Tijd voor het voorjaarsonderhoud van uw e-bike!

Tijd voor het voorjaarsonderhoud van uw e-bike!

De lente is officieel weer begonnen en daarmee ook het fietsseizoen. Tijd om uw e-bike weer eens wat vaker tevoorschijn te halen en te genieten van een heerlijke fietstocht in de prachtige natuur. Om ook dit jaar weer zorgeloos op pad te kunnen is het belangrijk daat u een paar dingen in overweging neemt en checkt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Tijd voor het voorjaarsonderhoud van uw e-bike! Onderhoud e-bike

Voordat u op pad gaat met uw e-bike, willen wij u nog een aantal belangrijke tips op het hart drukken. Een e-bike heeft vaak een behoorlijk kostenplaatje en om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw e-bike haalt geven wij u vandaag wat informatie over het onderhoud van een e-bike. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het onderhouden van uw e-bike:

 • Houd uw banden op de juiste spanning: Controleer regelmatig de bandenspanning van uw e-bike. Een juiste bandenspanning zorgt voor een comfortabelere en efficiëntere rit en vermindert de slijtage van de banden. Zachte banden zorgen daarnaast ook voor extra rolweerstand, waardoor u minder kilometers kunt fietsen per acculading.

 • Reinig uw e-bike regelmatig: Maak uw e-bike regelmatig schoon om te voorkomen dat er vuil en stof ophoopt. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een doek met een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger of tuinslang, omdat de druk van het water schade kan aanbrengen aan de e-bike en accu. dit schade aan de elektronische onderdelen van uw e-bike kan veroorzaken. 

 • Bewaar uw e-bike op een droge plaats: Bewaar uw e-bike op een droge en goed geventileerde plaats, bij voorkeur overdekt, in een schuur of binnen. Vermijd blootstelling aan vocht en extreme temperaturen.

 • Controleer regelmatig de remmen: Zorg ervoor dat de remblokken van uw e-bike goed functioneren en vervang deze indien nodig. Houd de remmen goed afgesteld en controleer regelmatig of er geen tekenen zijn van slijtage of schade.

 • Laad de accu op de juiste manier op: Volg de instructies van de fabrikant voor het opladen van de accu van uw  e-bike op. Overladen kan de levensduur van de accu verkorten, terwijl het niet volledig opladen van de accu de prestaties kan beïnvloeden. Laad de accu op bij kamertemperatuur en vermijd het opladen van een warme accu.

 • Laat regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren: Laat minstens één keer per jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren door een fiets- of e-bikespecialist. Hierdoor kunnen eventuele problemen tijdig opgelost en verholpen worden zodat u weer veilig en zorgeloos op pad kunt met uw e-bike.

Door deze tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw e-bike in topconditie blijft en u de levensduur verlengt. Bovendien zorgt goed onderhoud voor een veiligere en prettigere rijervaring op uw e-bike. Een win-win situatie dus!


Onderhoud accu 

En uw accu dan? Is daar onderhoud voor nodig? Op zich is de accu van een elektrische fiets vrij van onderhoud, echter zijn er wel een paar tips die wij u mee willen geven bij het gebruik van uw e-bike om de levensduur te kunnen verlengen en de actieradius te vergroten: 

 • Gebruik uw e-bike accu regelmatig. Het ontladen en laden van uw accu, houdt de accu in een goede conditie waardoor de accu langer meegaat. Ook wanneer u uw accu niet of minder gebruikt, laat uw e-bike en accu niet maanden stilstaan. Lees hier wat u nog meer kunt doen om de actieradius van uw accu te vergroten. 
 • E-bike accu's zijn gevoelig voor extreme temperaturen, zoals hitte en extreme kou. Daarom is het belangrijk om uw accu te bewaren op een droge, donkere plek op kamertemperatuur. 
 • Berg nooit een lege accu op. Zorg dat uw accu bij het opbergen altijd een lading heeft van minimaal 40-80%. Zo voorkomt u diepteontlading, met schade of een kapotte accu als gevolg. Lees hier meer over het opbergen en opladen van een e-bike accu. 

 

Heeft u nog vragen? 


Bij E-bikeaccu.nl vinden we het belangrijk dat u het maximale uit uw e-bike haalt. Daarom staat onze klantenservice voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of u te helpen met het vinden van de juiste accu voor uw e-bike. 

Lees ook:
 1. Hoe verleng ik de levensduur van mijn fietsaccu?

  Hoe verleng ik de levensduur van mijn fietsaccu?

  Lees meer
 2. De voordelen van fietsen met uw e-bike in het voorjaar

  De voordelen van fietsen met uw e-bike in het voorjaar

  Lees meer
 3. Hoe lang duurt het opladen van de accu van mijn elektrische fiets?

  Hoe lang duurt het opladen van de accu van mijn elektrische fiets?

  Lees meer