E-bike accu in frame

Elektrische fiets accu in frame

E-bikes zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als milieuvriendelijk vervoermiddel. Om deze e-bikes te ondersteunen heeft elke e-bike dan ook een fietsaccu die de elektromotor van stroom voorziet en de fietser helpt bij het trappen. Deze pagina staat in het teken van de e-bike accu's die geplaatst zijn in het frame van de elektrische fiets.

Producten 1-12 van 163

Van hoog naar laag sorteren
 1. Panasonic Seat Tube Battery (STB) Curved 36V 16Ah
  Panasonic Seat Tube Battery (STB) Curved 36V 16Ah
  999,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 2. Klever Battery 850Wh
  Klever Battery 850Wh
  1.250,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 3. Klever Battery 570Wh
  Klever Battery 570Wh
  900,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 4. Samsung SDI Accu Compatibel SSDI E24 B 25.2V 11.6Ah
  Samsung SDI Accu Compatibel SSDI E24 B 25.2V 11.6Ah
  249,00
  Voor zondag 21:00 besteld, dinsdag in huis!
  Meer informatie »
 5. Qwic Performance fietsaccu 735Wh 36v
  Qwic Performance fietsaccu 735Wh 36v
  1.219,00 1.105,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
 6. Qwic Premium Q fietsaccu 756Wh 36V
  Qwic Premium Q fietsaccu 756Wh 36V
  1.319,00
  Voor zondag 21:00 besteld, dinsdag in huis!
  Meer informatie »
 7. Qwic Premium Q fietsaccu 525Wh 36V
  Qwic Premium Q fietsaccu 525Wh 36V
  899,00 839,00
  Voor zondag 21:00 besteld, dinsdag in huis!
  Meer informatie »
 8. Qwic Urban fietsaccu 36v 500Wh
  Qwic Urban fietsaccu 36v 500Wh
  619,00
  Voor zondag 21:00 besteld, dinsdag in huis!
  Meer informatie »
 9. Qwic Urban fietsaccu 36v 400Wh
  Qwic Urban fietsaccu 36v 400Wh
  469,00
  Nu voor 21:00 besteld, morgen in huis
  Meer informatie »
Pagina
per pagina

E-bike accu in frame

Elektrische fietsen, vaak e-bikes genoemd, hebben in recente jaren een groeiende populariteit gekend vanwege hun duurzame karakter. Een essentieel onderdeel van deze e-bikes is de fietsaccu, die energie levert aan de elektromotor, waardoor trapondersteuning mogelijk wordt. Op deze pagina richten we ons specifiek op de accu's die geïntegreerd zijn in het frame van de fiets. Het voordeel van deze plaatsing is dat het de e-bike een strakker en gestroomlijnder uiterlijk geeft en tevens het gewicht centraal op de fiets plaatst, wat bijdraagt aan een stabielere rijervaring. Het is wel belangrijk om te weten dat het vervangen van een in-frame accu mogelijk iets gecompliceerder is dan een extern geplaatste accu, maar vele moderne e-bikes zijn zo ontworpen dat dit proces eenvoudig blijft. Daarnaast zijn fietsaccu's in het frame van de elektrische fiets vaak ook een stuk minder diefstalgevoelig ten opzichte van een fietsaccu die zich op de bagagedrager bevindt.

 

Voordelen van een e-bike accu in het frame:

 • Verbeterde balans: Het plaatsen van de accu in het frame van de fiets helpt om het gewicht gelijkmatiger te verdelen, wat resulteert in een betere balans en stabiliteit. Dit maakt de e-bike comfortabeler om op te rijden en vermindert het risico op ongevallen veroorzaakt door een ongelijke gewichtsverdeling.
 • Betere bescherming: Door de batterij in het frame te plaatsen, wordt deze beschermd tegen externe elementen zoals regen, stof en schokken. Dit verlengt de levensduur van de accu en zorgt ervoor dat deze optimaal blijft presteren.
 • Slank ontwerp: Met de batterij verborgen in het frame, is het algemene uiterlijk van de e-bike een stuk netter en meer gestroomlijnd. Hierdoor lijkt de e-bike meer op een conventionele fiets, wat vooral belangrijk is voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele uitstraling.
 • Handig opladen: De meeste op het frame gemonteerde accu's zijn gemakkelijk toegankelijk, zodat ze snel en gemakkelijk kunnen worden opgeladen. Dit betekent dat fietsers hun e-bike kunnen opladen terwijl deze geparkeerd staat, zonder de accu uit het frame te hoeven halen.

 

Waar op te letten bij een frame fiets accu:

 • Compatibiliteit: Niet alle e-bikes zijn ontworpen voor op het frame gemonteerde batterijen, dus het is belangrijk om te controleren of de batterij compatibel is met de fiets voordat u deze koopt. Vaak beschikt een elektrische fiets alleen over een bagagedrager accu óf alleen over een frame accu. Over het algemeen kunt u dus niet zomaar een ander type accu op uw e-bike plaatsen.
 • Capaciteit: De capaciteit van de accu is van invloed op de actieradius van de e-bike. Een accu met een hogere capaciteit zorgt voor een groter bereik, maar kan ook groter en zwaarder zijn, wat gevolgen kan hebben voor de totale gewichtsbalans van de fiets. Echter is een verhoogde capaciteit erg fijn wanneer u graag lange afstanden aflegt met uw elektrische fiets.
 • Gewicht: Het gewicht van de accu kan ook van invloed zijn op het rijgedrag en de prestaties van de e-bike. Een lichtere accu zorgt voor een beter rijgedrag, maar kan een lagere capaciteit en een kleiner bereik hebben. Als de accu zich dan ook hoog in uw elektrische fiets bevindt, dan is het misschien handig om voor een iets minder zware accu te kiezen. Als het zwaartepunt namelijk iets hoger ligt kan het zeker voor mensen met een iets mindere fysieke gesteldheid erg vervelend zijn als een accu te zwaar is.

Kortom, de aandrijving van een elektrische fiets middenmotor met een accu in het frame is een zeer populaire en effectieve oplossing voor de meeste elektrische fietsen. Ze bieden een betere balans en bescherming dan reguliere e-bikes. Bovendien hebben ze vaak een strak design en zijn ze gemakkelijker op te laden. Het is echter belangrijk om rekening te houden met compatibiliteit, capaciteit en gewicht bij het kiezen van een frame-accu voor een e-bike.

Stuur ons een E-mail

82% kiest hiervoor!
Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Klik hier om ons te mailen

Chat met ons

Krijg direct antwoord op uw vraag

08:30 - 16:30

Klik hier om te chatten

Whatsapp ons

Ontvang op werkdagen een reactie binnen een paar uur tijd!

Bericht ons op +31 8500 03741

Bel ons

Direct antwoord op uw vraag.

09:00 - 13:00

Bel ons op +31 850003741