets een verschil in het aantal versnellingen. Het vermogen van een motor wordt aangegeven in Newtonmeter (Nm). Hoe meer Nm, hoe krachtiger de motor. Let hier dus ook op tijdens het aanschaffen van een e-bike. 

 

Motorpositie 

Ook zijn er verschillende soort plekken op de elektrische fiets waar de motor kan worden geplaatst. Deze motorpositie heeft ook weer een eigen functie. Een elektrische fiets met voorwielmotor is goedkoper. Een elektrische fiets met middenmotor is stabiel, wat prettig is wanneer u moeite heeft met afstappen. Trotseert u met regelmaat een heuvelachtig landschap of een fietsroute met veel viaducten? Dan is de fiets met achterwielmotor voor u wellicht het meest geschikt. Deze fietsen hebben vaak meer dan zeven versnellingen, wat vaak als prettig wordt ervaren. Wij bieden u de accu’s en laders met het juiste vermogen, geschikt voor uw motor. 

 

Accupositie

Net zoals te motor kan de accu van een elektrische fiets in meerdere plekken op de e-bike worden gepositioneerd. De fietsaccu is een redelijk zwaar onderdeel van een e-bike, en daardoor heeft de positie van de accu ook invloed op de balans van je fiets. Wanneer de accu op een lager punt van de fiets is geplaatst, dus bijvoorbeeld op het frame, ligt het zwaartepunt lager en rijdt de e-bike net wat stabieler. 

De meest voorkomende e-bikes hebben een accupositie in de bagagedrager. Deze e-bikes zijn meestal ook goedkoper, maar hier ligt het zwaartepunt hoger en kan dus voor minder stabiliteit op de fiets zorgen. 

 

Garantie

Wanneer u uw producten bij e-bikeaccu.nl koopt, heeft u een garantietermijn van twee jaar op uw fietsaccu’s en een termijn van één jaar op uw lader. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met [email protected]e-bikeaccu.nl. Bent u benieuwd naar onze producten voor uw elektrische fiets? Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij helpen u graag verder!

LIKE onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle hoofd- en randzaken omtrent elektrisch fietsen. Heeft u zelf nog mooie routes of spannende avonturen die u graag met ons wilt delen? Leuk, deel het op onze Facebookpagina!

Het gehele team van e-bikeaccu.nl wenst u nog vele veilige kilometers toe!